icon

Prečo sa radíte o mene dieťaťa online?

1. apr 2025

Dievčatá, len tak zo záujmu - prečo sa radíte o tom, aké meno dať dieťaťu na koníku? Je tu veľa diskusií typu "nevieme sa s manželom dohodnúť, ktoré z mien xxx yyy zzz sa vám páči viac?" Vy čo potom idete za mužom s tým, že cudzie anonymné osoby sa zhodli, že xxx je najkrajšie, tak sa bude tak volať? Alebo vám tak záleží na názore osôb, z ktorých 90% v živote nestretnete?

thereisabear
1. apr 2025

Pri niektorých je práveže dobré, že sem napíšu. Ktovie koľko detí koník uchránil...

beata_k
1. apr 2025

Je to len dalsi nazor. To je predsa podstata diskusie.

Mne jednemu dietatu vybrala meno kolegyna. Ani som o nom neuvazovala a ej hla zapacilo sa mi.

kiki68
1. apr 2025

Mozno niekedy je to dobre, natrafis na niekoho s tym menom, alebo to da nejaky uhol pohladu. My sme vybrali meno a tiez checkovali reakcie ludi. Zatial to nema rada iba svokra. Inak dobre. My nezijeme na SK a muz nie je Slovak, cize mame zase ine moznosti a aj obmedzenia ( ze co by z toho mohlo byt aka prezyvka).

elzena2
1. apr 2025

U nas sa v rodine predbiehali, kto vymysli lepšie meno, dostavala som plno tipov (niektore aj dobre). Ale ja som naschval nedala ani jedno z toho,ktoré navrhovali osoby,ktoré poznam, aby sa potom ta jedna vytazoslavne nevyvysovala, že aha, to JA som mu vymyslel(a) meno. Ale chcela som sa s niekym poradiť, no tak už radsej len online anonyme.

talia16
1. apr 2025

Ja si myslím že je aj dobré počuť, ako na meno reagujú aj iný ludia (samozrejme nie je nutné sa tým na 100% riadiť) a niektorý rodičia nechcú dopredu oznamovať meno svojim blízkym, tak sa spýtaju tu.

diewcatqoo
1. apr 2025

Pre mna je najviac wtf v tomto, ze ktore meno sa bude hodit k menu surodenca? Akoze preco by som mala vyberat meno podla toho, ako sa vola surodenec? Ved to nie su dvojcata, budu v zivote fungovat samostatne 🤷‍♀️

basska_b
1. apr 2025

Mne inak pomohlo opytat sa na nazor dalsich, lebo fakt sme vahali medzi viacerymi menami. Ale teda nepytala som sa tu, ale skor okolia a kamaratok. A ladit k surodencovi by podla mna malo, nie v zmysle ze sa rymuje alebo tak, ale aspon nech je "z podobneho sudka", lebo je divne mat napr. 2 mena take bezne, nejaky Kubko, Matko a k nim nejaku Scarlett.

betulinka1
1. apr 2025

@thereisabear presne Vidria alebo Vitria vedie 🤣🤣

avicii18
1. apr 2025

To je jedna z tém, ktoré ani ja nechápem. Teda pochopil by som, keby rodičia boli zo skúmavky a nemali žiadne korene, ale neverím že to tak je...

aeruginosa
6. apr 2025

Myslim si, ze normalny sudny clovek sa urcite nerozhodne podla cudzich zien na MK. Jednoducho sa chce len pozriet na ine reakcie, ako je to meno vnimane, atd…

hariet
19. apr 2025

Pretoze vyber mena je pre vacsinu ludi dolezity krok a ked v tom nemas jasno hned a zvazujes a vahas, zaujimaju ta aj nazory inych ludi. A hlavne cudzich ludi, lebo nazory od rodiny si clovek berie zbytocne prilis k srdcu. Ja som jedno dieta vedela meno hned a dalsie nie az do porodu. Je to uplne normalne chciet vediet reakcie ludi na meno. Ludia po celom svete sa takto radia. Minule tu napisala baba, ze chce dat dcere meno Lilith a dostala spatnu vazbu, preco radsej nie.

modrykolibrik
19. apr 2025

Aby napríklad neskončili s menom Vydria😂