icon

Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️

ditta33
20. máj 2019

Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘

sisa_papaya
22. máj 2019

@elementissa presne tak 🙂

maminuska
22. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl Roberta ..však to bola aj taká odrhovača na dedinských zábavách ...Roberta...

maminkalubka
22. máj 2019

Mne sa páči Anička, Alžbetka,Karolinka, Eliška. Ak Kornelia je pekné. A doma máme Adamka a Patrika. Nechápem prečo chce každy nejaké moderné mená keď slovenské sú tiež pekne. A hlavne ich nemá každé 3 dieťa ako teraz je sama Sofia,Kiara,Noemi,Karin atď

maminuska
22. máj 2019
dskjhfdlkdjhl
22. máj 2019

@maminuska vidis, tak na to som zabudla😉

yanni
22. máj 2019

@maminuska Nie ani jedno. S poslednou som letela do DE na poslednu chvilu, inak by ma uz do lietadla nepustili🙈

yanni
22. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl Tak my sme boli milion Katarin, Zuziek, Lucii, obcas nejaka ta Silvia, Petra ale inak nic vynimocne v tych casoch v mojom okoli. ale inak je velim zaujimave aka sa to "davanie mien" z generacii na generaciu meni. V dnesnej dobe stale je nejaky novy Janko ci Jozko ale taka Blazena ci Ruzena uz asi velmi nehrozi.

zabka1987
22. máj 2019

@elementissa nemyl si dojmi s pojmami 😊 je to verejná diskusia tak prepáč, že komentujem 😂

yanni
22. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl Jaaaaj uz ma ide porazit. A ktovie, co este vsetko pride. Zuby a neviem co vsetko.

baskustek
22. máj 2019

A mená z telenoviel už nefičia? Teraz by to mohli byť Bahar alebo Sarp 😛

yanni
22. máj 2019

@maminuska
@dskjhfdlkdjhl oh baby fakt. No ja som na disky neka nechodila. A ked obcas, v 90tich rokoch uz leveln nieco ine.

dskjhfdlkdjhl
22. máj 2019

@yanni tak ja som chodila, ale ta Roberta isla aj v radiu, aspon si myslim😉to je uz taaaaak davno😀A co sa malej tyka, neboj, zlepsi sa to. Nasa do roka ani v aute velmi nespala, zvykla tam jacat ako Viktorka, ale zlepsilo sa to, teraz je z nej sice jemne protivna puboska, ale inak pohoda. A najma potom, ked zacala chodit, tak spala sice iba raz denne asi 45 minut, ale uz toto bolo pre mna vykupenie.

dskjhfdlkdjhl
22. máj 2019

@yanni inak, ja si tiez zo svojej sk. dochadzky na ziadne vynimocne meno nepamatam, akurat jedna ucitelka sa volala Kornelia, ale inak myslim, ze vsetky mena boli bezne (normalne idem teraz uvazovat), jo a na vyske sme mali v prrvom semestri spoluziaka, ktory sa volal Roland. Starsia dcera je uz na gympli a maju tam uplne bezne mena, mladsia ma nejaku Lili (ani netusim, ako sa to ma pisat).

yanni
22. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl A tak uz sa to mierne zlepsilo. Prve tri mesiace boli na slucku ale ajo sa zacala pretacat, tak je rada na bruchu a smiruje😂

yanni
22. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl Rolanda sme mali na gymply o dva rocniky vyssie. Ale inak nijaka ina "exotika". Na vyske som mala spoluziacku Henrietu. Potom v Nemecku to uz bolo ine kafe. No a ked som vcera videla v buducej skole nasej copani tie mena, co bude mat spoluziakov, to tak uz sa mi teraz oci brckaveju a beriem si zoznam na prazdniny a budem sa mucit vyslovnost aby som to do septembra stihla😂😂😂😂😂😂

dskjhfdlkdjhl
22. máj 2019

@yanni jo, tak Henrietu som tiez mala kamosku na vytvarke😉

lenuska1907
22. máj 2019

Ja sa len smejem ze Aureliu nemozes volat Aurinka, ale ked volas Alexandru Sasenka tak to uz cudne nikomu nepride :D

jonnie
22. máj 2019

Aurelia je zahr. obdoba Zlatice.

Mne sa pacia klasicke mena, co frcali kedysi: Branislav, Vojtech, Marek, Juraj, Stefan
Hana, Žofia

mamicka_2013
22. máj 2019

@maminkalubka aj moja babka a teta sa volajú Kornélia, mužský ekvivalent, Kornélius, je tiež pekné meno. Poznala som aj jedného Klaudia (Klaudio).

ludka140281
22. máj 2019

Mám dcéry Sára, Karin,Zoe 😍

elementissa
22. máj 2019

@nerya ako sa dá inak dostať na stránku pôrodnice a stalkovat tak deti? Ja som googlila, ale nič som nenašla

neodada1
22. máj 2019

@eva112014 Mne nevadia ziadne mena.😊 Len som napisala skusenost, ktoru prezili kamosi, vdaka menam svojich dcer. A urcite ich vybrali spravne, pretoze ich vyberali s laskou a navyse k sebe krasne pasuju, v preklade znamenaju Sumrak a Svitanie. A pritom ani nevedeli, ze to takto krasne vyslo 😊. Mne sa napriklad paci aj Kayla ci Kaylie, no kedze s mužom sme na D a nahodou aj synove sa zadarilo na D, asi aj pre dievcatko budeme vyberat so zaciatocnym pismenkom D, ci pre braceka? Ale ked si drobcek vyberie inak, urcite to meno s laskou prijmeme 😍

nerya
22. máj 2019

@elementissa u nás v LM má nemocnica web a tam si človek klikne na Novorodenecké oddelenie a tam je že Fotogaléria novorodencov, iné nemocnice neviem ako to majú 🙂 v Popradskej som to napríklad nenašla a iné som nepozerala

nerya
22. máj 2019

@elementissa ono zase nestalkujem ako dáky úchylak, aby nedošlo k omylu, len som mimo SR, keď som bola doma chodil nám mesačník kde písali vždy novorodencov a svadby a umretych a som sa tak niekedy dozvedela či sa niekomu známemu nenarodil potomok 😀 teraz mesačník nechodí tak si pozriem aspoň takto sem tam

eleonoritta
22. máj 2019

No ja mám Robert,Matej a teraz tretí chlapček na ceste tak rozmýšlam nad menom aké by sa k nemu hodilo😍

elementissa
22. máj 2019

@nerya aha lebo ja som hľadala dáku Bratislavskú, ale tu sú asi všetci k moc GDPR 😂 ale nasla som taky trnavský web, kde sú deti od nich z nemocníc. Tiež ma to zaujímalo, ze aké mena letia. Pozerala som príspevky za posledný rok a moc originálne to nebolo.... Stále sa dokola tých istých 10 mien točilo. A potom tam bolo zopár výnimiek, keď mali deti dve mená, alebo topka Chuan (tu mal dakto podobný problém ako pri tom Dzastinovi - tak aspoň si zistím ako sa to píše), ale nebola to rómska mamička (sú tam aj s fotkami)

edzzi
22. máj 2019

ivinka_s chcem sa opýtať ci voláte dcérku aj Mia ci ako?

nerya
22. máj 2019

Ináč my sme má strednej mali o pár ročníkov vyššie Svätopluka, a raz som natrafila aj na dvojičky Cyrila a Metoda a Xaviera a Xenu 😂

gabik21
23. máj 2019

@yanni haha čo za štúdia ? My máme Denisa a je to pokladík a ani socilne slabšia rodina nie sme :D mne je smiesno ako ľudia škatuľkuju podľa jedného filmu ktorý som síce nevidela ale. Že postrach Denis , to by som mohla aj na na Hanu povedať hlúpa Haňa . 🙂

elementissa
23. máj 2019

@gabik21 to vieš, isto nejaká veľmi odborná, hlavne umiestnená na vierohodnom odbornom webe ako aktuality.sk alebo topky.sk 😂 koniec koncov, ako všetky "štúdie", čo kolujú po nete. Kto má aspoň trochu skúsenosť s vedou a výskumom, tak vie, že jediné skutočne vierohodné zdroje sú z vedeckých časopisov, z ktorých je ale veľké množstvo nedostupných pre širokú verejnosť, lebo sú zoradené v databázach pre vedcov a študentov vedných odborov. Ale tak, veľa Slovákov je veľmi jednoduchých. Raz mi manžel hovoril o tom, že štatistický úrad zverejnil príspevok o tom, že sa robila štatistika po Európe a Slovensko vyšlo ako krajina, v ktorej ľudia najviac veria konspiracnym teóriam a rôznym poveram. Netreba ísť ani ďaleko, dá sa to ľahko overiť v praxi, stačí otvoriť FB a tam samé články z portálu zemavek alebo infovojna 😂😂😂 a potom "zaručené vedecké správy" na portáloch ako topky, aktuality, hlavné správy a takéto vychytavky všelijaké. A ľudia sa ešte bijú do pŕs, ako s tým súhlasia a aká je to pravda (však sa to píše na nete, no nie?)