icon

Rovnaké meno v rodine

7. okt 2023

Ahojte.
Mám takú otázku..
Čakáme bábätko ,a veľmi sa mi páči jedno dievčenske meno ,už veľmi daaaavno.
No problém je v tom, že v rodine už toto meno máme.Brat si vyzenil dve dcéry a práve jedna s nich nosí toto meno.Nie je to pokrvna rodina ale podlamna by to už bolo divné aby mali dve deti rovnaké meno /nie priezvisko...😞to meno sa mi páčilo oveľa skôr ako by sme vôbec tušili že to bude neskôr takto😞

andrea78
7. okt 2023

Ja som dala meno, ktore sa mne paci. Bolo mi jedno, aj je mi jedno doteraz, ze uz v rodine je, dokonca v blizkej rodine. A vies co? Je to uplne normalne. Stretneme sa par krat do roka, nikto si ich nikdy nemylil, blbe ani trapne to nie je vobec. Jedine pre tych, co by sa nad tym pozastavovali a ti mna nezaujimaju, riesit inych je vdacna disciplina😄 A nikto z rodiny, koho sa to tyka to nikdy neriesil. Dotycny menovec bol dokonca hrdy, ze ma meno ,,po nom,,

mirkabed
Autor odpoveď zmazal
mirkabed
7. okt 2023

Suseda v panelaku ma 2 vnucky Emy, ze ich volaju velka a mala Ema. Ma dvoch synov a teda obe Emy maju aj rovnake priezvisko. To mi pride uz pride ozaj zvlastne a cudne… takze smelo do toho, zvol meno ake chces, nie su to pokrvni pribuzni a mozno budu aj polichoteni 🤭

maisynka
7. okt 2023

o ake meno ide?

lelelienka
8. okt 2023

Ja by som to meno dala ak by bolo moje vytuzene. Ved castokrat sa aj otec, syn a dedko volaju rovnako, tak co…

tanyag
8. okt 2023

Poznám muža, ktorý ma 3 synov s 3 rôznymi ženami a každý syn sa volá rovnako 🤣 samozrejme aj priezvisko rovnaké...a ešte aj on sa tak volá...Predstavím vám Matúša a jeho 3 synov (Matúš, Matúš a do tretice všetko dobré - Matúš) 🤭

autor
8. okt 2023

@tanyag 😮😮😮😮. Tak to už choré je🙊🙈

ankare
8. okt 2023

@tanyag 😳😅🤣🤣🤣

nikiki29
8. okt 2023

@tanyag toto je na SR protizákonné pokiaľ viem

tanyag
8. okt 2023

@nikiki29 ak by bolo, nezapísali by to na matrike, myslím, že manželia nemôžu dať svojím deťom rovnaké mená, ale pokiaľ má muž a 3 rôznymi ženami deti a nie sú manželmi, tak asi to je OK, ak to takto majú.

nikiki29
8. okt 2023

@tanyag je to súrodenec, nikde sa neuvádza, že musí byť vlastný… čudné že to zapísali… nesmie byť “prvé meno totožné s menom žijúceho súrodenca uvedeným v matrike na prvom mieste”

stanulienkat
8. okt 2023

Zariaď sa podľa seba. Ak sa ti to meno páči, kľudne daj.

tanyag
8. okt 2023

@nikiki29 neviem, nevyznám sa v tom, len je to realita 😀

nikiki29
8. okt 2023

@tanyag matrikárke možno bolo jedno 😁

bu1bu
8. okt 2023

@tanyag toto je strasne zvlasne. Slovenska legislativa nerobi rozdiel medzi surodencami, staci jeden spolocny rodic a su to surodenci, a podla zakona zijuci surodenci nemozu mat rovnake meno🧐 nemaju nahodou este po jednom mene ? Napr. Matus Jan? Absolutne nechapem ako im toto na matrike preslo, fakt by ma zaujimalo ako..

petulda333
8. okt 2023

Daj si ho kludne. Moj svagor ma rovnake meno s bratrancom,aj priezvisko. Uplne v pohode

petulda333
8. okt 2023

Inak,syn mal v skolke spoluziaka ktory sa volal Peter Pavol,ma brata ktory zas Pavol Peter 🙈🙈

tanyag
8. okt 2023

@bu1bu Nie nemajú. To viem na 100% (dosť blízka osoba), ale stalo sa to tak. Po narodení matky dali svoje priezvisko, neskôr bol súd o určenie otcovstva a tam sa otcovstvo priznalo a tým pádom dieťa získalo priezvisko otca...ale oni to mali takto vymyslené..resp. ten muž ...a ženy s tým súhlasili...veď zamilované po uši nie? ale keď sa stretnú...alebo na ihrisku...Čaute! Ja som Matúš, toto je môj brat Matúš a ešte tam v pieskovisku je náš braček maličký Matúško 😁

autor
8. okt 2023

@tanyag 🙈🙈🙈🤣

luciah187
9. okt 2023

Ak sa ti paci velmi, daj. Nemozes za to, ze si brat vyzenil. Ake je to meno? Len zvedava..

michellemary
13. okt 2023

@nikiki29 protizákonné by bolo, keby mali rovnaké meno traja synovia JEDNEJ matky, títo majú každý svoju. (Vyznám sa v tom, máme v rodine matrikárku)

tosomja
13. okt 2023

Môjho manžela prvý syn sa volá tak isto ako náš spoločný syn. Takže má dvoch synov s rovnakým menom 😃

moniikka
13. okt 2023

My sme 4 sestry a každá má v rodine sesternicu s takým istým menom. Ja by som určite dala meno, ktoré sa mi páči aj keď už v rodine by také bolo

macik166
13. okt 2023

Mňa zaujíma aké je to meno, ktoré sa ti tak páči. Prezradia?

denithestrange1993
13. okt 2023

Nenechaj sa odradit od vysneneho mena pre dcerku.

ysseba
13. okt 2023

A tebe by to vadilo keby mala také meno? Keď nie, tak to povedz bratovi a jeho žene, že by si chcela dať meno ako má švagrinej malá, že je to proste odjakživa tvoja srdcovka a či by im to nevadilo. Alebo vlastne - nepýtaj sa, len im to povedz. Je to len meno, podľa mňa im to nebude vadiť 🙂

tanyag
13. okt 2023

@tosomja
A to si s tým súhlasila? neviem, či by som s takým niečim súhlasila ja. Veď je milión mien, prečo práve rovnaké, ako už jeho syn má? Akože je to vaša vec, ale mne to príde dosť divné. Ešte napíš, že aj tvoj manžel sa volá rovnako ako jeho synovia a môžem ísť spať🤭

tosomja
14. okt 2023

@tanyag áno, aj on sa tak volá a ja som to meno chcela ešte som jeho nepoznala. Nevidím problém. Jeho syn s nami nežije, volajú ho ináč, ako nášho.

luciah187
14. okt 2023

@tosomja zaujimalo by ma, ake to je meno, len zo zvedavosti

tanyag
14. okt 2023

@tosomja Jasné, každého osobná vec, hlavne, že ste šťastní a spokojní 😊