Prečo je meno Jakub také populárne v škôlkach?
Nie je ich už strašne veľa? To iné meno nepoznajú? Syn má v škôlke 6 Jakubov
každý dá také meno , aké sa mu páči - čo by to meno mali teraz zakázať ??
Ja som mala 3 v škole ale nikdy mi to nevadilo, však to je úplne jedno ako svoje dieťa niekto pomenuje.
My sme mali Katky, po nich prišla Andrea, potom Nela, Sofia, Adam,... Objektívne, Jakub veru je krásne meno. 💙 Určite lepšie ako Dion-Marcus Mrkvicka a neviem aké iné divoké kombinácie… Tvoj syn ma zrejme ešte krajšie meno, však?
Kamoška pred pár rokmi chcela po prababke Hanu - a tiež bola riadne nešťastná, že koľko ich už je. Na to som jej povedala, že oni budú mať doma predsa len tú svoju jedinú, nie všetky Hanky “z ihriska”. Dnes už ich kucerava Hanka chodí posledným rokom do škôlky a krajšie meno jej snáď ani nemohli vybrať.
Tak to budeme robiť, ako naši predkovia😄: Jakub z horného konca, Jakub z dolného konca, Jakub z "pod orecha"....😃 Takto to máme my v dedine....👍😊
Teraz ich bude v škôlke možno 6 a v živote neskôr stretne jedného.....
Nastastie tu zatial nemame rezim, ktory by urcoval, kolko rovnakych mien moze byt v kontretnej vzorke obyvatelstva.
Meno je o trendoch, ktoré práve v tom období sú. Keď som bola malá, boli to Zuzany, teraz sne v robote 3 Zuzany z 25 ľudí. No a u mladých sa to meno už úplne stratilo. Učím na skole a učím len 1 Zuzku, ktorá je na škole. Jakubov je vôľa, ale tak cca vo veku strednej školy, čím mladší, tým ich je menej. Ak nechceš dať meno dieťaťu, ktoré je práve trendy, tan si pozri, ktoré práve v tom roku fičía.
Áno Jakubov je veľmi veľa. Ako aj Adamov, Samkov, Sofii. To vždy tak bolo. Kedysi Peter, Jozef.
Ja som zase za celý život nestretla jedinú Eriku, ani v škôlke, škole, v práci. A teraz mám obidve susedy Eriky 😅
A nech je...kazdy dá meno aké chce...vzdy lepšie ako Kevin Urban, Joshua Frlicka, John Kapusta a dalsi Noelovia, Justinovia a pod...aj také mena sú, nech ma každý co chce
Keby ich je v triede aj 10, je mi to uplne jedno 😅
A kde je vlastne problem? Vadi ti, ze tvoj Jakub je v skolke Jakub c. 4? Lebo ak sa nevola Jakub, tak ti moze byt srdecne jedno, ze je v triede 24 Jakubov a tvoj 25ty Elizeus… ci?
Ale kym mas v zivote len taketo problemy, tak je dobre 🙂
A čo teraz?
My sme boli v triede štyri Ivany, a to nie je zase až také časté meno.
U nas velmi nie...viac je Adamkov, Samkov co je syn tretiak. Plus Viktoria 2x a Nela ci Nella spolu 3x 🤦♀️
Za mojich cias boli v triede 4 Petovia a 3 Lenky z 30 ziakov, je ina doba.
@monikabull u svokry to tak pesne bolo...a hlavne ked min 4 rodiny s rovnakym priezviskom, tat takto ich odlisovali
Syn mal v skolke 4 Viktorie
Je ich dosť veľa, ale je to aspoň pekné meno, raz syn prišiel zo škôlky a hovoril, že prišlo nové dievča a vola sa Palma, že to ešte nepočul a neskôr som sa dozvedela, že dievča sa volá Palmíra.
A... ? Ľudia riešia ťažké finančné, vzťahové, zdravotné ... situácie, mnohí žijú v nevhodných podmienkach, vojenských konfliktoch, chýba im voda, jedlo ... a tvoj problém je "Jakub" ... 🤦
Ja som za cely zivot nestretla jedinu Nikolu a v jednej praci (kde nas bolo asi 10 dokopy) nas boli rovno 4 Nikoly 🤣🤣🤣 (a dalsie mena bab sa tiez 2x, 3x opakovali 🤣). A odvtedy som zas ziadnu dalsiu uz nestretla.
Asi toho miesta energicke pole vyzarovalo nejake "neoriginalne" vibracie podla tvojich rovnic 🤣
A?
Je to veľmi obľúbené meno. Osobne by som ho kvôli tomu nedala. Existuju aj dalsie pekne mena. Ale pokiaľ je to niekoho vysnívané tak prečo nie.
Uz pred 33 rokmi bol Jakub caste meno 3 v jasliach, jeden z nich moj syn
A čo teraz..za mojich čias boli samé Zuzi,Andrei,Janky,Ivetky..Janovia,Ondrovia,Petrovia a Ďurovia..a nikto sme to neriešili..
Ja som mala v triede 4 matejov.
Krasny vyznam ma toto meno dar od Boha.
@cukroska normalne ďuro či mysliš Juraj?
@merlinja a preco sa neodreagovat aj pri takychto temach? Povedala by si matke dietata s celiakiou ze ale kolko deti ma rakovinu kolko ich je leziacich... ? Ud rada?
Vyratavat a hovorit druhym ten a ten je na tom horsie ten riesi vaznejsie problemy je pre mna hlupost a neuctive.

Manžel mal samého Jana a Jozefa, Michala. Teraz je to Jakub, Samko, Sebastian. Pekne mena. Mne je sumafuk, koľko rovnakých mien v triede má moja Emma 😊