icon

Netradičné meno pre dieťa

27. jan 2023

Aké netradičné meno pre dieťa sa vám páči, ale nezvolili ste ho kvôli okoliu?
Lebo neklamme si vie vám to sprotiviť ako cudzí človek, tak aj rodina, či kamošky.
Napíšte 1 chlapčenské a 1 dievčenské meno. Nech je to hocičo, prosím nehanbite sa.

valeriakadarova
27. jan 2023

@janettdamian joj toto je aké zlaté😀 umrela som práve, musíme uznať, že tí naši chlapi majú vkus no😀

sasitimi17
27. jan 2023

Danylo a kľudne by som ho dala keby mám chlapca, mne sú ostatných (nevyžiadané) názory úplne ukradnuté😀

nenne9
28. jan 2023

@marianarem Záviš, to bola ta postava z velmi popularneho serialu Miazgovci, asi si mladšia, ked nepoznas🙂 sused Záviš🙂

xsimonkax
28. jan 2023

LORIANA a ZACHARY

kitycat
28. jan 2023

@svetlonos chlapcenske super, dievcenske sa ale pise Abigail, nie?

juliet86
28. jan 2023

Mne sa velmi paci meno Jerguš a pre dievca Šarlotka ale co som v soku cela rodina mi hejtuje meno Šarlotka. Cakam dievcatko a velmi ho tak chcem pomenovat. Starsia dcerka sa vola Marinka. Podla mna sa k sebe pekne hodia. Nechapem ze Marina sa vsetkym paci a Sarlota nie. Uprimne neviem co mam robit

adkoalauri
28. jan 2023

@juliet86 moja babka sa volala Šarlota, je to krásne meno 🙂

adkoalauri
28. jan 2023

Mne sa veľmi páči Lavínia, ale mám dvoch synov

juliet86
28. jan 2023

@adkoalauri dakujem

diablikovci
28. jan 2023

Celestin a Maxima 🙂

krevet86
28. jan 2023

Tiril a Gilbert,ale vzhľadom k nášmu priezvisku a tomu,že mám problém s R,sme vybrali konzervatívnejšie 😁.

svetlonos
28. jan 2023

@kitycat
o ano, mas uplnu pravdu, napisala som to zle 🙂

jexica
28. jan 2023

moja mama bola taka nestastna ake meno chceme dat synovi neni nejak nezvycajne ale uz malo pouzivane Karol 😊

koticka
28. jan 2023

Najvezvyčajnešie meno pre chlapca čo som doteraz poznala: Domicián. Doteraz neviem či sa mi páči alebo nie. Asi skôr páči. S čím som mala problém že chalan chcel, aby sme ho volali Doťo. To mi prišlo jak meno pre psa 🙈

veronikaszabova
28. jan 2023

My cakame dievcatko a bude sa volat Letícia ( Letty ). - vybral muz. Mne sa paci.
Ale tie komenty okolia 🤦 ale my sme s muzom nastastie salamisti 😂 nazor druhych nas nezaujima.

koticka
Autor odpoveď zmazal
zuzana9393
28. jan 2023

Ake meno by si teda dala psovi? Ved v dnesnej dobe uz davaju detom ozaj vsetky mozne mena. Uz ani Puntom by som si nebola ista, lebo co ked sa to niekomu bude pacit? My sme kedysi mali psa Nelu. V tej dobe sa este taketo mena detom nedavali. Takze podla mna je to skor opacne.

marianarem
28. jan 2023

@reanda @nenne9 Vidis, na toho som si ani nespomenula 🙂 Tam to bolo ako priezvisko a ako priezvisko to existuje aj u nas. Manzel to objavil normalne v zozname mien, ked sme pozerali v tehotenstve. Este aj teraz, ked ma maly 3 roky, to obcas spomenie, ze skoda, ze som ho mechcela 🙂

koticka
28. jan 2023

@zuzana9393 aj my sme kedysi mali psa a volal sa Artuš. No možno som sa zle vyjadrila, nepríde mi Doťo meno ako pre 35 ročného muža. Skôr chlapčeka. Neviem. Jednoducho som s tým mala problém

banalu
28. jan 2023

Aron - klasika - to ako pre psa (ale dala by som ho ak by sme mali chlapca), to meno sme vybrali asi 7 rokov spatne, ked sme zili v anglicku. Ked som bola tehotna tak sa nikomu to meno nepacilo a presviedcali ma na ine 😂 no mame dievca 😂
Dievcenske nie asi netradicne ale Ema - kazdy povie, ze je otrepana a kazda druha je Ema 🤷‍♀️ Za mna krasne meno 💕

4stanka4
28. jan 2023

Z chlapčenských sa mi páčia Florián a Edmund a z dievčenských Kornélia 🙂 neviem ci sú až také netradičné ale mne sa veľmi páčia

blah24
28. jan 2023

My kdyz sme po porode oznamili jmeno syna Benedict svagrove, tak nam neverila. Prislo ji komicke

mimikarol
28. jan 2023

Mne sa páči Grace ale nehodilo by sa k priezvisku. Dali sme Mia (čo je to aké meno, to je ako pre mačku)

alexka89
28. jan 2023

Mne sa páčilo pre dievča Gianella alebo Morena....a pre chlapca Aurel,Enzo,Scott,Jake,Yago.....ale to skôr keď som sa hrala s bábikami ako dať môjmu dieťaťu naozaj také mena.Ale ten Aurel nieje zle aj pre dieťa .

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
zuzana9393
28. jan 2023

@koticka ja som reagovala na to co pisala autorka. Ze je trapne ked davaju ludske mena ( Konkretne Molly a este nejake nezvyvajne) zvieratam. Ked si tu clovek precita, ake rozne davaju ludia detom, tak pre tie zvierata uz ziadne nezostanu. S tym Dotom suhlasim. Proste ludske a zvieracie mena sa uz evidentne dost prelinaju, zbytocne sa tu niekto bude rozlucovat nad tym, ci je vhodne pre dieta alebo skor pre zviera.

h2
28. jan 2023

@banalu Moja kolegyňa má syna Árona a dcéru Emmu. Oni sú Maďari, u nich je Áron veľmi časté meno.

aniele
28. jan 2023

@marianarem Záviš je staré české meno. V 13. st. bol Záviš z Falkenštejna manželom kráľovnej Kunhuty (vnučky nášho Bela IV., vdovy po Přemyslovi Otakarovi II., kráľovi železnom a zlatom). Mal jeden čas veľký vplyv na kráľovnú i štát. Po jej smrti sa oženil s Alžbetou, uhorskou princeznou, sestrou Ladislava Kumánskeho. Ten ju kvôli sobášu uniesol z kláštora, kam vstúpila ešte ako mladé dievča. Záviš nakoniec zle dopadol, ale to nič nemení na jeho šarme, charizme a moci 😉.
Nikdy som neuvažovala, či bol sused Miazgovcov Závišom krstným menom, či priezviskom. Nikdy to nebolo presnejšie povedané.

h2
28. jan 2023

@kamatopo Filipína sa volal môj škrečok, keď som bola malá. Ale to bolo nechtiac, pôvodne sa volal Filip. Len som časom zistila, že je to samička.

zuzana9393
28. jan 2023

Mne sa pacilo, ked kamoska dala meno Cyril. Zavolala babke:
- Uz si babka 🙂
- Jeej a ako sa malicky vola?
- Cyril
- 😃😃😃😃 No ale vazne, ako sa vola?