Poraďte meno pre chlapčeka (nie slovenské)
Ahojte prosim poradte meno pre chlapčeka..
Nechcem vobec slovenske meno,ziadne Jakubko atd.
Chcem skor zahraničné,ktore uz je aj na Slovensku “normalne” napr.Lucas atd.
Prosim negativne komenty si nechajte pre seba,nam sa jednoducho slovenske mena nepacia.Dakujem
Sándor
@negymama mne to proste nejde z pusy, príde mi to také nasilu, lepšie sa mi vyslovuje, aj mi krajšie znie Tobias. Ale ako som písala, to je len môj osobný názor/pocit, tak ako sa niekomu tieto mená so š na konci páčia, mne nie. A nemá to nič spoločné s tým, že by mi to prišlo viac cool, ako niekto písal, len mi prídu krajšie. Toť vsjo
@snazilka_bio_mamka nooo praveze priezvisko je nemecké,ziadny Lakatos ani Rigo...Jasne ze niesom sprosta a nebudem davat dietatu meno Esmeralda Nagyová alebo Justin Horváth...Preto som napisala Lucas,lebo takto sa mi to velmi paci,ale ako Lukáš to uz nie...
@kristiii presne,mne sa mená so “š” vobec nepacia,ale ked uzasnej biomatke sa to paci tak to musi pacit aj mne asi🤣
Udo 👌..k nemeckemu priezvisku ako vysite...
Ani my nemáme slovenské priezvisko, takže bol o dôvod viac tam tú diakritiku nedať. Syn je s menom spokojný (zatiaľ). Inak mne sa páči veľmi málo chlapčenských mien, ale ešte toho Matiasa by som tak najviac zvažovala, dá sa pekne skrátiť na Maty, lebo mne sa nepáčia napríklad ani tie naše tvary ako Maťo, Paťo, Aďo...
My budeme mať chlapčeka menom Artur. Páčil sa mi ešte Timotej, Félix, Matteo, Axel, Gregor.
Manžel chcel chvíľu Vilibalda (Vilko, Vili...).
Tiež ma tuším.nemecky pôvod.
My mame tiez nemecke priezvisko, takze cisto slovenske meno, ako Jan, Juraj, atd. sme nechceli. V tom case sme aj zvazovali odchod do DE. Rozhodovali sme sa medzi Oliver, Benjamin, Sebastian, Christian, Lucas, Maximilian, Patrick, Philipp. Nakoniec sme ostali na Slovensku, mame dvojicky Patka a Filipka. Ak budu v buducnosti chciet, mozu si zmenit pisanu podobu mena na nemecku.
"Ibrahim" - prvé, čo mi prišlo na myseľ, keď som začala čítať Tvoj príspevok. 🙂
@kittykat22 👌👌👌👌👌veeelmi dobrý vkus 😂😉😉
Zahranicne a zname aj na Slovensku? Napr. Bendeguz
PS: so synom chodi do triedy Marvin, myslela som si ze to je preklep z Martin 🙂 este som take meno nepocula.
Vytvorte si meno zo svojich vlastnych mien.
Alena+Milan=Allan
David + Andrea= Darea
Aladár
@cookie29 Tu v Španielsku by ho volali Chakub alebo Džakub.
Richard :D univerzalne, hadam celosvetove meno... Oliver, Daniel, David.. to su mena ktorymi neurazi nikoho.. ja by som sa mame strasne podakovala keby mi tieto exotiky vybrala :D uz teraz vidim ako to tie deti komolia v skole... deti bez diakritiky, sklonovania, ... vybrala bysom fakt take meno, ktore je v podstate rovnake vsade.. A ak zijete v SR, tak kludne aj s diakritikou, napr. ten Šimon, Lukáš. ved ak sa raz nebodaj odsťahuje do zahraničia, tak tu diakritiku nemusí používať...
Osobne ked vyberam meno, alebo rozmyslam, zase tak casto nevyberam, predstavim si dospelu zenu/muza a zasluzia si "dobré" mená...
@mamicka2005 meno Artur je velmi pekne. Mozem sa spytat, ako ho budete oslovovat?
@jolikaa Artur, Arturko 🙂, manžel ho zatiaľ volá Arturito 😀. Mám rada keď sa meno volá tak ako je. Prvý syn je Filip, Filipko.
Christoffer
Siegfried Maximillian Roland
A co tak Martin?...zije sa s nim vyborne v nemecku...a myslim aj kdekolvek na svete..
Ja keby som mala zahraničné priezvisko, určite by som vybrala zaujímavejšie meno, než otrepané Lucas, Marcus a Mathias. Aj tie sú pekné, ale moc časté a dnes už obyčajné aj u nás. Čo taký Dietrich, Julian, Roland, Jeremy, Alaric, už vyššie spomenuté Arthur alebo Albert? A moja srdcovka je Oscar 😄 Ja vyberám mená pre deti tak, aby ich nebolo v škole 5 s rovnakým menom a bolo rozpoznateľné aj v zahraničí, ale zároveň aby to bolo aj pre slovákov normálne znejúce meno, nech sa chudák nemusí zakaždým predstavovať na 5 krát, teda ak plánujete žiť na Slovensku.
Albert Aleš Leoš Radim Lukàš
Mats
Jonathan, Finn, Leonard, Luis, Malik, Stieg, Robin,Dario, Lian, Noel , Leon
Moje obľúbené su Noah, Michael (číta sa Majkl) alebo hovorovo Mike, Finn, Steve a ten Lucas znie tiež suprovo

@kristiii preco hrozne Tobiáš? každému je iné hrozné, v nemocke som bola s mamickou, čo mala syna Tobiáška, a zapačilo sa mi.
tak Ja som si hovorila, ze keby nahodou boli dvojcata chlapci /sme s muzom obaja s dvojcat,/ ze dam mená Tobiáš a Matyáš. vyšiel mi len ten Matyáš.