Prečo je meno Jakub tak obľúbené?
Prečo dávajú skoro všetky toto meno? To nie sú veľmi originálne
Však ty daj Bonifaca a tes sa, že si originálna
Lebo asi sa im paci a ja si naopak myslim ze to je velmi pekne meno.
@pribinak 😅
Každá žena každý rodič si da svojmu dieťaťu také meno ale sa im páči a aké chcú. A inak Jakub je za mňa pekne meno horšie je ak nejaká žena daj meno úplne že z islandie a ešte ani k priezvisku sa nehodí
Bože niektorí ľudia ozaj nemajú o čom premýšľať
@jarmila2010 poznám len jedného, teda videla som len 1 Bonifaca
Ale asi ani jemu sa ro meno nepáčilo, reval na cely obchod
😁😁😁😁
Tie co musia byt za kazdu cenu su vacsinou velmi primitivne. Ako ty. Ved daj si aj esmeraldu. Urcite bude jedinecna.
V každej dobe je nejake meno oblubene a preferované. Pred 60-80 rokmi to boli Ján či Jozef.
Vacsine sa to meno páči. Je v poriadku, ked tebe nie.
My čakáme bábätko a keď bude chlapec bude Jakub originálne neoriginálne mužovi sa meno páči a spája sa mu s dedkom ktorého mal veľmi rad a podla mna ro je krasne gesto nie každý vyberie len tak z kalendára ale meno má aj nejaký význam každopádne súhlasím s komentármi vyššie každý nech si dá také aké pasuje jemu 🙂
prečo asi, lebo sa im páči, lebo sa ľahko vyslovuje, lebo majú k nemu pozitíne asociácie, je aj tradičné v rámci Slovenska ale nie zastaralé, dobré znie .... a nakoniec je to každého vec, aké meno dá, nie každý má potrebu za každú cenu dať niečo originálne, ak dáš zas originálne,tak niekto okomentuje tiež...
@pribinak ja,ani jedneho...asi nikto nechcel byt,az tak originalny😅
Jakub je klasické, jednoducho vyslovitelne meno, ktoré pasuje k takmer každému priezvisku. Tak možno aj preto sa často používa.
Ja mám Jakuba a Petra . Dala som im také preto lebo som chcela slovenské a zároveň také modernejšie nie napríklad ako Alojz ,Rudolf ... Ale veď je jedno aké rodičia dajú svojim deťom ich rozhodnutie. Tak nad tými by som sa ja nezamýšľala .nato nemám čas
mne sa tiež nepáči a čo som si všimla aj Jurko je nejak na vzostupe to je ešte horšie😀 tak sa volá môj tatino.No nič proti.Vieš ako sa povie proti gustu.. mne sa zas páči Kristián alebo Leo.Pre iných je zas toto hrôza🙂
Syn sú v škôlke 12 chlapci a 8 z nich sa volá Jakub, veď to je hrozne 😀
Nahoda. Ja pracujem v školskom prostredí a u nás ani jeden 🤷🏻♀️ ale 8 je už fakt veľa, to k vám prišli asi aj tý čo mali prísť k nám 😂
Nam sa vzdy pacili tradicne mena...vyberali sme take,s kt sme sa vedeli obidvaja stotoznit a aby sa detom hodili...preto som meno dala,az ked som deti videla...ale je pravda,ze muz na mna,ako prve vychrlil,ze Jakub😀,co som okamzite zavrhla,lebo zrovna to meno sa mi nepacilo...a fakt,ze ich je dost...u syna v triede dvaja a v celom rocniku niekolko...
Lebo je pekne.
Lebo je to krásne meno, máme Jakuba a Mateja, Kubko a Maťko 🙂
Pri mene je dôležité aby sa páčilo rodičom a aby nebolo ako monokel,originalita vôbec nie je podstatná ani dôležitá.Tobskor veľa takých čo potrebujú nasilu originálne meno vyznieva ako ten monokel.
Ked nejake meno znie pekne a zaroven je vyrazne v povedomi, spôsobuje to este zvysenie miery pouzivania daneho mena.
Mám Jakuba. Je jediný Jakub v triede 🤷🏼♀️ a to je v triede 17 chlapcov
Ešte že každý môže dať take meno aké sa mu páči 😉 a inak moje deti majú originálne mena a to zase každý rieši prečo.. 🤷🏻♀️
A prečo nie..keď sa im páči. Každého vec či nie?Veď je to pekné meno.
Lebo sa mi páči a perfektne sa mu hodí k priezvisku . Ako sem tam sa ľudia pozastavia ,ale proste sa nám páčilo.meno má aj v priezvisku
Tak Jakub je myslim na 1.mieste chlapčenskych mien za poslednych 10 rokov, kedysi bol Peter, Pavol, ..možno Perinbaba spravila dobru reklamu Jakub a Alžbeta, generacia, čo vyrastala na tej rozpravke teraz dava synom meno Jakub

A preco to riesis? A este anonymne..Kazdy da meno ake sa mu paci nie?