icon

Páči sa vám meno Alexander?

18. júl 2022

Páči sa cam toto meno?

Strana
z2
aniele
18. júl 2022

@niky1234 Alex môže byť aj skratka z Alexeja, nielen Alexandra. Šaňo vychádza z maďarskej verzie mena Alexander/Sándor, takže staršie generácie to majú takto zafixované aj z tohto dôvodu.

zuzitko74
18. júl 2022

Pekné meno. Mne sa celkom páčila prezývka jedného známeho s týmto menom, volali sme ho Sandro.

modraslamka
18. júl 2022

ano, od kedy sme sa ucili o Alexandrovi Velkom😅🙈 a stale snivam ze dam to meno mojmu synovi😁

slovakboy
19. júl 2022

Krásne meno. Alexander alebo Alex. My syna voláme Alex a všetci naokolo tiež. Keď je zlý tak Alexander. Nijak horšie sa mu nedá povedať. A ani zdrobneniny nefungujú.

stastnamamana4
19. júl 2022

Môj syn je Alexander, v škole ho volajú Šaňo 🤔

niky1234
19. júl 2022

@aniele ano viem moj ujo je alexander a volaju ho cely zivot sano ale zije na juho takze tam je to uplne bezne🙂🙂🙂syn je len Alex …kratke jednoduche pekne.. pre mna🙂🙂🙂

ninapat
19. júl 2022

Paci 🙂 My sme sa rozhodovali medzi Samuelom a Alexandrom 🙂

gajdosovci
19. júl 2022

Ja som učiteľka a keď mi prišli do školy prváci, tak keď sme sa zoznamovali, chcela som každé dieťa tak milsie osloviť. Mala som Alexa a Alexandra. Alexa som oslovila normalne Alex a na skratku mena Alexandra som si nevedela v rýchlosti vôbec spomenúť. 🤣 V hlave som mala iba "Ali" alebo "Sašo." Tak som sa ho spýtala sa, že ako ho volajú doma a on pohotovo: "Veď Alex". ☺️

tomikejt
19. júl 2022

Áno, bolo v našom užšom výbere 💛

autor
19. júl 2022

@gajdosovci ak sa môžem spýtať ako ho oslovujú spoluziaci

heymissg
19. júl 2022

@nika_val ja mám syna Alexandra a nikto ho tak nevolá...

tojada
19. júl 2022

Áno, páči sa mi.

raja95
Odpoveď bola odstránená
nika_val
19. júl 2022

@heymissg jasné že nemusi..ja zase poznam 2 a volaju ich tak
A viem ze su tu diskusie že ved budeš všetkym ako matka hovoriť aby ho tak nevolali ale napr moje meno je veronika všetci chceli aby ma volali nika ale detska od školky ma začali volat verča a to už tak zostalo .. ako teenegerke mi to vadilo ale kedze to už bolo tak zauzivane tak to nešlo zmeniť 😁
A to prišlo od deti takže to nikto nevedel ovplyvniť
Mne sa napr strašne pači meno Rosalie
Ale viem že ho svojmu dietatu nedávam lebo na sk by ti nikto nevyslovoval podla mna tak ako sa to mne páči 😁😁

avanka
19. júl 2022

mne sa meno Alexander páčilo, ale nedali sme kvôli tomu, že Šaňo..tak máme Alexa.
keď sa narodil, inak sme ho neoslovili, ako Ali, Alinko. Keď nastúpil do škôlky, prvé, čo sa nás pani učiteľka pýtala, že ako ho voláme, povedali sme Ali.. celú škôlku ho nikto inak neoslovil ako Ali, Alinko, všetky výkresy tak mal podpísané.
Alex mu začala hovoriť až pani učiteľka na základnej škole. teraz má 11,5 roka a voláme ho Alexík, Alexko, Alinko

autor
19. júl 2022

@slovakboy koľko má rokov?

autor
19. júl 2022

A je teda Alexander?

daniela_es
19. júl 2022

My máme Alexeja, voláme ho Alexej. Naši kamaráti ho väčšinou volajú Alex, širšia rodina, známi, susedia dávajú aj také tvary ako Alexejko, Alexko ale to nechápem, že to vôbec dokážu vysloviť. Ako to bude mať v kolektíve a čo bude on sám preferovať uvidíme neskôr, zatiaľ má len rok a pol. Alexander je tiež fajn (ja som chcela niečo kratšie), je to medzinárodné meno, čo je tiež super. A tej slovenskej mánii prezývok a zdrobnenín sa nevyhnete pri žiadnom mene, čiže dajte také, aké sa vám najviac páči.

kormino
19. júl 2022

Mala som voľakedy dávno kolegyňu ,jej syn sa volal Alexander a volali ho Saša.Ked nastúpil do školy tak zakázal ,aby ho tak volali,že to je dievčenské meno,že on je Šaňo.

janickacrazy
19. júl 2022

My máme Alexa, nikto ho nevolá Šaňo. Všetci ho volajú normálne Alex.

gajdosovci
19. júl 2022

Normálne Alex... 😉

slovakboy
19. júl 2022

Už má 21 a je Alexander.

nikasmile
19. júl 2022

Ano

alina765
21. júl 2022

Áno, môj muž sa volá Alex a keby som mala syna tak by sa volal buď Alex, alebo Aleš ♥️
Alexander znie pekné ale krajšie Alex.

mooonika1975
21. júl 2022

absolutne nie

autor
21. júl 2022

@heymissg ako teda ? Alex?

heymissg
21. júl 2022

No väčšinou Alex, ale najmä Alexander. Resp. Ja ho volám aj Alessandro a 2 doktorky ho tak volajú tiež 😀 a vždy sa ma ľudia spýtajú ako ho voláme.

Strana
z2