icon

Nie bežné mená

28. okt 2023

Ahojte, viem ze vyber mien je cisto na rodicoch ale stretli ste sa s tym, ze ked ste vybrali netradicne meno, iny ludia mali pripomienky alebo len prekvapene pozerali ?
Ake meno u vas vyvolalo nepochopenie zo strany rodiny ale aj tak ste ho dali?

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
28. okt 2023

Dali sme sice tradicne mena a aj tak sa nasli niektori, ktorym sa nepacili, ale kedze my sme s tymi menami boli spokojni, tak nejake divne reakcie nas nemohli rozhodit.

lauriik
28. okt 2023

My sme pri druhom dietati zvažovali chlapčenské meno Albert. (Nakoniec je to dievca) A teda bol okolo toho humbuk v rodine aj od znamych/kamaratov. Naozaj sme si vypoculi nepekne veci. 😏

h2
28. okt 2023

Či dáš tradičné, netradičné, alebo úplne divné mená, vždy sa nájdu ľudia, ktorí budú mať pripomienky. Dokonca som sa v poslednom čase viac stretla s tým, že mali ľudia pripomienky na úplne tradičné mená, lebo práve to je dnes výnimočné.

blanblan
28. okt 2023

Mne sa strašne páčilo Suzanne ale hneď mi všetci na to že tak sa volajú len staré babky od 70 vyššie. (Žijeme vo Fr) To som vtedy netušila, dnes viem že to tak naozaj je. Tak sme nakoniec spravili kompromis Suzanna, keď to končí na "a" je to vraj modernejšie. Dcéra je spokojná. Dokonca má najlepšieho kamoša kt.sa volá Marcel, tiež také staré meno, našli sa🙂

ivangeline
28. okt 2023

Darius a Daria. ;D

minenkak
28. okt 2023

Mňa nezaujímal názor nikoho ,ani otca dieťata áno mojich rodičov ,ani známych.Ja som si vynosila ja som si porodila ja som sa starala ,dala som meno

masandra
28. okt 2023

Naša dcéra je Eliana a z veľkej miery som sa stretla práve s pozitívnymi ohlasmi skoro každej vekovej kategórie až ma to prekvapilo, no pred dvomi týždňami sa mi stalo v obchode, že taká cca 70 ročná pani sa spýtala ako sa volá a keď počula, že Eliana, tak sa za hlavu chytala a dobre že nevrieskala na celý obchod, že chúďa dieťa, vkuse mala nejaké poznámky (stála za mnou v rade a neviem, či si myslela, že ju nepočujem alebo čo...)
Ja osobne som v pohode keď sa niekomu nejaké meno nepáči, ale robiť z toho scénu fakt nie je potrebné...
A tiež sme meno vopred nikomu neoznamovali, presne tieto poznámky som fakt nechcela počuť, keď my ako rodičia sme boli o tom mene presvedčení.

zuzanockamt
28. okt 2023

Vybrala som tradičné meno, no u nás minimálne používané, takmer vôbec. Tiež boli pripomienky. Dokonca manžel s tým menom nesúhlasil. No presadila som si svoje. To meno som chcela už pri prvom dieťati, no vtedy som sa dala presvedčiť. Pri druhom už nie, tak má dieťa mená dve - jedno som vybrala ja, druhé manžel.
Ak sa ti meno páči, nepozeraj na nič, na nikoho a daj ho.

euka210
28. okt 2023

My sme dali tretiemu Emanuel kvoli jeho vyznamu, nikomu sme radsej nepovedali prave kvoli moznym reciam, ale nic take sa nekonalo, vsetci to prijali v pohode, niektori ze ake pekne biblicke meno, v skolke, skole ok, nakoniec ani nie je jediny na skole, o rocnik vyssie je este jeden.

estellas
28. okt 2023

@masandra Nechápem prečo tak reagovala. Eliana je pekné, ešte som to nepočula. Mne to príde ako normálne meno, nie je zahanbujúce.

sazumak
28. okt 2023

@masandra Však Eliana je meno zo slovenského kalendára, my sme ho tiež zvažovali pri tretej dcérke, je nádherné.

masandra
28. okt 2023

@estellas
@sazumak
ďakujem za odpovede, tiež si nemyslím, že by to bol nejaký výmysel. Pre mňa je to tiež nepochopiteľné tieto reakcie, aj keby sa mne osobne meno nepáči, tak to je môj problém a nie daného rodiča, že čo za meno vybral.
Áno, v našom kalendári ho už máme, my keď sme meno vyberali, tak ešte tam nebolo 😅

mina17
28. okt 2023

Ja som chcela Osvalda nikomu sa nepáčilo dcéra je Matilda a tiež niektorý z rodiny maju keci

rebrambora
28. okt 2023

Rodina sa dozvedela mena az ked boli deti na svete. Mali pripomienky, samozrejme, zevraj som 'zabudla odkial som prisla' aj ked byvame v zahranici a mame zahranicne priezvisko 😀 Komentare ale prisli iba od vzdialenej rodiny, ktoru som poslala pekne do pi*e.

poppy22
28. okt 2023

@sazumak no ale do slovenskeho kalendara sa muselo dostat len nedavno...

sazumak
28. okt 2023

@poppy22 Máme 3,5 ročnú dcérku a keď som ju čakala, tak tam bolo, v rozšírenom, ale bolo.

jexica
28. okt 2023

mam doma Karola mama bola total nestastna ze ako ho budeme volat a tak ale uz si zvykla 😊

majlo1234
28. okt 2023

@jexica toto meno je u mna asi rovnako atraktivne ako Dušan(mame suseda😂) ale je to tradicne nase, narozdiel od vsetkych Liamov, Noelov a Mathiasov😂

katuskacicuska
28. okt 2023

@lauriik boli sme raz v detskom kútiku a tam si syn našiel kamaráta, a sme sa ho pýtali že ako sa volá, a on že Albert. Mohol mat 5-6r ? Krásne hrdo Albert sa predstavil a my hneď, že aké nádherne meno, etse sme sa s takým nestretli ♥️

luciah187
Autor odpoveď zmazal
luciah187
Autor odpoveď zmazal
luciah187
Autor odpoveď zmazal
mateson
28. okt 2023

@lauriik tak konkrétne Albert je podľa mňa pekné meno a vôbec nie nejaké extravagantné

mateson
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
28. okt 2023

Mame Letíciu. Jedine jedna babka na ulici povedala " Asi ste pozerali moc americkych filmov". Inak nikto nic.

zuzanockamt
28. okt 2023

@mateson Jej rodičia sú určite radi, že tu zverejňuješ bez ich súhlasu priezvisko dieťaťa.

denithestrange1993
28. okt 2023

Maju pravo sa cudovat,ale ty mas pravo dat meno ake sa tebe pozdava.

fion22
28. okt 2023

@lauriik aj ja som chcela Alberta, neprešlo u mm, že mal kolegu alkoholika s tým menom,..no nakoniec máme dcéru... a stále keby čakáme chlapca tak sa ho budem snažiť "pretlačiť"💪😁

euka210
28. okt 2023

@jexica tak to je veru uz ojedinele vznesene meno, moj 40r brat sa tak vola 😊

lauriik
28. okt 2023

@mateson Ja som bola velmi sklamana z reakcie okolia. Tiez mi to nepride taky ulet.

Strana
z2