icon

Neviete vybrať meno pre chlapca? Skúste poradiť!

23. dec 2024

Ženy, neuverite ale ja som nikdy nemyslela, že by som sa cudzich pýtala na to, ako sa má volať moje dieťa.. no hold, stalo sa 😀 meno pre dievčatko som vedela hneď, kebyže ďalšie je dievča, tak opäť mám favoritov… Ale bude chlapec… Muž má veľmi netradične krstné meno a veľmi slovenské priezvisko, takze jednak sa mi jeho krstné meno nepáči a ani mi to dobre neznie spolu (on samozrejme chce dať meno po sebe).. Ja som zase od mala túžila po Zachariasovi, no mužovi sa nepáči (rešpektujem)… A tam sme skoncili 😀 Už sme si presli slovenský, český, rakúsky, francúzsky kalendár, googlili sme mena atd. no problém je, že ani jeden z nás nemá další nápad.. je XY mien, ktoré sú pekne (za mna Alex, Sebastián, Jakub, Juraj, Matus…) ale skoro ku každému menu mame nejakú negatívnu asociáciu alebo proste obaja mame pocit, že je to pekne meno ale nič viac.. o necelé 3 mesiace rodim 😀 mali ste niekto takto, že ste sa nevedeli vôbec rozhodnúť? Pripadne dá sa s nahlásením mena 1-2 dni po pôrode počkať, že možno pohľad na maleho mi napovie? 🙈 Lebo pri dcére sme jasne hlásili dopredu… No ja neviem… Nakoniec tam vykriknem prvé čo mi napadne 😀

oblecenie99
24. dec 2024

No aby ste nedopadli ako my, mne už tiekla vyvolávačka v nemocnici a meno sme nemali. Manžel všetko, ale že všetko negoval, vlastný návrh poriadne nemal. Tak sme dopadli takto. Napokon sme sa dohodli, že keď sa malý narodí, tak nadiktujeme po pôrode (dalo sa), ale nastali problémy, ja som musela rýchlo na akútnu sekciu, medzitým sa zmenila smena v pôrodnici, a tá nová netušila o našej dohode s predchadzajuciu, tak pri uspavani sa má rýchlo spýtali, že pani menooooo, nemáte vyplnené meno, tak som tam povedala prvé, čo mi napadlo. Až manzel mi oznámil, ako sa volá náš syn, ja som sa nepamätala 🙈

evcagabi
24. dec 2024

Ja by som mala Lucasa alebo Simona ak by to bol chlapec 😅

evcagabi
24. dec 2024

@oblecenie99 a ako sa vola? 😁😅

rorino
24. dec 2024

Keď som sa mala narodiť,oco mal vybraté meno,sestra mala vybraté meno a aj brat.Ked volali do pôrodnice,tak im povedali aké meno mama vybrala a oca skoro odvalulo,lebo o takom sa vôbec nerozprávali😂.Vraví sa,že aké meno napadne žene pri,alebo po pôrode,tak je to to pravé meno pre dieťa.Vela rokov mi trvalo,kým som sa zmierila s vlastným menom😀.Ak máš ešte tri mesiace,nestresuj sa.Hlavne nech všetko dobre dopadne.A či ti pomôžu mena,ktoré ti napíšeme?Možno ani nie,ale za mňa je úplná topka Richard.

rora26
24. dec 2024

My sme si meno Eliáš upravili a tak vzniklo meno pre nasho syna. Prezradzat ho vsak nebudem 😁

minesasubu
24. dec 2024

U nás tak bolo , dievčenské meno sme mali len jedno vybrané
keď sme sa dozvedeli že to bude chlapec cele tehu sme to riešili nakoniec piatok sme sa dohodli a nedeľu mi odtiekla voda
na porodnej sále sme sa ešte dohodli na dlžni v meno , nakoniec som ešte po porode volala na matriku aby mi to zmenili dlžen nebude 😉
držim palce s vyberom mena

beky223
24. dec 2024

Páči sa ti Zachariáš a Eliáš, tak mne hneď napadol Jonáš 🤷

oblecenie99
24. dec 2024

@evcagabi Gabriel 😁

pe_mi
24. dec 2024

Ojoj,negatívnu asociáciu nájdeš ozaj ,že na každé meno.
Mne sa páčia Juraj, Sebastian, Tomáš, Kornel, Matej

lujza123
24. dec 2024

Ešte máš čas. Takýto predpôrodny chaos ohľadom mena máva veľa žien, budto nevieš ziadne vybrať alebo sa ti každý týždeň začne páčiť iné.
Škoda ze v pôrodniciach tak tlačia na meno už pred pôrodom, podľa mňa by mala mať mamina možnosť pomenovať dieťatko až ked ho uvidí 😶

Mňa takto zaskočili s chlapčenským menom, ja som čakala dievčatko, meno mala vybraté už od prvého dňa tehotenstva a vôbec som nevedela ze mám nahlásiť aj nejaké chlapčenské. Môj pôrod skončil akútnou sekciou, zrovna ma uspavali ked ešte pribehla nejaká sestrička ze ako sa bude dieťa volať tak som jej povedala ze Lucia a ona ze ešte pre chlapca . To už ma riadne motalo zo začínajúcej narkózy takže som mala asi 2 sekundy na vymyslenie mena 😂😂 tak ma napadlo úplne random meno - Lukáš. Ani neviem prečo, asi mi to prišlo ako mužská verzia Lucie

Mám dceru ale bola by to sranda keby je chlapec ze by mal meno ktoré vymyslela matka v polospanku. Nakoniec sa mi to meno aj začalo páčiť, ani by som ho nemenila. Takže podľa mňa fajn meno sa dá nájsť aj počas pôrodu

libusak
24. dec 2024

Dajte meno po dedkovi (oboch) a je

oblecenie99
24. dec 2024

@lujza123 Vidím, že to ťahanie mena z poloospalej mamičky pred sekciou neurobili len mne 😅 ja som diktovala takto dievčenské záložné tiež, ale aké, tak to vedia len oni 😃

karamellka1
24. dec 2024

Mne sa veľmi páči meno Jonáš. No k nášmu priezvisku sa vôbec nehodí

cholitko
Autor odpoveď zmazal
oliviakatka
24. dec 2024

Mám presne ten istý problém, jedine mužské meno ktoré sa mi páči je Oliver (toho už mám) 😁 teraz čakáme druhé, v prípade že to bude chlapec nemáme ani len tip na meno

vroni
24. dec 2024

My sme chceli Matildu. Dieťa nám od prvého ultrazvuku dalo najavo, že Matilda nebude. Lenže chlapčenské meno nič. Ani približne. Alebo sa páčilo len jednému, alebo bola jeho jazyková mutácia príliš rozdielna v slovenčine a nemčine alebo to proste nebolo ono. Moja veľmi veriaca kamoška nám poradila, že sa máme modliť k anjelom, že nám poradia. Že som kovany ateista, žiadne modlenie nehrozilo, ale vravím, že teda ako sa volajú anjeli. A môj muž, že pozná len Gabriela. Tak hovorím, že Gabriel je fajn. A chlap, že áno, berieme, Gabriel bol šéf (anjelov) 🤣🤣🤣
Tak máme Gabriela. To meno mu perfektne sedí nielen preto, lebo je šéf (náš, nie anjelov) 🤣 Chcem tým povedať, že počúvaj aj prastene rady, nikdy nevieš, čo ťa inšpiruje 😜

jaja20
24. dec 2024

K slovenskému priezvisku by som dala meno Adam alebo Marek

81anina
24. dec 2024

Ja mám Tomáška pre mňa najkrajšie meno a suseda má k Sáre Filipa.

autor
25. dec 2024

@libusak to by bol Jan Ferdinand 🤣🤣🤣

kristiii
25. dec 2024

Univerzálne, pekné a medzinárodné mená sú za mňa napríklad Daniel, Michal/Michael, Viktor, Alexander/Alexej, Marek/Marko, Oliver...za mňa je ich strašne veľa pekných chlapčenských, ja by som si skôr nevedela vybrať 😅

karolinakr
25. dec 2024

ešte môžeš skusit, v deň ked budeš rodit, pozrieť meno do kalendára..sa mi zda, že dieťatká v babyboxe tak dostávajú

janka_mamka
25. dec 2024

K Sare dajte meno Mario budú mať meniny v rovnaký deň 😇😇😇

anonym_871b25
20. aug 2025

Tichomir

larsen
20. aug 2025

Ján je tiež pekné meno. Môj dedko sa volal Ján a bol to ten najlepší človek na svete.
Ešte sa mi páči Viliam, je to také vznešené meno. A tiež poznám jedného Viliama a je to úžasný muž.
A synovi som dala meno Patrik 💗

jabuducanevesta
22. aug 2025

MAREK

yosi
22. aug 2025

@anonym_autor To keď vidím aké tipy na mená tu hádžete, tak ani nečudujem, že sa neviete rozhodnúť. Ja som som sa tiež nevedel rozhodnúť, či tomu dieťaťu mám zničiť život hneď v úvode menom Lusien, Arthur alebo Tichomírom. To ako keby ste sa pretekali, ktorá z vás vymyslí väčšiu sprostosť. Všetky chcú mať Sofie, ale žiadna z vás by nedala dcére meno Žofia. A Matteo je obyčajný Matúš resp Matej

kristiii
24. aug 2025
@yosi

@anonym_autor To keď vidím aké tipy na mená tu hádžete, tak ani nečudujem, že sa neviete rozhodnúť. Ja som som sa tiež nevedel rozhodnúť, či tomu dieťaťu mám zničiť život hneď v úvode menom Lusien, Arthur alebo Tichomírom. To ako keby ste sa pretekali, ktorá z vás vymyslí väčšiu sprostosť. Všetky chcú mať Sofie, ale žiadna z vás by nedala dcére meno Žofia. A Matteo je obyčajný Matúš resp Matej

@yosi prepáč, ale tá Sofia znie stokrát lepšie ako Žofia. A to máme Žofiu v rodine. Žiaľ, niektoré naše "slovenské" varianty sú proste až moc nasilu.

yosi
24. aug 2025
@kristiii

@yosi prepáč, ale tá Sofia znie stokrát lepšie ako Žofia. A to máme Žofiu v rodine. Žiaľ, niektoré naše "slovenské" varianty sú proste až moc nasilu.

@kristiii Veď ja mám menšie deti. Prakticky každý deň sedím na Ihrisku. Keď počúvam aké mená teraz dávajú rodičia svojím deťom, tak nechápem. Môj pes má civilnejšie meno ako mnohé deti na tom Ihrisku. A to sme sa kedysi smiali, že naša minorita dáva mená ako Sandokan, Vinetou, Onur...

karolinakr
24. aug 2025
@yosi

@kristiii Veď ja mám menšie deti. Prakticky každý deň sedím na Ihrisku. Keď počúvam aké mená teraz dávajú rodičia svojím deťom, tak nechápem. Môj pes má civilnejšie meno ako mnohé deti na tom Ihrisku. A to sme sa kedysi smiali, že naša minorita dáva mená ako Sandokan, Vinetou, Onur...

@yosi poviem k tomu len toľko, nie každý túži zapadnúť v dave a splývať s ním...ano, su slovenske pekne meno, sledujem Trnavsky hlas babence, tam tie 4 mená rotujú a už dopredu vieš, ako sa dalši mesiac bude bábo volať, ale je pravda, že niektore mena su nezvyčajné, úlety, ale zas v minulom storočí sa používali často, len teraz je iná móda..Je tu nejake to tvrde jadro, ktore si bude presadzovať 10 najdávanjšich mien mužskych i ženskych, a niekto proste vybočí z radu...prečo sa všetci maju volať rovnako?

karolinakr
24. aug 2025
@kristiii

@kristiii taká Žofia bude jediná na celej škole i ulici