O 3 týždne rodím a ešte nemáme vybraté meno
Rachel
Ramona
Rut
Ruby
Ema??
My mame rovnaky styl vyberu mena.😄 tiez sme pozerali film, bolo tam dievcatko, Zoe. Pamatam si, ako vysvetlovala, preco jej rodicia dali meno Zoe- vyznam zivot.. atd... Tak sa nam to pacilo, ze sme pozreli na seba a povedali ze ked budeme mat dievcatko, budeme mat Zoe. Mali sme taky pocit pekny vtedy a veru, 5 rokov neskor sa nam narodila Zoe. A tiez som cca 2-3 tyzdne zacala vymyslat, ze dajme Pavlinku, Juliu, alebo nieco ine. Ale manzel trval na Zoe a nelutujem. Urobte tak, ako vy dvaja citite a nie ako vasa rodina.
@nikolka1986 a najlepsia je skratka: Rama 🙂
My máme doma Rebeku, Ráchel a Sáru 😍 určite si vyberte meno aké sa páči vám 😊 každý má predsa iný vkus a každému sa páči niečo iné, nenechajte sa odradiť 😉
Ema
@mamincinocka jej, aj moja kamoška má Rebeku a Rachel
Ja som mala kolegynu Ramonu, bola nalepsia zo vsetkych, mala som ju rada. Ani som da nad tym menom nepozastavila, ze by mi prislo divne. Ema je pekne ale hrooozne caste.
@mamincinocka
aj my máme Sáru - napríklad to meno som neoľutovala… evergreen 😂
@anonym Júlia je pekné meno a nemá ho každé dievča v triede. Na základnej som bola jediná Júlia na škole a na strednej sme boli 3 za 4 roky. 😉
Ema je nova Lucia a Maria. Vsade len Ema, Sofia a Sara pocujem. Ale zas z tych ostatnych by som nic nedala tiez..z tohto najlepsie fakt vychadza ta Ema. Inak, hlavne daj to co sa tebe paci ja by som sa nikdy nikoho nepytala na nazor na meno len svojho muza🤷🏽♀️😁
Ja by som zas nedala meno , kde je písmeno R ,keď aj v priezvisku je R , nebodaj bude mať dieťa rečovú vadu a teda predstaviť sa Ramona Grešová , bude dosť problém , aj keĎ mne sa Ramona páči , aj jednu poznám a úplne sa ku nej to meno ""hodí " .
Keďže máte “históriu” mena Ramona ja by som určite volila to. Vždy nájdeš ľudí, čo budú na meno frfľať. Hlavne kým dieťa nie je narodené. Ja už som sa poučila pri prvom. Ofrflali aj obyčajného Olivera 🤷🏻♀️
Keď sa dieťa narodí, nikto ti na návšteve nepovie, že to čo za hrozné meno ste jej dali. Kašli na ostatných, vyber si spolu s mužom a hotovo 👍🏻😊
Takto sa na to nemozes pozerat za mojich cias sme mali 3 janky,2 anicky,4 jankov a 2 jozkov. A co je na tom? Nevymyslaj a daj Ema je to krasne univerzalne meno
Ani jedno vymyslite iné mená. Monika ,Timea či chcete na R ? Radka napríklad
A Ramona nie je od mena Ramon? Ked Romana je od Roman? Alebo Jana od Ján 😁
Je to tvrde meni, k tvrdemu priezvisku.
Uplne by som na tvojom mieste prehodnotila vyber mien. Ani jedno z tych kt. Si písala by som ja dcere nedala. Inak ha som menk vybrate vopred nemala 😁
@simca06022011 ano je to od mena Ramón, mala som takeho kolegu a bol fasa :D
@bimbambim ked mne sa nepaci ani jedno z mien timea tamara monika veronika atd… proste ziadna emocia k tomu nic, paci sa mi katarina a barbora ale tie sa zas nepacia muzovi, …pri tychto castych menach je roblem ze kazdy nejaku taku pozna a ma koli tomu negativne asociacie 🤷♀️
ale ja sa cudujem ze tolkym sa tu paci meno Romana, a Ramona nie? mne pride Ramona omnoho zenskejsie , aj pekne vyzera napisane … A preco sa vlastne vybera k priezvisku, co ked si ako veresova vezme niekoho s menom volopich? 🤣 to uz nezachrani nic
este ma mata meno Mona
Mne sa pacila aj Alica, Livia, dokonca Svetlana. Zname a malo pouzivane u malych dievcat.
Tu Emu ti radia z dovodu, ze jedine nie je bizarné (nemyslim v zlom). Priezvisko mate naozaj bezne slovenske, mozno neist do takychto zvlastnosti by bolo nakoniec fajn, aby to nebolo ako past na oko, co fakt bude.
Zdravím, plne vám rozumiem, čo sa týka výberu mena...Niečo podobné som prežívala pred mnohými rokmi, keď som vyberala mená pre moje tri dievčatá. Súhlasím s názormi, že pýtať sa tu ma MK nemá veľmi zmysel..., lebo stanú sa dve veci: buď vás ešte názory iných viac zneistia a meno vám "znechutia" alebo "zúfalo" hľadáte niekoho, kto vám váš výber "odobrí"...Najlepšie je naozaj nepýtať sa cudzích, ale svojho manžela....Bude to vaše dieťatko, váš výber a okolie sa s tým skôr, či neskôr musí vyrovnať...Vyberať meno akoby "z núdze cnosť" nepovažujem za správne, lebo časom budete mať výčitky, že som mala predsa vybrať to, ktoré sa mi "skutočne páčilo"...Z toho, čo som si tu prečítala sa mnohé nemusí ani v budúcnosti naplniť..., napr. výsmech /robím v mš a nikto sa nikomu z mena zatiať nevysmieval, hoci inde sa to diať môže..../, nepekná prezývka, račkovanie...a mnoho vecí naozaj nemôžeme dopredu ovplyvniť, preto nemá zmysel sa nad tým nejako extra dopredu "trápiť"...Ak sa vám páči Ramona, kľudne svoje dieťatko takto pomenujte. Toto meno som ja osobne počula v reálnom živote cca pred 35-40 rokmi a moja reakcia bola "jééé, ako iné, zaujímavé...". Mimochodom mamička dieťatka sa volala Monika a zvyšok rodiny i "dedina", kde žili si na toto meno bez problémov zvykli. Čo sa týka vášho výberu, ak sa nenahneváte, súhlasím s tým, že výber mien mi veľmi neladí s vaším priezviskom...., ktoré je pre mňa trochu "tvrdo" znejúce. Preto ja osobne by som volila mäkkšie znejúce mená - ale to je môj pohľad a nie váš /ako vám to radili mamičky vyššie...., vy s týmto názorom nemusíte vôbec súhlasiť, čo ja beriem.../. A aj spojitosť "mäkkého" krstného mena a "tvrdšie" znejúceho priezviska môže platiť len v nejakom časovom horizonte /kým sa nevydá..., i keď i tu mám poznámku, že napr. moja dcérka nám oznámila, že aj keď sa vydá, svoje rodné meno by si rada ponechala...., takže, čo dnes platí, zajtra vôbec nemusí, ale môže/. Ak by som sa mala vyjadriť k vášmu výberu tak: Rachel sa mi nepáči, pretože mi nie je sympatické písmeno "ch" v mene...Ramona je pre mňa zaujímavé, nie tuctové, trochu dlhšie - čo ja inklinujem k dlhším menám...Rut sa mi nepáči, lebo je pre mňa príliš krátke /akoby "seknuté" či "nedokončené" meno.../, Ruby sa mi páči veľmi, ale predsa len podľa môjho gusta trochu "exotické" na naše pomery...Kolegynina sestra vybrala toto meno cca pred rokom pre svoju druhú dcérku /sú rómskeho etnika a majú rovnaké právo ako my vybrať si meno, ktoré sa im páči.../. Emu by som nedala, lebo v mš je každá druhá Ema. Toto meno mnohí považujú za medzinárodné a pekné, ale ja mu nedokážem prísť na chuť /vždy si pri tomto mene spomeniem na svoj šlabikár spred mnohých desaťročí/, čím sa ospravedlňujem aj všetkým mamičkám, ktoré vybrali toto meno svojmu dieťatku. Nepáčia sa mi mená príliš frekventované, lebo pri výbere takého mena by som mala pocit, ako by mi vybral meno "niekto iní", a ja "musím ísť s davom", akoby som strácala svoju identitu a "musím" vybrať meno, ktoré práve letí....Proste neostávam sama sebou... Myslím, že vám asi najviac radili práve z výberu Emu /ale, môj pocit je taký, že len preto, lebo týmto výberom by ste asi "nič nepokazili"/. Z toho všetkého, čo som tu napísala mi vychádza jedno.., aj ja som iba jedna z mnohých, ktoré sme tu napísali iba svoje osobné názory na vami vybraté mená..., s ktorými vy vôbec nemusíte súhlasiť. Práve preto by som sa riadila tým, čo cítim a na čom sa s manželom dohodnem...Preto mi pri výbere vašich mien zatiaľ vychádza iba Ramona...Zo srdca vám prajem spokojný výber, hlavne zdravučké bábo...
Rebeka Grešová
Natália Grešová
Autorka, mne sa meno Ramona celkom páči, vôbec sa mi nezdá byť výstredné, skôr zaujímavé. Podľa mňa sa hodí aj k vášmu priezvisku. A tiež ju môžte skrátene volať Mona 😊 Prajem veľa šťastia
Romana Grešova znie podla mna super 👍miesto tej Ramony.
Pozri, ak máte s mužom k tomuto menu takýto pekný vzťah, tak ho proste dajte a nedbajte na okolie, je to vaše dieťa. Ak pristúpite na tlak ostatných, ktorí majú k nemu pripomienky, budete časom ľutovať, že predsa len mohla byť Ramona. Inak dobrý postreh od jednej kočky vyššie, môžte ju volať Mona, čo sa ti tiež páči. A za mňa, meno Romana sa mi nikdy nepáčilo, ale Ramona znie pekne a zaujímavo. A aby som ti nehrala až tak veľmi do karát 😁, za mňa naj z tvojho výberu je Ruby, k vášmu priezvisku znie pekne jemne, predsa je len také tvrdšie
Ráchel nebo Ramona. Ale nejvíce mi pasuje k vašemu příjmení Simonka ☺️
Dakujem Vam vsetkym za prispevky, snad sa rozhodneme dobre a neolutujeme - lebo prave s manzelom chceme kazdy den kazdy nejake ine 🤷♀️
Wanda, Evka, Barborka

Salma Hajek je reálne meno dcéry Zuzany Belohorcovej