icon

Poraďte krátke netradičné meno pre dievčatko

kalamityjane
16. mar 2023

Pomaly idem do tretieho trimestra a stále nemám meno pre dievčatko. Nič ma neoslovilo, žiadne sa mi nepáči, manžel už je zúfalý. Hľadám krátke, netradičné meno. Niečo jednoduché, čisté, zaujímavé, nie bežné meno používané na Slovensku. Prosím dajte nejaké tipy.

tini27
17. mar 2023

Mne sa zapáčilo Míla 🙂

pbra40
17. mar 2023

Nena, Nea

pbra40
17. mar 2023

Ela

kalamityjane
autor
17. mar 2023

@h2 Pretože sa mi bežné mená jednoducho nepáčia a predsa nedám svojmu dieťaťu meno, ktoré sa mi nepáči alebo mi dokonca nie je sympatické. Nič iné v tom nie je.

tamitamitami
17. mar 2023

Sú to síce bežné mená ale používané menej často Anna, Hana, Lea, Sára.
A také podľa mňa netradičnejšie Zina, Jela, Elisa, Lara.

aiwill
17. mar 2023
macekovam
17. mar 2023

@kalamityjane Ida, Ema, Máša, Dia

zuziiiii
17. mar 2023

Hana

31majka12
17. mar 2023

@kalamityjane Ria,Lea,Lia,Ruth, Lu, Mia,Eva,Ema,

jumama
17. mar 2023

@silver33 Celkom by ma zaujimalo, co si napisala, skoda ze si zmazala, necitala som 🙂 Pretoze ja som tie japonske mena napisala trosku zartom 🙂 Nomen is omen. Mnoho ludi nema rado svoje meno a to sa teda ti rodicia pri jeho vymyslani vynamahaju... Ja mam oblubeneho japonskeho spisovatela a pacia sa mi mena, vacsinou aj v knihach vysvetli ich iny vyznam, lebo oni maju obrazkove pismo a tie mena potom nemaju len zvuk, ale aj vyznam a to je take pekne...

macekovam
17. mar 2023
ivangeline
17. mar 2023

Lea,Zoe,Ria..

maryetta
17. mar 2023

Mozno Hana?
Ema / Lea/ Zina / Eva

kristiii
17. mar 2023

@kalamityjane raz tu niekto spomínal meno Ruby. Mňa celkom zaujalo.

cecilia29
17. mar 2023

Rita

evinka400
17. mar 2023

@kalamityjane Šárka, Dária, Slavka, Jela

85miska
17. mar 2023

@kalamityjane kamoška ide dať meno Prea

silver33
17. mar 2023

@jumama Mal som tam Suzuki☺ ked Ty si dala Suzumi, tak mi to tak napadlo a tiez s humorom😀 aj ked aj mne sa tie japonske co si menovala, pacia.☺ Suzuki je zrejme priezvisko...okrem toho, ze je to znacka auta, ale Mercedes je tiez meno, ale aj znacka auta.☺ A niekedy aj zvieratam davame mena ako ludom, Rita, Jessica, atd. Ale plati tiez ze ak mame s nejakym clovekom nejaku zlu skusenost, tak sa nam to jeho meno nepaci ale plati to tiez naopak.☺ My sme pri vybere isli podla kalendara a vylucovacou metodou, toto urcite NIE, o tomto este popremyslame a toto ANO. A tak sa vyber zuzuje, zostava mozno uz len 10, mien, neskor 5 ci 3 a nakoniec mas uz len to "number 1" 😀 a buchas sampanske a si happy, alebo s tym sampanskym radsej este pockas kym sa to narodi.😀

maisynka
17. mar 2023

@kira61 napisala kratke 🤦🏽‍♀️ Valentina je asi tazko kratke meno. treba citat

kristiii
17. mar 2023

@kiwi3 ja napríklad rozumiem. Ja som si bola naistom, čo sa týkalo chlapčenského mena, to som mala vybraté niekoľko rokov, plus som mala druhú možnosť, ak by mi prvá u ex neprešla, ale dievčenské som vôbec nevedela. Ako viaceré sa mi páčili, ale proste žiadne nebolo také že wow ako som to cítila pri chlapcovi. Tak som v tomto prípade ponechala "voľnú" ruku chlapovi, ale tie nápady čo dával...😅 Nakoniec sme našli síce kompromis, ale neviem, či by som s ním bola niekedy tak stotožnená ako som so synovym menom.

kalamityjane
autor
19. mar 2023

Z tých mien, čo ste napísali ma zaujali Naya, Luna, Lina a samozrejme Lara, ale tú už máme doma ❤️.
Ešte ak by vás podobné mená napadli kľudne prispievajte, stále nemám to, pri ktorom by som pocítila, že to je to pravé.

veronikapetra
19. mar 2023

Skus pozriet rozpravku The Loud House, je tam 10 dievcat s kratkym menom na L 🙂 Mozno ta oslovi..

janinka112
19. mar 2023

@kalamityjane Kiara, Tara, Rita, Leah, Leona

marfikchov
19. mar 2023

Nela, Stela, Olivia, Nina. ..

zuzana76
19. mar 2023

Livia, Lara

zuzana76
19. mar 2023

Lara, Zara, Tara

emenkei
19. mar 2023

Nadia, Mona, Karla, Greta

kuko55
25. mar 2023

Nečítala som diskusiu ale napadlo mi Ida/Ivona.

dadadada1
25. mar 2023
luciah187
5. máj 2023

@slavomira236 Sabina je krasne, poznam len jednu, dcera ma spoluziacku