Podobné mená detí
Ahojte, mame dceru a vyberáme meno pre druhu. Mate niekto podobne znejúce prve písmena mena? Paci sa mi velmi meno Eliana ale prva dcera je Eliška… je to blbost takto meno dat? Predstavujem si ze by sme ju volali skor Lianka Elinka… len ma odrádza to Eli Eli inak sme nevedeli najst ine 😀 lebo zas je to uplne rozdielne meno. Ale prve písmena rovnake.
@lenus89 Joj nie...mame v rodine dvoch chlapcov surodencov s velmi podobnymi menami, btw su to HU mena (Szilard a Szabolcs). A je to za mna cista katastrofa, stale si ich mena pletieme a uz aj deti su z toho uplne frustrovane 😮💨.
@oceanahory to chapem… len ja si stale vravim ze by to boli eliška a Lianka 😀 ale nechcem lianu meno dať…Eli a lia.. ale velmi ma odrádza presne toto co aj pisete…ale na druhej strane sa mi veeelmi tie mena pacia
@lenus89 Tak ja chapem, aj ich rodicia v tom maju jasno, ale rodina, kamarati, ucitelia...vsetcia si ich jednoducho mylia 🫣.
Este sa aj mega podobaju, aj ked je medzi nimi trojrocny rozdiel.
Nemyslim to v zlom ale chces ju volat Liana ale meno Liana jej dat nechces? Akoze co? Nechapem, prepac
Urcite nie, za mna to detom samotnym nebude casom vyhovovat, obidve totiz budu pre kamosov Eli. Mozno k Eliske napr Leonie.
Možno Liliana? Určite nie úplne podobné.
@lenus89 Mne osobne sa to napr. vobec nepaci ked tie mena su tak velmi podobne znejuce alebo maju rovnake zaciatocne pismena alebo nebodaj viac pismen a pod. Ja si predstavim xy situacii ked sa na deti vola, ked budu dostavat postu a taak, tak aby sa predchadzalo zbytocnym nedorozumeniam, omylom nekonecnym vysvetlovackam. A v neposlednom rade, mne pride kazde dietatko tak originalne, zeby som praveze vobec nechcela aby bolo nejako menom spojene so surodencom. Na to maju prievisko. Ale meno je len jeho 😉 Ale tak, to je moje subjektivne vnimanie toho. Kazdy nech si nastavi a robi s menami deti ako chce. Za mna je to velmi neprakticke.
To akoby si ja chcem dat k mojej Ele Elisu 😅😅 to co mas za napady? 😅 a aku ma logiku dat jedno meno, volat ju Liana a nedat jej ho? Toto je zmyslanie za milion 😅😅
Ja som proti zdrobneninam mien takze pre mna jedno dieta volat Eliana, druhe Eliska by nebol ziaden problem ani ma tam ten zaklad Eli neirituje. Obidve su pekne.
@silvike ale ved prave mi to pride originálne a nie podobne len ten zaklad no je taky. Nebojte to som uz nacvičovala ako ich volat na ihrisku 😀 eliška eliana domov!😀 lebo konečnom dosledku koho to zmätie? Mňa ako matku? To myslim nie..Učiteľa v skole? Spolu chodit nebudu nikdy… tak neviem fakt že koho by to tak naozaj miatlo?
mne pride že si rozhodnuta a nepripustas si ine meno vsak daj ale za mna cele zle.. mas vyssie dost prikladov preco nie, a porovnavat ze Katarina je Katka atd je nesmysel vela mien volaju v skratenom tvare ale to je nieco ine, ty v konecnom dosledku chces mat doma 2x Eli.
@a_andrejka4 ano nepripúšťam si ine meno lebo nedokazem ine meno najst to mas pravdu a uz som zufala. 😌 Ze uz sa mi nic tak nepaci.. ale horsie je asi eliska a elizabeth…
ja by som nedavala podobne, hlavne ked obe mozu casom kamarati zacal volat "Eli".....
@lenus89 viem o detickach ktore sa volaju Ema a Ela. Ich mama si az casom uvedomila ze je to hlupost. V kuse si ich mylila a kopa nedorozumeni.
Ako ti uz baby napisali preco jej davas meno Eliana ak ju chces volat Liana. To nie je to iste ako Katka a Katarina. Mama mojej kamaratky sa vola Elena a vsetci ju volaju Helena. To je nieco podobne ako chces dat ty. No ta pani je Helena, lebo v tej dobe na dedine v tej oblasti o Elenach nechyrovali, tak jej vsetci hovorili Helena. Kopa ludo co ju roky pozna ani nevie ako sa ozaj vola. Aj v rodine mame Jana, ktoreho volaju Ivan. Tiez som dlho nevedela jeho prave meno a nechapem doteraz preco mu rodicia dali ine meno akym sa ho rozhodli volat.
@lenus89 ja som mala pri menach viac podmienok a jednou bolo, aby boli vyvazene, ty tu davas proti sebe klasicke slovenske meno a nobl meno, ktore k tomu prvemu vobec nepasuje. Z diskusie mam pocit, ze vlastne poradit ani nechces, takze sa dohodnite doma s manzelom.
@lenus89 Eliška a Elizabeth je to iste len v inej forme, naozaj ak chces poradit nerob to a skus najst ine meno, nechaj si vychladnut hlavu a na nejake ine meno natrafis aj nahodou 🙂 ja mam Elišku, osud zaradil vlastne aby bola Eliška lebo mala byt Mateo 😀 a vies aka som stastna že nemam Matea? K slovenskemu priezvisku takyto skvost.. hormony su hormony ale nedaj sa nimi ovplyvnit 🤭
Eliška a Olívia
Eli a Oli 🙂
Ja som nikola a sestra je natalia … ani to neznie tak podobne a proste sestra je furt nika a ja naty hlavne u starsich clenov rodiny.. aj sa opravia potom samozrejme ale prvotne chytro nas volaju hocijako. Mne je to napriklad jedno ale sestra kee bola mladsia bola na to dost hakliva a zdurdena😂preto som svojim synom dala mena ktore sa absolutne nepodobaju😊ale je to len a len na tebe
Len k tomu ze nechces aby sa dieta volalo ako suseda: moj syn sa vola presne ako sused, no a? Ano, na zaciatku boli poznamky hlavne od kamaratov manzela, ked som zoparkrat povedala dost jasne, ze takto sa volal moj pradedo, ktoreho som sice nepoznala ale vela dobreho o nom pocula, prestali vyryvat. Sused sa buduci mesiac stahuje… pride niekto iny a co ked sa nova suseda bude volat ako moja dcera, premenujem ju? ! Nie, deti maju mena ake sa mi pacia.
Ja mam Elišku a Ester. Chces aby obe boli na E?
@bu1bu jasne ze nepremenujes. Ved to je normalne. Ale napriklad z určitými menami sa mi spájajú nejake situacie nejaky ludia a praveze ty si dala meno lebo mas pozitívnu spomienku alebo vztah k tomu menu a ja ked mam negatívnu tak tiez tak nespomenieme dieta. Ked je kazda druha Sofia a ema urcite to ja dietatu nedam aj ked su to pekna mena. Lebo ja to mam v hlave asi tak zafixované.

Nem dobry napad, ak mam citovat. Budu sa ti velmi velmi mylit- casom coraz viac.