Neobvyklé mená
Ahojte.
Veľmi sa mi páčia zvlášne mená.
Simeon, Roderik, Markus alebo Saskia. Poznáte ešte niečo pekné a zvlášne? 🙂🙂🙂 Nech si môžme vybrať to najkrajšie aj pre dievčatka aj chlapcov 😊
@iwesska tak ale to musel ten chlapec mat nejaky iny problem ked po 6 rokoch nevedel povedat vlastne meno este k tomu ruben. ved to je uplne lahke meno. moje decka nemaju problem s korejskymi ale aj inymi uplne zahranicnymi menami co maju ich spoluziaci a to ich poznaju kratko. tak je divne ked sa dieta nevie predstavit menom ktorym ho volaju doma
@karolinakr my mame Benedicta 🙂
Stella, Saniya a Sebastiano - mená mojich detí. Páči sa mi Simon a Stefani a pri najmladšej dcére sme mali vybraté meno pre chlapca nakoľko sme nevedeli čo bude Silvayn. Dcéry majú zahraničné priezvisko takže aj bez koncovky -ová
Keď som pracovala v Taliansku,bolo tam jedno dievčatko Deryl. V Nemecku sme zas malí suseda malého Natana, neviem či sa to píše Nathan,alebo ako...
Inak veľmi nezvyčajné mena,až komplikované neznášam,vôbec sa mi to nepáči. Ako som tu na MK už dávnejšie čítala,že Lada...och bože môj chudák dievčatko...
@blah24 to meno ma silnu auru.Ked ho vysloviš, akoby sa malo niečo stať
Kolegyňa má Vincenta myslím že je to fakt zaujímave
Páči sa mi aj Emil, Eduard, Viliam a doma máme Jakubka
Z dievčenskych no málo sa mi páči
Ale keď už najviac Lucia sama sa tak volám a som maximálne spokojná
Veľmi pekne je Ivona, Klára, Ester
milá téma na večer...pridám zážitok - mama volá na synčeka "BRJÚSIK"....au...
Theodora, Tamara..... Samuel, Chavier
Moj syn je Marcus a neznasam, ked mu niekto povie Marek alebo Marko. ani jemu sa nepaci ked mu niekto pocve Marek.. Viac sa mi pacia cudzie mena ako slovenske. Je to vec vkusu. 😊
@vierkainka Chavier🙈 to je Javier (chudak Javier). To je ako ta slovenska Dz(J)essik(c)a😲
Poznala som 2 Ivany- jedna bola najkrajšie dievča v triede, druha Ivona zas kočka vedúca.Tak to meno nejak zhmotňuje krásu
Inak verím na význam mien na váhu slova.To čo nad dieťatom vyslovuješ a na rodove kliatby i požehnania
Preto okrem krasy mena by som hĺadala aj význam mena a možem potvrdit, že vo viacerých prípadoch vyznam mena sa zhodoval s osobnosťou daného človeka
@rebekamarcusko áno😁😁😁😁ale to som napísala z recesie... No pridám aj bonus :Bonifác 😂ale to je tak pre kocúra...
@tatapipka tak ale to mohla byť aj prezývka.. moja sestra hovorila svojim deťom "bobačik" ale mena majú iné 😅
@vierkainka no bonifac by som nedala. 😂 Moj ex sa volal Vendelin. To je podla mna trest pre dieta 🙈ale stale je to len moj nazor
Ja som Henrieta. Priezvisko mam slovenské, za svoj život som zopár ale ozaj máličko Henriet stretla. Ja som na svoje meno hrdá, je nezvykle, nie je otrepané,v kalendári je a myslím ze rodičia dobre vybrali. Nikdy som s nim nemala problém, nie je síce naše, je to pôvodom starogermanske meno, ale mne paci, možno aj dcére by som ho dala.
@damtiporiti zboznujem slovo slovacka a s radostou ho pouzivam🤩
Keď sa mi mala narodiť druhá dcéra, tak sa mi páčili mená ako Zina, Dárja a Kira. Staršej dcéra a manželovi sa nepozdávalo ani jedno🙈
U nás v rodine je roky zaužívaná tradícia, že súrodenci majú mená na rovnaké začiatočné písmeno. Preto som už dávno mala v zálohe mená pre moje deti😄 Tak som nechcela porušiť tradíciu a nakoniec som dala meno, ktoré som mala vybraté už roky😁
@moni73 super, veľmi ma to zaujíma 🤦♀️
@karolinakr no uvidime jak se mu bude libit az vyroste 😀
@sigma510 v našom baraku su 2 Henriety.Ešte jednu poznam.Ako ťa volajú? Heňa? Henika?
@yanni Pani zlatá, ja som hovorila z vlastnej skúsenosti. Žila som s mojou sestrou a jej menom dennodenne. Bagatelizujte si to koľko chcete aj s vašimi menami detí, je to vaša vec. No pravda je taká, že proste slovenské mená sú nám zrozumiteľné, cudzie nie. Už sa to tými "úžasnými" menami, aké majú aj vaše deti, síce zmierňuje, ale stále sme na Slovensku, rešpektujte to. Na margo migrácie, viete to je tak, akoby v Anglicku dali dieťaťu meno "Zuzka" iba preto, lebo ČO AK ich dcéra bude žiť raz na Slovensku. No národná hrdosť niektorým Slovákom chýba. Aj vám.

Ja som mala tiez na dobu v ktorej som sa narodila neobvykle meno a nikdy mi to nevadilo. praveze som bola rada ze ma nemusia volat priezviskom lebo katky zuzky janky a martinky sa museli rozlisovat prave priezviskom lebo ich bolo vzdy v triede viac pokope.
ja si myslim ze dnes je uz taka multikulturna doba , kopec zmiesanych manzelstiev, ludia su rozcestovani, zahranicie je tak blizko ako nikdy predtym ze nad cudzim menom sa mladsia generacia vobec nepozastavuje. a ak sa deti smeju je to skor o priklade z rodiny. moj syn chodi do medzinarodnej skoly a nikdy deti neriesili cudzie mena.
navyse mena ako sofia tu uz na nasom uzemi boli aj pred 100 rokmi. citala som si stare matricne knihy a tam bolo velmi vela mien ktore ficia prave teraz. moj dedko a jeho bratia mali pred 100 rokmi zahranicne - nemecke mena.
konieckoncov ani peter a jozef niesu povodom nase. tiez bola doba kedy boli neobvykle a cudzie. toto je vecny nesvar dvoch skupin kde jedna je za "tradicne" mena ktore ale vo vysledku su zahranicne ale len zdomacneli lebo malo kto z tejto skupiny naozaj preferuje povodne slovanske meno a druha ktora ma rada zahranicne. problem nie su mena ale ludia co riesia hovadiny. detom som dala nase mena ale take ktore su zname aj v zahranici z naseho kalendara. clovek nikdy nevie kde to dieta bude zit.
@vlucifuk Vit je moj svokor 🙂 ineho ani nepoznam.