icon

Podobné mená detí

lenus89
4. mar 2025

Ahojte, mame dceru a vyberáme meno pre druhu. Mate niekto podobne znejúce prve písmena mena? Paci sa mi velmi meno Eliana ale prva dcera je Eliška… je to blbost takto meno dat? Predstavujem si ze by sme ju volali skor Lianka Elinka… len ma odrádza to Eli Eli inak sme nevedeli najst ine 😀 lebo zas je to uplne rozdielne meno. Ale prve písmena rovnake.

michaela789
4. mar 2025

Podľa mňa je to blbosť.
Poznám ženu, čo má doma Matúša a Matea - v kolektívoch ich oboch volajú Maty 🤦🏻‍♀️ A to sú potom vtipy teda. Že už aj Pat a Mat sú rozoznateľnejší; že či rodičia pri pomenovaní druhého zabudli, že jedného syna už majú... Nepôsobí to dobre ani na tých chlapcov, majú 6 a 8 rokov, sú v rovnakej škole, párkrát sa už starší pobil kvôli tomu.

basaj
4. mar 2025

Ak si si naozaj prišla po radu (ale z tvojich odpovedí to tak nevyzerá), tak tieto dve mená spolu naozaj nie. My máme v rodine úplne podobný prípad dievčat (obe začínajú na Val) a je to na porazenie. Veľmi pekné kombinácie tu zazneli: Eliška a Olívia (Eli a Oli), Eliška a Liliana (Eli a Lily), Eliška a Miška, Eliška a Alžbeta. Možností je milión omnoho lepších.

hariet
4. mar 2025

Nedobry napad. Ale ked chces nieco “napasovat” k Eliske, tak asi take meno, ktore uz je same o sebe tiez zdrobnene ako napr. Lenka alebo Monika.

silvike
4. mar 2025

@lenus89 No ved skuste, uvidite. Ihrisko je myslim tak 1/100 zmatocnych situacii. Ved je to vlastne na Vas v konecnom dosledku. A hlavne nech Vy s muzom ste spokojni a nech sa vam to paci.

silvike
4. mar 2025

Ja som za svet nepochopila tu modu ako ze "napasovat meno k surodencovi " To je pre mna take cudne.

ysseba
4. mar 2025

Ak už teraz vieš, že Elianu by ste volali skôr Lianka, tak prečo nedáš rovno meno Liana?

lilianka28
4. mar 2025

Poznám sestry Liana a Riana.
Skúste na ihrisku na ne naraz zavolať 🙈

ysseba
4. mar 2025

@silvike Ani ja to nechápem, však predsa sú to dve samostatné osobnosti, nechápem prečo musia mať mená, ktoré k "sebe pasujú".

heleninamama
4. mar 2025

@petruldo Eliška a Alžbeta je rovnaké, sú to dve varianty toho istého mena, len Eliška bola verzia typická skôr v Čechách a u nás sa rozšírila v posledných rokoch. Eliška Premyslovna = Alžbeta Premyslovna. Toto by bol tiež úlet, dať sestrám rovnaké meno, keď je toľko iných pekných mien.

petruldo
4. mar 2025

Obe mená sú v kalendári samostatne a kto to nevie tomu je to jedno. Ja som reagovala na toto:.. ale horsie je asi eliska a elizabeth…

lenus89
autor
4. mar 2025

@ysseba ja ich prave nechcem k sebe pasovať😀 lebo obe mena mi pasujú velmi dobre ale neviem ci aj spolu je to dobre… to ci susedka 80 rocna bude vediet rozoznať mi akoze je jedno.. chapeme sa

lenus89
autor
4. mar 2025

@michaela789 no toto Matúš a mateo je asi moj pripad presne. 🙈 pomoooc

lenus89
autor
4. mar 2025

@senta_sofia ktore je nóbl a ktore je slovenske? Lebo obe su v slovenskom kalendari

senta_sofia
4. mar 2025

@lenus89 pisem klasicke slovenske, je to snad jasne. Aj Piroška alebo Duňa je v slovenskom kalendari a nie je klasicke

silvike
4. mar 2025

@lenus89 A to sa ti paci tak velmi len to jedno meno ktore tam ma tiez to "eli" ? Nemas nejake ine pekne meno ktore by pripadalo do uvahy ? Barborka, Terezka, Katka, Janka, atd.atd. kopec inych mien je krasnych, nie len Eliana. Musi to byt take exotickejsie, u nas minimalne rozsirene meno ? Muz je tiez nadseny z Eliany ? Jemu sa ine dievcenske meno nepaci ? Fakt to je trosku podobny pripad Ako Matus a Mateo

teki1
4. mar 2025

@tamvtme Alexandra a Alexander,u nás sme ich volali Saša a Aleš. 😉

nikaeli
4. mar 2025

@lenus89 kamoška má Olivera a Olíviu - zavolá Oli a pribehnú obaja 🤷🏻‍♀️

siska53
4. mar 2025

@nikaeli Asponze pribehnu 😅

klotildabazarik
4. mar 2025

@lenus89 ved to je uplne jedno, ake meno sa ti paci také daj

silvike
4. mar 2025

@nikaeli Jaaaj, uz som to vlastne pochopila🤦‍♀️ To je vlastne taktika. Zavola len raz napr. "Oli" a pridu obaja, autorka zavola "Eli" a pridu obe dievcatka. Vlastne si zeny ( muzi) takto setria hlasivky, cas, nervy. Proste jedno zavolanie a dve deti. 2v1. 😁

nikaeli
4. mar 2025

@siska53 @silvike 😃 veru, dobrý nápad
@nynia to si napísala pekne, ale nič to nemení na tom, že ľudia ich budú volať inak - tak, ako sú zvyknutí - hlavne v škôlke, v škole na prvom stupni, aj poniektorí v rodine - volať deti zdrobneninkami je prirodzené. Moja dcéra je Veronika. Inak jej nehovorím. Poniektorí ju volajú Nika, ok. Ale keď ju v škôlke volali Vera, to mi až uši krútilo. Mohla som sa zlostiť koľko som chcela. Ľudí nezmeníš.
@daja07 kolegyňa sa volá Veronika. Volali ju presne ako moju dcéru - Vera. Vôbec sa jej to nepáčilo, no ľuďom to bolo jedno. Tak sa začala predstavovať ako Viera 🙂 a všetci ju tak voláme už roky.

lucylaw
4. mar 2025

Tie mená k sebe proste nejdú a môžeš sa aj na hlavu postaviť a nebude to fungovať,je milión iných ženských mien,naozaj mi nehovor,že nevieš vybrať niečo,aby to neznelo rovnako ako meno prvej dcéry 🤦🏻‍♀️ Ale tak už som tu videla jednu žena,ktorá má synov,tuším dokonca dvojičky a volajú sa Mathias a Matteo a to mi teda ostal rozum stáť,že či už fakt neexistujú iné mená na svete 🤦🏻‍♀️

zuzana76
4. mar 2025

tak napriklad dvojica Katarina a Karolina je za mna ok, ale tvoj vyber sa mi nepaci, Eliška mi pride Klasicke a česke a Eliana skor z ineho sudka

talia16
4. mar 2025

Pohladala by som iné meno, toto je šialená kombinácia. Nechcela by som byť tou druhou Eliánou, ktorá má pocit, že sa hovorí o jej sestre, keď ju ludia oslovia Eli. Vy by ste sa chceli volať rovnako ako vaša sestra? Pre vás to možno bude Eliška a Eliána ale ony s tým menom budú musieť žiť celý život a keď Elišku plánujete doma volať Eli a vaša Lianka/Eliánka príde do nového kolektívu, kde sa predstaví ako Eliána alebo niekde sa ani nebude musieť predstavovať, ak ju budú mať zapísanú, tak ju automaticky budú volať Eli.

rorino
4. mar 2025

@lenus89 ufff,do toho by som nešla,často sa mýlia mená súrodencov,ktoré ani nie sú podobné,a toto by bol riadny galimatias

svetlonos
4. mar 2025

@lenus89
mne to nepríde take matice. Mame dvoch synov s kompletne odlišnými menami a nemám problém volať ich naopak 🫣😂
Ja som poznala deti Julian a Július a to pre mňa bol des hotový 🙉 Maleho volali Ju. Toto by bolo pre mba uplne no go! Ale Eliška a Eliana je pekne. A ako píšem, zmením aj našich a uplne odlišné mena.

terezkaarthuramax
4. mar 2025

Mne to čudné ani matuce nepride a Eliška je krasne.

bu1bu
4. mar 2025

My mame v sirsej rodine bratov, ktori sa volaju Radovan a Radoslav. Ide o panov po 40 tke. Chcela som vediet ako prisli k takej ( pre mna) absurdite, takze: pre druheho syna mali vybrane meno Slavo a ked sa narodil a otec bol zapisovat meno na matriku a nahlasil Slavo, Rado a teraz Slavo , pochvalil sa matrikarke a ona zapisala Radoslav . Kazdy mu vravi Slavo… este ze nemali sestru, ta by bola urcite Radka 😂

lenus89
autor
4. mar 2025

@senta_sofia no mne nie je jasne ktore myslis ze slovenske 😀
@silvike my napriklad Eli nevolame, nejak nam to nepasuje… len som dala priklad ze ked.. tak Eli a lia ..

lenus89
autor
4. mar 2025

@nikaeli to je inak taka kravina. Ved ked sa vola Veronika tak ziadna vera! Nepochopim ludi. Alebo ked sa niekto urazi ze nepovies jej katka ale katarina.. preboha ved tak sa volas..