icon

Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️

ditta33
20. máj 2019

Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘

yanni
23. máj 2019

@gabik21 Nie. Robilo sa porovnanie v roznych skolach, rodinach, porovnavali vysledky, mena, z akej rodiny, z akeho rpostredia to ktore dieta pochadza. Je to z byvaleho vychodneho nemecka z 90./2000 rokov. A aj bez porovnania je vseobecne zname, ze hlavne "jednoduchsi" rodicia, rodicia socialne slabci, s nizsim vzdelanim atd. davaju potomkom mena podla "idolov" (filmy, spevaci, herci, na SK velmi oblubene telenovely atd.) . Na toto fakt netreba nijaku statistiku.

gabik21
23. máj 2019

@yanni áno z časti súhlasím, ale nesúhlasím so skatulkovanim podľa mien. Niektoré mená tu boli skôr ako nejaká telenovela alebo film

yanni
23. máj 2019

@gabik21 Ved tu nik neskatulkuje. Ale to bolo a aj vzdy bude.

maminuska
23. máj 2019

@yanni práve ja by som povedala že je to na tej štatistike , takej ale zo života.
Všeobecne je známe že je ďaleko viac detí pomenovaných podľa telenoviel, zahraničných hercov romantických filmov atď.) je u rodín s nižším sociálnym statusom . Čím nižší sociálny status tým to % stúpa.

yanni
23. máj 2019

@maminuska Ano. A "najlepsie" na tom este je, ze si to este aj "prisposobia" ala "pis ako pocujes". Hlavne tie slovenske verzie su obcas tragikomicke.

mikina15
27. máj 2019

@zabka1987 Jeeeeeeeej, všetko mená, čo aj my máme predvybraté 🙂 Ja chcem Huga, partner chce Olivera a páči sa mi meno Samuel a Artur 🙂))))

petkasestka7
27. máj 2019

@ditta33 Ja mám Markusa a Amandu

ditta33
autor
30. máj 2019

Zatial sa mi páči Matheo a Jasemin 🙂

pragmaticka
30. máj 2019

Na zamyslenie.Vcera som sa bavila na temu skola a najlepsi kamarati s mojou 5rocnou slecnou. A ona ze mami a ako sa volala tvoja naj kamoska tak som zacala:vierka,janka,michaela,gabika,zuzka,darinka a chlapci? Radko,petko,dusan,.jozko a ona sa cely cas smiala ze:" mami to su ale smiesne mena"😮😮

tyrkysova_kobyla
30. máj 2019

@pragmaticka ja to vzdy hovorim, ze "normalne" mena nam pridu tie, s ktorymi sa stretavame ako deti 😀

mamicka_2013
30. máj 2019

Včera som stretla jednu pani, čo sa volá Babeta. to je tiež zvláštne meno.

janusik45
30. máj 2019

@mamicka_2013 preboha

elementissa
30. máj 2019

@pragmaticka na tom je pekne vidno, že aj mená, ktoré rodičia dávajú deťom prešli vývojom a to nie je vec jednej skupiny, ale celej populácie na Slovensku (aj v zahraničí). Dnes už jednoducho ľudia nedávajú svojim deťom mena ako boli moderné za socializmu a pred ním... Život sa zmenil, preferencie rodičov tiež. Nie je na tom nič zlé, je to úplne prirodzený vývoj a skôr mi je smutno z ľudí, ktorí sa nechcú nikam posunúť a mentálne stále žijú niekde v minulosti a nedokážu vnímať svet okolo seba. A potom nenávistne reagujú na to, kto sa ako vola a ako sa rodičia snažia "hrať na niečo viac", lebo dajú svojmu dieťaťu meno, aké sa páči im. V škôlkach je dobre vidieť ten posun v myslení, ale tu sa vždy nájdu ľudia, ktorí len budú rýpať a kritizovať a posmievat sa ostatným, lebo dali meno také alebo onake. A ešte si stat silou mocou za tým, že len oni majú pravdu a trieskat sa do pŕs, akí sú národovci a všetci ostatní, čo dajú dieťaťu normálne pekné zahraničné meno sú neinteligentni, nevzdelani, zakomplexovani, primitivni, zlí a neviem akí ešte. Ale hlavne, že oni nemajú žiadny komplex 🤣🙈

caray
30. máj 2019

@mamicka_2013 tiež jednu takú pani poznám, aj sestričku som takú mala keď som v nemocnici ležala 🙂 je to iné meno, ale napríklad tej sestričke to úplne sedelo 🙂

gabik21
30. máj 2019

@elementissa to si super napísala 🙂

marika1066
30. máj 2019

@ditta33 my mame henryho

katie23
30. máj 2019

Zaira a Zoran, alebo Zacharias

vanesakucharova14
30. máj 2019

Markus

blondie257
30. máj 2019

my mame doma Natáliu a Emu(s jednym M)
Manzel chcel druhu Kristinku, Ja Miriam, alebo Emily(mamina je Emilia, nechcel manzel po svokre meno 🤣)
pre chlapca by sa mi páčilo Oliver, Martin,Dávid,
pre dievca sa mi pacilo aj Alžbetka, pokial aj tak volaju ale nie Beta/Betka

poznam v okoli Mia, Lina, Liliana, Teo, Sebastian, Damián, Kristián, Marko, Klara, Karolina, Nina,Noel,Ella,Eliška,Michaela(volaju Mišel),AnnaMaria(volaju Mery),Zoe, Milla, Hannah(volaju slovensky Hanka),Mellisa, Melania,
je kopec slovenskych mien, ktore viete volat moderne...
ale kopec cudzojazicnych, ku ktorym viete dat slovensky nick

mamina pracovala na detskej pohotovosti... a poniektore mena 🙈🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️.... Džesika, džulius,,..

stanka_s
30. máj 2019

Syn je Simon (nie Šimon) a dcéra Petronela, voláme ju Nelka. Priezvisko máme tiež na S, podľa toho sme aj synovi meno vyberali, aby pasovalo k priezvisku (aj ja som SS). Dcéra je po ockovi Petrovi. Mená sú klasické ale myslím, že pekné a nadčasové.

tanyja
30. máj 2019

MôJ syn sa volá Radim. Každý obdivuje aké krásne meno má - české - môj otec bol Čech a ja som sa tak mala volať 😀 , len sa zo mňa vykľulo dievča..

nelka0601
30. máj 2019

Mi mame Nellku, ale pacia sa mi aj Lilly,Olivia,Lianka
Z chlapčenskych Michal,Filip,Matteo,Matias

kveetinka1
30. máj 2019

My máme Viktória, Michael a Gorazd

evaachesa
30. máj 2019

Kebyze si raz kupim psa, pridem sa inspirovat do tejto diskusie ake meno mu vybrat 😂 taku Lejlu uz ma kamarat 😁

stanka_s
30. máj 2019

My máme psa Bruna (meno mu vyberal pôvodný majiteľ) a kamoška má psa Huga. Samozrejme aj deti poznám s týmito menami a nemyslím si, že je to nejaká tragédia 😉.

c_est_la_vie
30. máj 2019

@evaachesa aj my mame Leyllu... border koliu 😀

kejty2406
30. máj 2019

@983 tiež nechápem prečo silou mocou chcú moderné mena keď máme toľko pekných..budeme mat dcérku Ivanku, nepotrebujem vytrcat... A keď sa do budúcna podarí syn bude Paľko ako jeho tata

catrina_s
30. máj 2019

Môj muž je Adrián. Okrem neho žiadneho iného nepoznám... Spolu mame synčeka Borisa, to ľudia tiež kukali, že odkiaľ také meno... No však zo slovenského kalendára predsa 🙄....
A na ceste je druhý chalan a zatiaľ máme vybraté Roland, Albert.. Tiež zo slovenského kalendára a už vidím zas tie reči, že odkiaľ 🤦‍♀️..

lienkaam16
30. máj 2019

Pre dievčatko je pre mňa srdcovka Lujza ;)

kejty2406
30. máj 2019

@catrina_s že odkiaľ, kde žijú? Na Marse? Len v mojom okoli poznám niekolko Borisov a to žijem v malej dedinke