icon

Pomenovanie dieťaťa po rodičovi

13. sep 2022

Dali by ste svojim detom meno po sebe alebo dali ste? Pripadne, ste vy pomenovani po rodicoch? Vidite v tom skor negativa alebo pozitiva a ake?

janinah
13. sep 2022

Ja sa volám po otcovi a syn sa volá ako jeho otec.Manzel nechcel ja som na Tom trvala.Jeden je Števo druhý Števko a nikto s tým nemá problém.Raz došla pošta na meno Štefan H.bez muzovho titulu.on to rozbalil a nechápal kto mu poslal knižku macko Brumík.tak bola sranda.vyhrala som ju pre malého v dakej súťaži.A nerozumiem aký cieľ má táto diskusia.daj meno aké chces.aj keby ste mali troch Jankov mrkvickov v rodine tak každý z nich je jedinečný.Urcite lepšie tradičné meno hoc aj po rodičovi ako daka iris či Brian ..

karolinakr
13. sep 2022

Keby som mala excelentne meno, kt.sa mi strašne pači, tak kludne..Aj sestrine meno sa mi pači, ale to by som nedala, aby si nenamyšĺala 😆

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
drimonna
13. sep 2022

Nie, nedala by som.

sisaka
13. sep 2022

@kate_cs manžel je nejaká významná osobnosť, keď je syn hrdý, že má rovnaké meno?

ninusa221
13. sep 2022

U nas to tak bolo z ocinovej strany že maju byť synovia po otcovi no a teda moji bratranci su a maly Peťko ma už 32 rokov🤦🏽‍♀️. Jedine moja mama si dupla a mala v pi😀

silvike
13. sep 2022

NIe. Nedali sme po sebe mena detom (3 x). Nepaci sa mi to a mam pocit ze je s tym spojenych viac zbytocnych vysvetlovaciek. Ale asi to tak vela ludi citi ze to takto chcu mat. My sme boli s manzelom nastastie v tomto jednotni a nechceli sme vobec dat mena po nas.

zuzuliennka1
13. sep 2022

a co sa tu este spominaju zasielky do vl. ruk a “problemy” - no podla mna kym dotycny byva doma s rodicmi, s rovnakym menom, predpoklada sa, ze ide o dieta, malokedy o dospeleho, ked pride napr. posta do vl. ruk, detom do vl. ruk nechodi nic, zakonny zastupca je rodic, a do vl. ruk nieco z danoveho, poistovne,.. urcite nie je pre dieta… je to cele o zvyku, ale nikdy som sa nestretla s tym, ze by s rovnakym menom boli nejake privelke problemy 😁 aj pri oslovovani u nas v rodine vzdy vieme, ci ide o tetu alebo sesternicu, resp. o uja alebo bratranca 🙂

kate_cs
13. sep 2022

@sisaka rypla si si? Je ti lepšie?

0silvia0
13. sep 2022

Podla mna sa to prilis riesi. Moj syn sa vola po muzovi a nemame s tym ziadne tazkosti. Kolegyna ma dceru s rovnakym menom a pre nu je vyhoda ze si navzajom mozu preberat postu.
No ja neviem s tou postou, ved nam chodia len faktury a vyuctovania a tie urcite syn neplati. Aj to nam pride do schranky raz za mesiac nieco...

777januska777
13. sep 2022

@sisaka vieš o tom, ze deti sú hrdé, ked majú niečo podobné ako ich rodicia? Takze je úplne samozrejme, ze syn bude hrdý, že meno ako jeho otec.

janage
13. sep 2022

@zuzuliennka1 ono by si sa čudovala koľko plnoletych žije so svojimi rodičmi. Jasné kým sú deti malé každý chápe, ktorý je Peťko a ktorý Peter.
Ale je fakt, že stále viac a viac písomnosti sa doručuje elektronicky.
Hrdé môže byť dieťa aj na priezvisko rovnaké s tatom.
A osobne si myslím, že ti, ktorým to išlo na nervy, už svojím deťom dajú meno iné. Tí, ktorým sa to paci budú v tradícii pokračovať

54tinka54
13. sep 2022

Manžel chcel aby sa syn volal po ňom ale zatrhla som to 😀aj napriek tomu že sa mi manželovo meno naozaj páči.. ale chcela som aby boli obaja jedineční a celkovo tie pomenovania detí po rodičoch mi príde také staromódne a neoriginálne, keď sa napr Ján volalo aj 5 generácií po sebe. A mám deda, uja a jeho syna, majú rovnaké meno a bývajú v jednom dome. Keď im príde pošta, tak nevedia ktorému 🙈

elizabet173
13. sep 2022

nie, nedala som, ani ja nemám meno po mame, potláča to individualitu a dochádza k nie vždy príjemným situáciám, keď príde k omylu

elizabet173
13. sep 2022

@777januska777 si si istá, že je dieťa vždy hrdé? Aj keď je otec ťažký alkoholik, desať rokov sedí alebo je politikom, na ktorého nadáva pol Slovenska?

sisaka
13. sep 2022

@777januska777 no očividne neviem, že sa deti tym hrdia, ešte som sa s tym nikdy nestretla.

sante81
13. sep 2022

Dala som po manželovi, keď som bola šťastne vydatá 😉 teraz mu nepoviem inak, iba starý 🍸

vilma7
13. sep 2022

Nie, nedali sme, hoci máme pekné mená 🤣🤣

mikadooo
13. sep 2022

Nedala som, jednoducho sa mi viac páčili iné mená 🤷🤷🤷. Muž vždy vybral jedno meno z môjho užšieho výberu mien, vo výbere nikdy nebolo ani moje ani jeho meno. Muž má meno po svojom otcovi, ale náš syn sa už nevolá ako môj muž. Ani širšia rodina s tým nemala problém, tak sme proste vybrali meno, ktoré sa nám páčilo.

hanatom
13. sep 2022

Dala som po mne

cecilia29
13. sep 2022

Moj syn sa vola po dedovi Jozef. Ale nie kvoli dedovi sme jo dali, vyslovene to bolo meno ktore si prial moj muz bez ohladu na to ako sa vola svokor.
Teraz sa nam narodila mala Cecilia. Je to uz 3. generacia, lebo sa rak volam ja aj mama. Nikdy by ma nenapadlo ze dam meno po sebe, ale povazovala som ho za krasne a nezvycajne meno. Muz chcel ahy sa malicka volala po mne, jedna Cecilia mu totiz nestacilla :D

777januska777
14. sep 2022

@elizabet173 v tom na co som reagovala ja sa nespomína žiadny alkoholik ani politik, ale normálny otec rodiny.

777januska777
14. sep 2022

@sisaka ja áno. Často je to ale tým deťom dosť jedno, to skôr rodicia riešia, ze by spôsobili neviem akú traumu dieťaťu akú dajú rovnaké meno ako ma rodic.

mimikarol
14. sep 2022

Keby sa mi páči moje meno, možno by som ho dala. Ale len ako druhé. Ja mám meno po mame. A teda spokojná nie som absolútne

guiseppinka
14. sep 2022

Nas syn ma meno po muzovi, nechcela som to, ale ziadne ine sa mi nepacilo a ked uz po porode trebalo meno, tak som povedala, ze ok, tak nech je po otcovi. To meno sa mi pacilo este na zakladke. Aj tak prcka volame matko a velky je mato... Pruser kus je, ked kamosky zacnu matko sem a matko tam a myslia tym muza... Lebo su tak zvyknute... A jediny problem skor vidim v tom, ked muz vzal synove povolenie na pobyt a siel s tym cez hranice (ked boli obmedzenia a kontroly vsetkeho)... Syn bol vtedy babatko🙈😂

cecilia29
14. sep 2022

@sisaka ja som hrda na to ze sa volam po mame. Pre mna je mama vyznamna osobnost. Jedna z mala ludi , ktore som v zivote obdivovala (a stale obdivujem)

ajka006
14. sep 2022

Nedala, moji starší súrodenci mali mená po rodičoch a šlo mi na nervy, keď niekto volal alebo prišla pošta, stále hádať koho chcú alebo pre koho ten list je, z tohoto dôvodu som svojim deťom dala iné mená.

ajka006
14. sep 2022

@janinah cieľ diskusie uviedla jej zadávateľka v texte, zaujíma ju názor ostatných, toť vsjo

elizabet173
15. sep 2022

@777januska777 viem, ale existuje aj možnosť, ktorú som spomenula

keithy
15. sep 2022

Ja som dala meno, aké mám ja. Ale neberiem to tak, že je pomenovaná po mne. Jednoducho sa mi meno Katarína páči, od malička som mala toto meno najradšej a vedela som, že dcéra sa bude volať Katarína. Daj meno aké sa ti páči, je jedno či je meno rovnaké ako ma rodič, alebo iné, vzdy je 50% šanca, že sa dieťaťu meno páčiť nebude 😄