Nevhodné mená a osobné dôvody
Toľko sa pýtate na mená ktoré sa vám páčia. Zaujíma ma však ktoré sa vám nepáčia a prečo?
Mám tri také ktoré sú u mna mimo hry Darina, Marcela a Žofia.
Jedna bola veľmi dobrá kamarátka aspoň som si myslela, ale zviedla môjho manžela , tá druhá mi bola vedúca, vyštvala ma z práce aby uvoľnila miesto pre rodinného príslušníka, tretia, tá tretia ma ohovárala a očierňovala kade chodila, potom sa pustil aj do mojich detí
@terezkaarthuramax opakujem. Mena s tym nemaju nic spolocne. Nemavidiet mena preto, ze nejaki ich nositelia mi ublizili je prinajmensom detinske .
mne sa nepáčia tie zahraničné mená: Sofia, Thomas, Isabelle, Mathias, Zoe, Zia ..... S tých klasických: Filoména, Cecília, Františka Ale každý máme íný vkus a podľa toho aj vyberáme mená. 🙂 Čo je pre jedného pekné, pre iného je neprijateľné. Áno, môže byť, že meno sa nám spája s určitými ľuďmi a preto máme s nimi aj asociáciu, že vlastnosti ich nositeľov automaticky priraďujeme k menu. Mala som kolegyňu Tatianu, s ktorou sme sa naozaj nemuseli. A potom som mala dve super kamarátky Tatiany. Ale je pravda, že pri mene Tatiana sa mi vždy vynorí najskôr tá kolegyňa 🙂
Mne sa nepáči Uršula, Želmira, Angela, Gertruda....toto sú pre mňa najškaredšie mená....a nechápem ako tak niekto môže pomenovať svoje dievčatko
@marhulka13 moja uplne naj naj kamoska je adriana to meno je krasne😍
Ja by som dala synovi radšej hociaké iné meno ako Sergej. Potom sú za mňa hrozné ešte všetky mená, ktoré su spojené s Bohom ako Bohdana, Bohuš…a potom ešte tie čo tu už boli zmienené ako Želmira, Uršila, Gertrúda…dalšia kategoria sú mená z telenovely/ filmu/ srialu ako Deanerys, Šeherezada, Ribanna…a z takých bežne používaných nechápem, ako sa môže ľudom páčiť meno Eliška, Sára, Patrik/cia, Mia, Olívia, Barbora, Tímea, Soňa, Petra, Lujza, Denis/a, Dominik/a, Dušan, Jozef, Monika, Zuzana, Kevin, Marek, Maroš, Robert, Oskar, René, Roman/a, Beata, Štefan/ia, Tomáš, Viliam, Zdeno, Zoe
Ja som Nikola.Moje meno sa mi páči, ale vadí mi, že z nás Emefka spravila nejaké retardovane k...vy...Inak sa mi nepáči meno Tomáš, Thomas a Markus
Nebudem písať nevhodné, lebo takých asi podľa mňa veľa nie je (možno taká Kunigunda, Školastika, Kazimír či Adolf), ale teda také, čo sa mne osobne nepáčia. Okrem tých, čo si sama spomenula, tak napríklad Jozef, Ján, Alojz, Vladimír, Leo/Leonard, Teo/Teodor, Marcel, Štefan, Richard, Róbert, Gregor, Hugo, Bruno, Markus, Silvester...Marcela, Jozefína, Katarína, Tiana, Tamia, Mia, Anna, Irena, Ivana, Liliana/Lilien, Hermína...určite je ich oveľa viac , ale tieto mi tak sfleku napadli.A aby som nezabudla ani na moje meno, tak Kristína.
Nemam meno ktore sa mi nepaci, par mien by som vsak rozhodne nezvazovala pri vybere mena pre dieta. Co mi vsak strasne kole usi a dviha obocie je kombinacia moderneho/ zahranicneho mena a rydzo slovenskeho priezviska. V okoli mame takuto kombinaciu a to este bez - ová a teda, ked som to pocula prvykrat skoro som sa neovladla a zacala detinsky smiat ( ano som trapka 🥴😂).
@marhulka13 Adriana je pre mna najkrajsie dievcenske meno uz od tinedzerskych cias ❤️(budem mat 40r). Ma taku iskru. Navyse, vsetky Adriany, ktore som v zivote stretla, boli schopne, silne, energicke, nebojacne a zivot milujuce zeny. Vedela som, ze, ak raz budem mat dceru, bude Adriana. A tak sa aj vola nasa prvorodena 😍. Manzel hned suhlasil, aj jemu sa to meno velmi paci.
K teme: mena, ktore mi trhaju usi - Marta, Robert a Igor.
..........nechápem,načo ti je vedieť,kto aké mená neznáša
Nina, Nikola, Linda, Lívia, Ivana, Tereza len to píšem, chytám nervy 😬
Adolf
Mňa šikanovalo v školke jedno dievča Janka, a odvtedy neznášam toto meno.. a ešte keď sa hovorí dospelým ženám, že Janka, Helenka, keď sa tak aj predstavujú atď..
Natália, všetky, ktoré som poznala, boli hlupane, Mia, lebo to mi znie, ako meno pre mačku, a mužské Adrián, lebo všetci Adriánovia v mojom okolí boli grázli a zlodeji. 😂 Pritom Adriana aj Adriena sú pre mňa pekné, s mužskou verziou mám fakt problém.
Nemám rada mená Nina, Nela, Lilly, Mia a podobne, podla mňa sú to mena vhodné skôr pre psa (z kazdného mame v okolí par psikov)
Chlapčenské Mathias, Tobias, Mateo... A končiace na -slav, a -mir (Slavomír, Vladimír....)
Veľmi sa mi nepáčia mena obsahujúce mäkčene. Šimon, Eliška, Alžbeta atď....
A ešte Dorota, to meno mi príde ako za trest. U nás sa tak hovorilo že ty si ale Dorota! Asi preto. 🤷
@mimi3008 Asi na tom nieco bude,lebo ja mam tiez na Milana a Dusana averziu 😄 Poznala som rodinu,kde sa meno Milan dedilo a dedo a otec boli taki slizki, mastny, prechlastani,prefajceni,tak odvtedy si pod tym menom predstavim slizkeho chlapa. Paradoxne ho mame v rodine a je v pohode,ale aj tak..A Dusan,Dusko...ani neviem preco,strasne mi to trha usi🙈
Ja ked tu citam meno Eliška chlpy sa mi zjezia🫣🫣🫣 brrrr …ale preco neviem .To meno je proste des🫣
@biglovemom ani ja nechápem popularitu toho mena. To už radšej Gertrudu 😄
@joannita to hej znie lepsie 😂👌🏻
Jan,Jozef,Pavol,Ondrej, Štefan,Rudolf predstavim si starých chlapov
Žofia,Tereza, Barbora, neviem vždy mi pripomenue,že vo filmoch sú sa zlé a hlúpe
@andrea2323 ja som dobrá Janka 😁
Mne sa nepáčia mena Lucas, Tobias, Mateo,Teo, Zara, Zoe, Nela, Vanesa, ..

Za mňa bez dôvodu, neviem prečo...Roman a Sára...