Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️
Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘
@dskjhfdlkdjhl Roberta ..však to bola aj taká odrhovača na dedinských zábavách ...Roberta...
Mne sa páči Anička, Alžbetka,Karolinka, Eliška. Ak Kornelia je pekné. A doma máme Adamka a Patrika. Nechápem prečo chce každy nejaké moderné mená keď slovenské sú tiež pekne. A hlavne ich nemá každé 3 dieťa ako teraz je sama Sofia,Kiara,Noemi,Karin atď
@dskjhfdlkdjhl fúha , tak nakoniec je to Modus
https://www.google.com/search?q=pesnička+Robert...
@maminuska vidis, tak na to som zabudla😉
@dskjhfdlkdjhl Tak my sme boli milion Katarin, Zuziek, Lucii, obcas nejaka ta Silvia, Petra ale inak nic vynimocne v tych casoch v mojom okoli. ale inak je velim zaujimave aka sa to "davanie mien" z generacii na generaciu meni. V dnesnej dobe stale je nejaky novy Janko ci Jozko ale taka Blazena ci Ruzena uz asi velmi nehrozi.
@elementissa nemyl si dojmi s pojmami 😊 je to verejná diskusia tak prepáč, že komentujem 😂
@dskjhfdlkdjhl Jaaaaj uz ma ide porazit. A ktovie, co este vsetko pride. Zuby a neviem co vsetko.
A mená z telenoviel už nefičia? Teraz by to mohli byť Bahar alebo Sarp 😛
@maminuska
@dskjhfdlkdjhl oh baby fakt. No ja som na disky neka nechodila. A ked obcas, v 90tich rokoch uz leveln nieco ine.
@yanni tak ja som chodila, ale ta Roberta isla aj v radiu, aspon si myslim😉to je uz taaaaak davno😀A co sa malej tyka, neboj, zlepsi sa to. Nasa do roka ani v aute velmi nespala, zvykla tam jacat ako Viktorka, ale zlepsilo sa to, teraz je z nej sice jemne protivna puboska, ale inak pohoda. A najma potom, ked zacala chodit, tak spala sice iba raz denne asi 45 minut, ale uz toto bolo pre mna vykupenie.
@yanni inak, ja si tiez zo svojej sk. dochadzky na ziadne vynimocne meno nepamatam, akurat jedna ucitelka sa volala Kornelia, ale inak myslim, ze vsetky mena boli bezne (normalne idem teraz uvazovat), jo a na vyske sme mali v prrvom semestri spoluziaka, ktory sa volal Roland. Starsia dcera je uz na gympli a maju tam uplne bezne mena, mladsia ma nejaku Lili (ani netusim, ako sa to ma pisat).
@dskjhfdlkdjhl A tak uz sa to mierne zlepsilo. Prve tri mesiace boli na slucku ale ajo sa zacala pretacat, tak je rada na bruchu a smiruje😂
@dskjhfdlkdjhl Rolanda sme mali na gymply o dva rocniky vyssie. Ale inak nijaka ina "exotika". Na vyske som mala spoluziacku Henrietu. Potom v Nemecku to uz bolo ine kafe. No a ked som vcera videla v buducej skole nasej copani tie mena, co bude mat spoluziakov, to tak uz sa mi teraz oci brckaveju a beriem si zoznam na prazdniny a budem sa mucit vyslovnost aby som to do septembra stihla😂😂😂😂😂😂
@yanni jo, tak Henrietu som tiez mala kamosku na vytvarke😉
Ja sa len smejem ze Aureliu nemozes volat Aurinka, ale ked volas Alexandru Sasenka tak to uz cudne nikomu nepride :D
Aurelia je zahr. obdoba Zlatice.
Mne sa pacia klasicke mena, co frcali kedysi: Branislav, Vojtech, Marek, Juraj, Stefan
Hana, Žofia
@maminkalubka aj moja babka a teta sa volajú Kornélia, mužský ekvivalent, Kornélius, je tiež pekné meno. Poznala som aj jedného Klaudia (Klaudio).
Mám dcéry Sára, Karin,Zoe 😍
@nerya ako sa dá inak dostať na stránku pôrodnice a stalkovat tak deti? Ja som googlila, ale nič som nenašla
@eva112014 Mne nevadia ziadne mena.😊 Len som napisala skusenost, ktoru prezili kamosi, vdaka menam svojich dcer. A urcite ich vybrali spravne, pretoze ich vyberali s laskou a navyse k sebe krasne pasuju, v preklade znamenaju Sumrak a Svitanie. A pritom ani nevedeli, ze to takto krasne vyslo 😊. Mne sa napriklad paci aj Kayla ci Kaylie, no kedze s mužom sme na D a nahodou aj synove sa zadarilo na D, asi aj pre dievcatko budeme vyberat so zaciatocnym pismenkom D, ci pre braceka? Ale ked si drobcek vyberie inak, urcite to meno s laskou prijmeme 😍
@elementissa u nás v LM má nemocnica web a tam si človek klikne na Novorodenecké oddelenie a tam je že Fotogaléria novorodencov, iné nemocnice neviem ako to majú 🙂 v Popradskej som to napríklad nenašla a iné som nepozerala
@elementissa ono zase nestalkujem ako dáky úchylak, aby nedošlo k omylu, len som mimo SR, keď som bola doma chodil nám mesačník kde písali vždy novorodencov a svadby a umretych a som sa tak niekedy dozvedela či sa niekomu známemu nenarodil potomok 😀 teraz mesačník nechodí tak si pozriem aspoň takto sem tam
No ja mám Robert,Matej a teraz tretí chlapček na ceste tak rozmýšlam nad menom aké by sa k nemu hodilo😍
@nerya aha lebo ja som hľadala dáku Bratislavskú, ale tu sú asi všetci k moc GDPR 😂 ale nasla som taky trnavský web, kde sú deti od nich z nemocníc. Tiež ma to zaujímalo, ze aké mena letia. Pozerala som príspevky za posledný rok a moc originálne to nebolo.... Stále sa dokola tých istých 10 mien točilo. A potom tam bolo zopár výnimiek, keď mali deti dve mená, alebo topka Chuan (tu mal dakto podobný problém ako pri tom Dzastinovi - tak aspoň si zistím ako sa to píše), ale nebola to rómska mamička (sú tam aj s fotkami)
ivinka_s chcem sa opýtať ci voláte dcérku aj Mia ci ako?
Ináč my sme má strednej mali o pár ročníkov vyššie Svätopluka, a raz som natrafila aj na dvojičky Cyrila a Metoda a Xaviera a Xenu 😂
@gabik21 to vieš, isto nejaká veľmi odborná, hlavne umiestnená na vierohodnom odbornom webe ako aktuality.sk alebo topky.sk 😂 koniec koncov, ako všetky "štúdie", čo kolujú po nete. Kto má aspoň trochu skúsenosť s vedou a výskumom, tak vie, že jediné skutočne vierohodné zdroje sú z vedeckých časopisov, z ktorých je ale veľké množstvo nedostupných pre širokú verejnosť, lebo sú zoradené v databázach pre vedcov a študentov vedných odborov. Ale tak, veľa Slovákov je veľmi jednoduchých. Raz mi manžel hovoril o tom, že štatistický úrad zverejnil príspevok o tom, že sa robila štatistika po Európe a Slovensko vyšlo ako krajina, v ktorej ľudia najviac veria konspiracnym teóriam a rôznym poveram. Netreba ísť ani ďaleko, dá sa to ľahko overiť v praxi, stačí otvoriť FB a tam samé články z portálu zemavek alebo infovojna 😂😂😂 a potom "zaručené vedecké správy" na portáloch ako topky, aktuality, hlavné správy a takéto vychytavky všelijaké. A ľudia sa ešte bijú do pŕs, ako s tým súhlasia a aká je to pravda (však sa to píše na nete, no nie?)

@elementissa presne tak 🙂