icon

Poraďte meno pre chlapčeka (nie slovenské)

11. feb 2021

Ahojte prosim poradte meno pre chlapčeka..
Nechcem vobec slovenske meno,ziadne Jakubko atd.
Chcem skor zahraničné,ktore uz je aj na Slovensku “normalne” napr.Lucas atd.
Prosim negativne komenty si nechajte pre seba,nam sa jednoducho slovenske mena nepacia.Dakujem

negymama
11. feb 2021

@kristiii preco hrozne Tobiáš? každému je iné hrozné, v nemocke som bola s mamickou, čo mala syna Tobiáška, a zapačilo sa mi.
tak Ja som si hovorila, ze keby nahodou boli dvojcata chlapci /sme s muzom obaja s dvojcat,/ ze dam mená Tobiáš a Matyáš. vyšiel mi len ten Matyáš.

dazdovka
11. feb 2021

Sándor

kristiii
11. feb 2021

@negymama mne to proste nejde z pusy, príde mi to také nasilu, lepšie sa mi vyslovuje, aj mi krajšie znie Tobias. Ale ako som písala, to je len môj osobný názor/pocit, tak ako sa niekomu tieto mená so š na konci páčia, mne nie. A nemá to nič spoločné s tým, že by mi to prišlo viac cool, ako niekto písal, len mi prídu krajšie. Toť vsjo

autor
11. feb 2021

@snazilka_bio_mamka nooo praveze priezvisko je nemecké,ziadny Lakatos ani Rigo...Jasne ze niesom sprosta a nebudem davat dietatu meno Esmeralda Nagyová alebo Justin Horváth...Preto som napisala Lucas,lebo takto sa mi to velmi paci,ale ako Lukáš to uz nie...

autor
11. feb 2021

@kristiii presne,mne sa mená so “š” vobec nepacia,ale ked uzasnej biomatke sa to paci tak to musi pacit aj mne asi🤣

walteaa
11. feb 2021

Udo 👌..k nemeckemu priezvisku ako vysite...

kristiii
11. feb 2021

Ani my nemáme slovenské priezvisko, takže bol o dôvod viac tam tú diakritiku nedať. Syn je s menom spokojný (zatiaľ). Inak mne sa páči veľmi málo chlapčenských mien, ale ešte toho Matiasa by som tak najviac zvažovala, dá sa pekne skrátiť na Maty, lebo mne sa nepáčia napríklad ani tie naše tvary ako Maťo, Paťo, Aďo...

mamicka2005
11. feb 2021

My budeme mať chlapčeka menom Artur. Páčil sa mi ešte Timotej, Félix, Matteo, Axel, Gregor.

ckatka
11. feb 2021

Manžel chcel chvíľu Vilibalda (Vilko, Vili...).
Tiež ma tuším.nemecky pôvod.

bubinko1506
11. feb 2021

My mame tiez nemecke priezvisko, takze cisto slovenske meno, ako Jan, Juraj, atd. sme nechceli. V tom case sme aj zvazovali odchod do DE. Rozhodovali sme sa medzi Oliver, Benjamin, Sebastian, Christian, Lucas, Maximilian, Patrick, Philipp. Nakoniec sme ostali na Slovensku, mame dvojicky Patka a Filipka. Ak budu v buducnosti chciet, mozu si zmenit pisanu podobu mena na nemecku.

mijunik
11. feb 2021

"Ibrahim" - prvé, čo mi prišlo na myseľ, keď som začala čítať Tvoj príspevok. 🙂

katarina9593
11. feb 2021

@kittykat22 👌👌👌👌👌veeelmi dobrý vkus 😂😉😉

tykat
11. feb 2021

Zahranicne a zname aj na Slovensku? Napr. Bendeguz

PS: so synom chodi do triedy Marvin, myslela som si ze to je preklep z Martin 🙂 este som take meno nepocula.

anukha
12. feb 2021

@hmmm71 Noel znamena po FR vianoce...

andreatytler
12. feb 2021

Vytvorte si meno zo svojich vlastnych mien.
Alena+Milan=Allan
David + Andrea= Darea

kulumulu123
12. feb 2021
kulumulu123
12. feb 2021

Aladár

nikusik0306
14. feb 2021

@cookie29 Tu v Španielsku by ho volali Chakub alebo Džakub.

simca06022011
14. feb 2021

Richard :D univerzalne, hadam celosvetove meno... Oliver, Daniel, David.. to su mena ktorymi neurazi nikoho.. ja by som sa mame strasne podakovala keby mi tieto exotiky vybrala :D uz teraz vidim ako to tie deti komolia v skole... deti bez diakritiky, sklonovania, ... vybrala bysom fakt take meno, ktore je v podstate rovnake vsade.. A ak zijete v SR, tak kludne aj s diakritikou, napr. ten Šimon, Lukáš. ved ak sa raz nebodaj odsťahuje do zahraničia, tak tu diakritiku nemusí používať...
Osobne ked vyberam meno, alebo rozmyslam, zase tak casto nevyberam, predstavim si dospelu zenu/muza a zasluzia si "dobré" mená...

jolikaa
14. feb 2021

@mamicka2005 meno Artur je velmi pekne. Mozem sa spytat, ako ho budete oslovovat?

mamicka2005
14. feb 2021

@jolikaa Artur, Arturko 🙂, manžel ho zatiaľ volá Arturito 😀. Mám rada keď sa meno volá tak ako je. Prvý syn je Filip, Filipko.

kaja47
Autor odpoveď zmazal
alexk12
18. feb 2021

Christoffer

sandrinne
18. feb 2021

Siegfried Maximillian Roland

malva123
18. feb 2021

A co tak Martin?...zije sa s nim vyborne v nemecku...a myslim aj kdekolvek na svete..

thoughtfulweirdo
18. feb 2021

Ja keby som mala zahraničné priezvisko, určite by som vybrala zaujímavejšie meno, než otrepané Lucas, Marcus a Mathias. Aj tie sú pekné, ale moc časté a dnes už obyčajné aj u nás. Čo taký Dietrich, Julian, Roland, Jeremy, Alaric, už vyššie spomenuté Arthur alebo Albert? A moja srdcovka je Oscar 😄 Ja vyberám mená pre deti tak, aby ich nebolo v škole 5 s rovnakým menom a bolo rozpoznateľné aj v zahraničí, ale zároveň aby to bolo aj pre slovákov normálne znejúce meno, nech sa chudák nemusí zakaždým predstavovať na 5 krát, teda ak plánujete žiť na Slovensku.

mnamko
19. feb 2021

Albert Aleš Leoš Radim Lukàš

cayar
19. feb 2021

Mats

cayar
19. feb 2021

Jonathan, Finn, Leonard, Luis, Malik, Stieg, Robin,Dario, Lian, Noel , Leon

andy1789
20. feb 2021

Moje obľúbené su Noah, Michael (číta sa Majkl) alebo hovorovo Mike, Finn, Steve a ten Lucas znie tiež suprovo