Podobné mená detí
Ahojte, mame dceru a vyberáme meno pre druhu. Mate niekto podobne znejúce prve písmena mena? Paci sa mi velmi meno Eliana ale prva dcera je Eliška… je to blbost takto meno dat? Predstavujem si ze by sme ju volali skor Lianka Elinka… len ma odrádza to Eli Eli inak sme nevedeli najst ine 😀 lebo zas je to uplne rozdielne meno. Ale prve písmena rovnake.
@lenus89 a ako volaju kamarati Elišku? Budu mať sestry rovnaké kamarátky? Za mňa je to zbytočne vela problemov, ktoré si musíte dopredu premyslieť. Nie nadarmo je zákaz pomenovania surodencov rovnakym menom, ale stále sa najdu ludia, ktorí to chcú obísť.🤷🏻♀️ Určite je lepšia varianta Liliana, ak by ste teda volali Eliánu-Lianka tak táto prezyvka sa dá vytvoriť aj z Liliany a aspoň by neboli za bláznov.
@lenus89 vieš tie vaše princezné budú s vami možno prvé 2-3 roky....postupne budú tráviť viac času v kolektíve škôlky, školy, priateľov, kolegov atď ... no a logicky nebudeš im stáť za zadkom a napomínať ich okolie...toto nie je žiadna Eli, ale Eliška...a táto druhá, no ona tiež nie je Eli ale Eliana, a túto prosím vás volajte Lianka
@fion22 a to niekto robí? Veď deti tiez nie su sproste nebudu volať dve deti jednym menom. A ked ano tak to maju odpustené 😀 preto je najlepsie nepoužívať zdrobneniny a volat ich tak ako sa volaju. A asi si kazdy najde svoje ,,meno,, ako koho vola ci sa mi to paci alebo nie. Mna tiez volali vselijak aj jak sa mi nepacilo
Takže si to zhrňme - chces volať svoju dcéru Liana, Lia, ale nechceš jej dať také meno, lebo napr.kamoskina dcéra sa tak volá, tak s tým vybabreš tak, že "Eliana", ale budeš ju volať Liana? :D :D
To je ako nedať meno Ema, lebo ho má každé druhé dieťa (mimochodom, Eliška je to isté, ak máš problém s častým výskytom mena v okolí), ale dám Emanuela a budem ju volať Ema. 😀
Moja 5 ročná dcéra na mňa dáva takéto právnické ťahy. Každopádne, daj si to, čo chceš ty. 🙂
@lenus89 pokial viem tak Eliána ma na slovensku meniny 20.7. a Liana 16.2. Nie? Chápem že vám ide o to, že meno Liana je v podstate koncovka z mien Eliana, Juliana a Liliana, ale meniny majú v rôzne dni pretože Eliána vychádza z mužskeho mena Eliáš a Liana zo ženskeho mena Juliána. Ak sa nemýlim, tak Liana je dokonca staršie meno ako Eliána (aspon u nás na slovensku)
@lenus89 https://www.culture.gov.sk/posobnost-ministerst...
Tu som našla oficialné slovenské kalendárium
@oceanahory som sa pousmiala ze velmi podobne mena 🙂 za mna viac rozdielne ani nemozu byt.. (Szabolcsa vacsinou volaju Szabi a Szilarda Szili..) Vidisto.. uplne inak to vnimame 🙂
Mne sa eliana vôbec nepáči, hlavne, keď ju chceš volať Lianka a nechces Lianu. Mne nesedí popravde ani Lianka. Inak pokojne daj Elenku. Budeš mat Eli a Ela. Robím s deťmi a tieto mena sú na výbuch mozgu. Pletú sa. Ela Ema Eli Mia Lea… za mna mena v kolektíve za trest. Asi každá s trojpísmenkovým menom si prejde koleckom kým ucitel trafí….
Čo tak Eliska a Izabelka? Alebo Eli a Mila
@karolinakr_ba No tak vidis, asi uvazujes, ako ich rodicia..zial ale okolie to vnima velmi podobne, ako ja 🫤. Uprimne, ja si nikdy neviem zapamatat, ci Szabi, ci Szili...🤷
@breeen nebudem ju volat Lianka… lebo to je nezmysel. Skor ked skratka tak jedna lia a druha Eli…. Ale nevolame ani Elisku Eli…nasla som aj ine pekne mena ale tie uz u manzela neprešli 😀
@masandra elianka sa mi paci najviac aj elinka. To je take ,,zakladne,, alebo ako to napisat. Urcite nie Lianka ako som to pisala. Aj ked. Z eliana moze byt aj liana stale ale naopak nie 🤭
Ale keď už sme pri tom, tak Amélia je z podobného súdku ako Melánia (poprehadzované prísmená + N) tiež sa tam nachádza tá Eli, ale Amélii sa zvyčajne hovorí skratkou Amy/Ami

@talia16 nechcela by som sa tak volat ale su to dve uplne ine mena. Navyse ak Eliškou Eli nevolame.. ci? Tak sa to nepocita? A tym padom ani elianu by sme nevolali Eli. Nasla som tu ze elianka elinka a podobne zdrobneniny. Vyzeraju byt fajn.
Ale kazdopadne zeny dobre príbehy. Presne som potrebovala pocut vase skusenosti s menami a príhodami. Aspon som sa utvrdila, ze ludom nevyhovies a aj ked uplne cudzi clovek bude mat meno take a take a dotyčného ani poznat niekto nemusi bude ho ohovarat. Ako aj vy tu ohovarat svojich susedov a znamych aky su sprosti ze nevedia vybrat normalne meno.