Netradičné meno pre dieťa
Aké netradičné meno pre dieťa sa vám páči, ale nezvolili ste ho kvôli okoliu?
Lebo neklamme si vie vám to sprotiviť ako cudzí človek, tak aj rodina, či kamošky.
Napíšte 1 chlapčenské a 1 dievčenské meno. Nech je to hocičo, prosím nehanbite sa.
@aniele Bol to Dr. Záviš. Inac v madarcine Dr. Maris. Dakujem za vysvetlenie z ceskej historie 👍👍
My sme dostali hroznu sodu od znamych ked sme povedali, ze sa nam pacia mena Albert a Alfred. 😏
@anickabasnicka pravdaže. Má meniny23.8. v rozšírenom kendari a aj moja babka bola Filipína. V jej kraji a za jej čias to bolo časté meno. Značia o tom mena na náhrobných kameňoch v jej obci. Len sa to meno prestalo používať tak postupne zaniklo.
Zahraničné mena nasim slovneskym priezviskam konciacim ova sa absolutne nehodia .. no netypicke mena na Slovnesku ktore sa uz nepouzivaju je hodne ...
@juliet86 Marína je nádherné meno, Šarlota tiež. Vôbec sa nezaoberaj okolím, pre mňa bolo dôležité aby sme sa na mene dohodli s mužom. Všetci ostatní si zvyknú. A ak si náhodou nezvyknú tak je to ich problém 🙂
@marianarem ved to sú miazgovci... To kedy ma neniny
Fantagiro 😂🙈 ale to este z detstva ...chlapca som vtedy neplanovala.
Nala a Emmet ale realne by som ich nedala len sa mi pacia
@veronikaszabova nedavno som rodila a baba co bola so mnou na izbe dala dcerke meno Letícia. Nemam nic proti len neviem preco ja som mala nutkanie ju volat Lukrécia 😁 Inak moja dcera sa vola Zoe Natália kedze muzovi sa meno Zoe nepacilo a ja som necuvla, ani on tak ma 2 mena. Teraz narodeny syn sa vola Gabriel. Paci sa mi aj Bartolomej ale to som radsej ani nenadhodila. A najdivnejsie mena co som pocula boli Parabola a Egídius.
Mne sa páči meno Milota a Timotej
@marianarem Záviš bol v takom Maďarskom seriáli o bláznivej rodine , nie?
@marianarem No, to je profesionálna deformácia 🙂. Ale písala som to preto, že naozaj mnohé mená nosili v minulosti zaujímaví ľudia. Aj taká Filipína Welserová, múdra, krásna, vzdelaná, bohatá (Welserovci boli porovnateľní s Fuggerovcami, bankári panovníkov). Až natoľko, že sa s ňou oženil syn Ferdinanda I., zakladateľa tejto dynastie u nás, tiež Ferdinand. Proti vôli celej rodiny.
@kamatopo A mnohé bežné ženské mená sú pendantom mužských a neberie sa to, že nasilu - Ivana, Jana, Zdena, Daniela, Gabriela, Alexandra, Júlia, Lívia, Antónia... posledné tri sú dokonca odvodené z rímskych "priezvisk", teda rodových mien, keďže v starovekom Ríme neexistovali samostatné ženské mená. Takže obe Caesarove sestry (ale aj obe tety a dcéra) boli Júlie 🙂.
Záviš je staročeské meno, už ani v ČR sa veľmi nepoužíva...
Neviem ci netradičné ale veľa ľudí v okolí ho nemá Sebastian a dievčenské Larisa.
Moja sestra strašne chcela pre dceru meno Zara,ale jej muž jej to zakázal.Raz bola u nás oslava a spustil že jeho dcera sa nebu volať ani Zara a ani Sára lebo to sú židovské mená 🙄.Tak majú tradičné české meno Eliška. Vtedy tiež tehotná švagriná sa rozhodla že just ak sa im narodí dievča bude Zara aj ju majú.
Mne osobne sa páči Lesana alebo Desana .Ale už mám 2 baby a tretie neplánujeme.Ešte sa mi páčila Magdaléna ale tak sa volá mužova bývalka tak to ani za svet...
@alandra toto je strasne, ale viem ake to je tiez som si podobnym presla teraz sa nechcem nechat zlomit a meno bude ake chcem ja a nedam sa teraz zlomit tym co si ludia budu mysliet, ani otec, ani babky, ci susedky. A tiez som mala v zozname mena ale je to exova zena a chlapova ex no ked ma serie tak mu poviem, ze dam po nich meno po jeho ex alebo pri chlapcovi po jej terajsom chlapovi s ktorym ho podviedla, zrazu aky je krotky 😂😂😂😂
Napr ked som oznamila že druhá bude Timea,tak istá časť rodiny že "bože maďarské meno?" Tak som len povedala že áno a čo ako....Staršia je Vanessa...A to muž chcel mená že Mary-Kate alebo Mary-Angela ja som sa na tom tak smiala...Inak pre chlapca sme mali meno Gregor alebo Miloslav(po mužovi) ale holt máme baby 😅
Mne nik mena nekomentoval, vedeli vopred.
Jedno dieta ma dost pouzivane meno (nejako sa s tym roztrhlo vrece) a druhe zase zriedkave..
Ale keby mam este dceru, bola by Šárka. 🙂
@blah24 Benedict je velmi vznesene..ma taku auru
@karolinakr a nevies su ony same.spokojne so svojim menom alebo im nejako stazovalo zivot?
@juliet86 nie, to je pekne meno, síce nie až tak zvyčajne.Ale ked si vezmeš, ze aj královska rodina dala Charlotte, tak asi bude viac populárne buduce roky..či vahaš na Sk dať? Tato verzia Charlotte za mi ešte viac páči, to bude mat dobre aj v zahraničí
Ja som vždy snívala ze dcéra sa bude volať Kristína, všetky bábiky sa vždy volali Kristíny 😂 ale môj manžel mal bývalku ktorá sa tak volala... A to mi fakt vadilo... Ešte aj jeho babka mi do smrti nepovedala inak ako Kristínka...išlo ma drbnut, ale teda mala to odpustené, mala cez 90 rokov ☺️
@bu1bu ja som mala babiku Anabelu, kto by si pomyslel, ze to bude predloha pre horor..
moje mena v zálohe sú jednoznačne Rachel a Joachim.
@gondyo wau wau wau. Tak toto je naozaj meno ktore sa tu nepouziva a je naozaj jedinecne a netradicne.
Ja som mala vysnívanú Amáliu, že to bude moja Amálka a budem jej čítať knižku o víle Amálke. A môj muž ma hneď zrušil že to je ako Análka a som skončila, už sa mi zrazu nepáčilo😄

@juliet86 Co mas robit? Dat dcerke meno Sarlotka, je to krasne meno 😉