icon

Poraďte slovenské meno pre tretieho syna

2. jún 2025

Ahojte, o chvilu rodim a neviem ake meno dat tretiemu synovi. 🙈 Mozno mi poradite🙂
Mame klasicke slovenske priezvisko, takze nechcem ziadne zahranicne a exoticke meno, kedze sa to vobec nehodi. V rodine mame vsetko chlapcov, moji aj manzelovi bratia maju len synov, takze by som nerada, aby sa meno opakovalo po bratoch, synovcoch, svagroch, dedoch🤣
Takze zhrniem to:
(manzel Richard)
ujovia: Tibor, Peter, Jan, Jozef, Martin, Dalibor
Dedovia: Pavol, Frantisek
Synovci: Dominik, Tobias, Oliver, Alex, Damian, Daniel, Matteo, Sebastián, Šimon
Moji synovia: Filip, Adam

Ak vas nieco napadne, kludne mi poradte. Ja som uz presla cely kalendar a nic ma neoslovilo. Najlepšie bez mäkčeňov a dĺžňov a niečo kratšie.

Ďakujem za rady🙂

fepe5
5. jún 2025

Urban,Alan

luli123
5. jún 2025

Timotej. Taktiez sme pri tretom nevedeli, toto sa nam zapacilo nahodou a je uzasne 🙂

mnamko
5. jún 2025

Miloš

gladys_07
5. jún 2025

Jergus, Ondrej, Gregor. Jakubov je straaasne vela. Ja som celkovo za “no a co ze ich je vela, ked sa mi to meno paci” ale poznam ich fakt tolko…

adka_pajerska
5. jún 2025

Ja mam brasku Jakuba nikdy ho tak nik nevolal vzdy vsetci Kubo 🤦🏼

marinka70
5. jún 2025

Lukáš ...
Ja mám synov Adam Lukáš a muž je Filip

anika2007
5. jún 2025

LUKAS.......MARKO....obidve su povodom Talianske krasne mena,ktore vzdy budu moderne ...

mirka30111987
5. jún 2025
@neriesim

Aj ja mam troch synov..Filipa, Adama a Mareka🙂

@neriesim my máme tiež Mareka, tomu sa ani škaredo povedať nedá a teraz bude Adam 😊 a prvá Julinka ešte 😊

klotildabazarik
5. jún 2025

Marek, Tomas, mi tam pasuje k tvojim synom, alebo Stanislav take neobvyklé trosku😂

slovakboy
5. jún 2025

Juraj. (Jurko Janko Jožko) tých dvoch už máte, ešte prvý chýba. Erik je pekné meno. Alexander je super. Budú ho volať Alex.

kamilkak
5. jún 2025

Elias

jagava
5. jún 2025

Rudolf, Rudko

mtar1
5. jún 2025
@karolinakr

@mtar1 tak to je nádhera..😍 a chcete ju volať Gréta či zostanete pri Margaréte?

@karolinakr Margaréta, 😊 ale ak sa jej bude páčiť Gréta, tak to budeme rešpektovať 😊 aj nad tým menom sme uvažovali. Za mňa je to krásne, neokukané meno a hodí sa aj malému dievčatku aj dospelej žene. Snáď bude spokojná... 🙃

lucia245
5. jún 2025

Ako prvý mi napadol Jakub

elzena2
5. jún 2025

Ak sa priezvisko začína na ŠČ, tak daj meno, ktoré ma na konci zvucnu spoluhlasku (m,n,l,r,j) alebo samohlasku. Gregor, Viktor, Karol, Tibor, Kamil, Hugo, Roman, Juraj, Marko, Viliam, Bruno, Alan, Emil, Igor, Ivan, (Mário a René, ale majú dĺžeň)... Treba sa vyhnúť neznelym parovym (p, t, ť, c,č,s,š,k,ch,f) na konci mena, lebo z nich uz mate dve na zaciatku priezviska. Jakub by bol tiež vyslovovany ako Jakup a PŠČ sa po sebe zle vyslovuje a zlieva do jedneho s tým priezviskom.

guiseppinka
5. jún 2025

Ja som mala spoluziaka, ktory ma priezvisko na šč a on sa vola dusan... vyslovnost uplne v pohode. Lebo pri jakubovi budu vyslovovat jakuP SČ... lebo nevies povedat pšč...

beatinka
5. jún 2025

My máme Radovana.

ja_bb
5. jún 2025

Ja som chcela Matuska, manzel vetoval :D a potom Šimon,no to už máte.

homogenic
5. jún 2025

Keby mi pán Boh ešte doprial, mala by som Kamila alebo Mórica 😊

elzena2
5. jún 2025
@guiseppinka

Ja som mala spoluziaka, ktory ma priezvisko na šč a on sa vola dusan... vyslovnost uplne v pohode. Lebo pri jakubovi budu vyslovovat jakuP SČ... lebo nevies povedat pšč...

@guiseppinka no ona tu výslovnosť už má natrenovanu, keďže dala jednému synovi meno Filip... Ale Adam je 10 krát lepšie.

guiseppinka
5. jún 2025
@elzena2

@guiseppinka no ona tu výslovnosť už má natrenovanu, keďže dala jednému synovi meno Filip... Ale Adam je 10 krát lepšie.

@elzena2 ale zase ako casto oslovujes svoje dieta menom a priezviskom dokopy?

zuzana76
5. jún 2025
@guiseppinka

@elzena2 ale zase ako casto oslovujes svoje dieta menom a priezviskom dokopy?

@guiseppinka prave som isla napisat, ze to akurat tak niekde v cakarni u lekara

zuzana76
5. jún 2025

Ale Juraj za mna je tiez fajn, ale ten Jakubko mi pride taky milsi

veronicka1901
5. jún 2025

Daniel, Pavol, Erik, Michal, Jakub, Boris, Anton, Andrej, Oto, Alex, Timotej, Kamil, Juraj,...

zuzana76
5. jún 2025
@karolinakr

Keby si si musela tento mesiac vybrať, nezávidím ti

Norbert, Medard, Zlatko, Vasil, Vít, Tadeáš, Vratislav Alojz, Ladislav, Peter a Pavol.. z tychto by som asi Petra a Ladislava vybrala, zo ženských Margarétu alebo Grétu

@karolinakr nahodou tento mesiac pre mna aj ten Tadeáš, Olívia, Laura, gréta, Adriana, Peter, petra, Pavol

jabuducanevesta
5. jún 2025

Marek

bielasovicka
5. jún 2025

Janko

veronicka1901
5. jún 2025
@bielasovicka

Janko

@bielasovicka autorka, nechce dlzne a makcene, tiez ma napadol Ján

nyphadora
5. jún 2025

Jonaš

karolinakr
5. jún 2025

tieto mena su pekne v prvej o desiatke, o to pokoj, ale to naozaj mamičky všetky rozmyšlaju štylom, že chcu zapadnuť a nebyt vynimočne ? jasne, že kto ma "ine" meno, musi ratať s rôznymi reakciami, ale ked je jediny na škole, stači povedať prve meno a hned každy vie, to može byt zaujimavé