Rovnaké meno v rodine
Ahojte.
Mám takú otázku..
Čakáme bábätko ,a veľmi sa mi páči jedno dievčenske meno ,už veľmi daaaavno.
No problém je v tom, že v rodine už toto meno máme.Brat si vyzenil dve dcéry a práve jedna s nich nosí toto meno.Nie je to pokrvna rodina ale podlamna by to už bolo divné aby mali dve deti rovnaké meno /nie priezvisko...😞to meno sa mi páčilo oveľa skôr ako by sme vôbec tušili že to bude neskôr takto😞
Suseda v panelaku ma 2 vnucky Emy, ze ich volaju velka a mala Ema. Ma dvoch synov a teda obe Emy maju aj rovnake priezvisko. To mi pride uz pride ozaj zvlastne a cudne… takze smelo do toho, zvol meno ake chces, nie su to pokrvni pribuzni a mozno budu aj polichoteni 🤭
o ake meno ide?
Ja by som to meno dala ak by bolo moje vytuzene. Ved castokrat sa aj otec, syn a dedko volaju rovnako, tak co…
Poznám muža, ktorý ma 3 synov s 3 rôznymi ženami a každý syn sa volá rovnako 🤣 samozrejme aj priezvisko rovnaké...a ešte aj on sa tak volá...Predstavím vám Matúša a jeho 3 synov (Matúš, Matúš a do tretice všetko dobré - Matúš) 🤭
@tanyag 😮😮😮😮. Tak to už choré je🙊🙈
Zariaď sa podľa seba. Ak sa ti to meno páči, kľudne daj.
@tanyag toto je strasne zvlasne. Slovenska legislativa nerobi rozdiel medzi surodencami, staci jeden spolocny rodic a su to surodenci, a podla zakona zijuci surodenci nemozu mat rovnake meno🧐 nemaju nahodou este po jednom mene ? Napr. Matus Jan? Absolutne nechapem ako im toto na matrike preslo, fakt by ma zaujimalo ako..
Daj si ho kludne. Moj svagor ma rovnake meno s bratrancom,aj priezvisko. Uplne v pohode
Inak,syn mal v skolke spoluziaka ktory sa volal Peter Pavol,ma brata ktory zas Pavol Peter 🙈🙈
@bu1bu Nie nemajú. To viem na 100% (dosť blízka osoba), ale stalo sa to tak. Po narodení matky dali svoje priezvisko, neskôr bol súd o určenie otcovstva a tam sa otcovstvo priznalo a tým pádom dieťa získalo priezvisko otca...ale oni to mali takto vymyslené..resp. ten muž ...a ženy s tým súhlasili...veď zamilované po uši nie? ale keď sa stretnú...alebo na ihrisku...Čaute! Ja som Matúš, toto je môj brat Matúš a ešte tam v pieskovisku je náš braček maličký Matúško 😁
@tanyag 🙈🙈🙈🤣
Ak sa ti paci velmi, daj. Nemozes za to, ze si brat vyzenil. Ake je to meno? Len zvedava..
@nikiki29 protizákonné by bolo, keby mali rovnaké meno traja synovia JEDNEJ matky, títo majú každý svoju. (Vyznám sa v tom, máme v rodine matrikárku)
Môjho manžela prvý syn sa volá tak isto ako náš spoločný syn. Takže má dvoch synov s rovnakým menom 😃
My sme 4 sestry a každá má v rodine sesternicu s takým istým menom. Ja by som určite dala meno, ktoré sa mi páči aj keď už v rodine by také bolo
Mňa zaujíma aké je to meno, ktoré sa ti tak páči. Prezradia?
Nenechaj sa odradit od vysneneho mena pre dcerku.
A tebe by to vadilo keby mala také meno? Keď nie, tak to povedz bratovi a jeho žene, že by si chcela dať meno ako má švagrinej malá, že je to proste odjakživa tvoja srdcovka a či by im to nevadilo. Alebo vlastne - nepýtaj sa, len im to povedz. Je to len meno, podľa mňa im to nebude vadiť 🙂

Ja som dala meno, ktore sa mne paci. Bolo mi jedno, aj je mi jedno doteraz, ze uz v rodine je, dokonca v blizkej rodine. A vies co? Je to uplne normalne. Stretneme sa par krat do roka, nikto si ich nikdy nemylil, blbe ani trapne to nie je vobec. Jedine pre tych, co by sa nad tym pozastavovali a ti mna nezaujimaju, riesit inych je vdacna disciplina😄 A nikto z rodiny, koho sa to tyka to nikdy neriesil. Dotycny menovec bol dokonca hrdy, ze ma meno ,,po nom,,