icon

Sára alebo Sidónia

13. sep 2025

Ahojte, ktoré z tychto mien sa vám viac páči a dali by ste ho dieťaťu? Sára alebo Sidónia? Pripadne ešte nejaké ine na S.

Strana
z2
ankare
13. sep 2025

@anonym_autor Simona

canerko
13. sep 2025

Neter sa vola Sara,je to velmi pekne meno.Chceli jej dat Klara ale si rozmysleli lebo sa tak vola velkovyrobna pekaren tak aby jej skaredo nehovorili aj ked aj Klara je velmi pekne meno

talia16
13. sep 2025
@anonym_7efad1

Dala by som Sidóniu. Je pekné a vôbec nie otrepané. Prezývať sa dá ako Sidka, Sidonka, Sida, Sisi 🌺.

Sára je strašne krátke meno a mne sa nepáči. A ešte sa dá aj riadne škaredo skomoliť na ..... chára, kára, sra*a.

@anonym_7efad1 ešte som nepočula, že by sa nejake dieťa tymito posmeškami vysmievalo Sáre, zato mám pocit, že Sid z doby ladovej napadne každému decku

anonym_7efad1
13. sep 2025
@talia16

@anonym_7efad1 ešte som nepočula, že by sa nejake dieťa tymito posmeškami vysmievalo Sáre, zato mám pocit, že Sid z doby ladovej napadne každému decku

Každé meno sa dá zosmiešniť, nie len Sidonia. Napr. aj taká vyššie spomínaná Sandra - Handra a podobne ..... Deti si vždy vedia nájsť spôsoby ako druhého zosmiešniť, keď chcú. Nemusí to byť len o mene.
@talia16

marca12
13. sep 2025

@anonym_autor Nezvyknem zhadzovat mena,ale Sidonia vo mne evokuje postarsiu,obeznu zenu s bradavicou na nose. Nerob to tomu dievcatku,radsej Sara ako Sidonia.

sova7
13. sep 2025

Skor Saša alebo Svetlana. Alebo Šárka

talia16
14. sep 2025
@anonym_7efad1

Každé meno sa dá zosmiešniť, nie len Sidonia. Napr. aj taká vyššie spomínaná Sandra - Handra a podobne ..... Deti si vždy vedia nájsť spôsoby ako druhého zosmiešniť, keď chcú. Nemusí to byť len o mene.
@talia16

@anonym_7efad1 Áno, ja s vami súhlasím, len si myslím, že keď sa bavíme iba o menách Sidónia a Sára, je pravdepodobnejšie, že sa deti budú smiať práve Sidónii. Sára je pre nich obyčajné meno a na to aby sa niekto smial Sáre, ten dotyčný ju už musí mať dávno v zuboch aby si dal tu námahu niečo vymyslieť. Na rozdiel od toho meno Sidónia bude aj pre deti nezvyčajné a pri nezvyčajných menách náš mozog strávi o pár sekúnd viac času premýšľania než pri obyčajných, aby si ich zapamätal, čo dáva podnet práve na skúmanie a vymýšľanie prezývok. A mám pocit, že Sidónia nie je ten typ nezvyčajného mena, ktoré ľudia len počujú a reagujú: „wau, ty máš ale pekné meno“. Tým ale nechcem haniť nezvyčajné mená, táto kategória je spektrum, ale práve Sidónia mi z neho nepríde ako tá najlepšia voľba.

anonym_ea7c96
14. sep 2025

To vážne Sidónia? To je dúfam len preklep alebo zas nejaký troll. To už jej daj rovno meno Viera, keď chceš porodiť 80ročnú babku

kuriatko77
14. sep 2025

@anonym_autor Sára je krásne meno , tiež som ho zvažovala , vybrala som iné. Daj Sarah , volajte ju Sára 😎

enmery
14. sep 2025
@glorikarebeka

Sidonia
A nemyslím si, že by bola šikanovaná....

@glorikarebeka Potom daj vedieť😉Niektorí sa potrebujú poučiť na vlastných chybách😉

anonym_1d1262
14. sep 2025

@anonym_autor Sidónia je pekné meno. Nestretne široko - ďaleko žiadnu menovkyňu. Sára je otrepané, tuctové, všade ich je niekoľko.

anonym_03d0b8
14. sep 2025
@anonym_1d1262

@anonym_autor Sidónia je pekné meno. Nestretne široko - ďaleko žiadnu menovkyňu. Sára je otrepané, tuctové, všade ich je niekoľko.

@anonym_1d1262 Veru nestretne. Lebo je to škaredé meno, prezývky z toho sú tiež škaredé.
"Nikto také meno nemá" nie je moc kompliment. Maminky vedia predbiehať ktorá pred ktorú, aby vymysleli čo najmenej otrepané meno a potom dajú niečo, po čom nikto nesiahne. Lebo to nikto nechce.

anonym_1d1262
14. sep 2025
@anonym_03d0b8

@anonym_1d1262 Veru nestretne. Lebo je to škaredé meno, prezývky z toho sú tiež škaredé.
"Nikto také meno nemá" nie je moc kompliment. Maminky vedia predbiehať ktorá pred ktorú, aby vymysleli čo najmenej otrepané meno a potom dajú niečo, po čom nikto nesiahne. Lebo to nikto nechce.

@anonym_03d0b8 Ja by som v živote nedala meno Zara, Nina, Nela. Za mňa veľmi nepekné, otrepané.

karmen118
14. sep 2025

Sára 🙂

oblecenie99
14. sep 2025

Rodičia môžu byť na seba hrdí, keď vychovávajú deti, ktore za meno dokážu šikanovať spolužiačku tak, že treba šetriť na psychiatra. A nebyhovarajte sa na ostatné deti, lebo aj tie majú rodičov a ako čítam diskusie na mená, tak aj vidím, akých.

Môj syn má viacjazyčných spolužiakov v škôlke, sú tam rôzne mená.. nikdy som ho nepočula to riešiť, pre neho je každé meno proste len meno.

Sara aj Sidonia sú v pohode mena a pekne. Sára je však jednoznačne rozšírenejšie, niečo ako teraz prudko obľúbené Eliška, Nina, a pod. Ak chceš trošku iné, netuctove meno, tak Sidonia je dobrý výber. Mne sa veľmi páči aj v skratke Sidi. Nepoznám žiadnu staršiu, ani obežnú ženu,nktora by sa tak volala. Keď už by som mala vyberať podľa toho, koho poznám, tak každý jeden náš kocúr v rodine sa desaťročia volal Štefan a svine starého otca Júlie.

kvietok1990
14. sep 2025

@anonym_autor a musi byt vyslovene na S? 🙂 mate aj ostatne decka na S ci k priezvisku? Za mna skor Sara

lenka.25
15. sep 2025

Pre mna je najkrajšie meno Stela
A z každého mena sa dá robiť si srandu keď sa chce . Moju dcéru v škole chlapci ked mali naladicku do nej rýpať , volali Stela -Pastela .
Ale z tvojich dvoch by som dala radšej Sára

mira0611
15. sep 2025

@anonym_autor Sidonia, sa mi zda take prisne meno, daj nejake pekne dievcenske.
Prosim Vas, uvedomte si pri vybere mena, (viem kazdy chce jedinecne meno) ze to dieta nosi to meno a ona s tym menom musi žiť.
Ak mate radi svoje dieta netrestajte ho s takym menom, za ktore moze byt sikanovane.
Ja mam 38 rokov volam sa Mirella a neznasam svoje meno, prave pre toto, radsej by som bola Maria.

zuzana76
15. sep 2025

asi z tychto dvoch by som dala radsej Saru - aj ked to je aj sara na topanke, Sidonia, skratka SIDA je AIDS po spanielsky, ale obe mena sa mi v ich beznej podobe pacia. Mojej babke sa este v 80-tych rokoch pacilo velmi meno Sandra a mne Alexandra. To by som asi aj dcerke dala.

anonym_be8d40
17. sep 2025

Kamoska ma dceru a vola sa Salmonela

belbel
17. sep 2025
@oblecenie99

Rodičia môžu byť na seba hrdí, keď vychovávajú deti, ktore za meno dokážu šikanovať spolužiačku tak, že treba šetriť na psychiatra. A nebyhovarajte sa na ostatné deti, lebo aj tie majú rodičov a ako čítam diskusie na mená, tak aj vidím, akých.

Môj syn má viacjazyčných spolužiakov v škôlke, sú tam rôzne mená.. nikdy som ho nepočula to riešiť, pre neho je každé meno proste len meno.

Sara aj Sidonia sú v pohode mena a pekne. Sára je však jednoznačne rozšírenejšie, niečo ako teraz prudko obľúbené Eliška, Nina, a pod. Ak chceš trošku iné, netuctove meno, tak Sidonia je dobrý výber. Mne sa veľmi páči aj v skratke Sidi. Nepoznám žiadnu staršiu, ani obežnú ženu,nktora by sa tak volala. Keď už by som mala vyberať podľa toho, koho poznám, tak každý jeden náš kocúr v rodine sa desaťročia volal Štefan a svine starého otca Júlie.

@oblecenie99 👏 👏 👏

anonym_eae1e6
18. sep 2025

ani jedno sa mi nepaci .. sara vobec a Sidónia ako pre starú pani, alebo nejaku vesticu to vo mne evokuje

anonym_eae1e6
18. sep 2025
@anonym_be8d40

Kamoska ma dceru a vola sa Salmonela

@anonym_be8d40 dufam ze si robis srandu 🤣🤣🤣🤣

alezia
18. sep 2025
@thirstymonk

Sidonia je vlastne latinský základ, z ktorého sme my preložili "Zdenka".
Sáru by som dal radšej.
Iné mená na S dievčenska? Čo ja viem. Simona, Silvia?

@thirstymonk Tak to konecne rozumiem, mala som byvalu kolegynu, pisala sa Sidonia ale vsetci jej hovorili Zdenka a ja som nechapala preco

zuzana76
18. sep 2025
@thirstymonk

Sidonia je vlastne latinský základ, z ktorého sme my preložili "Zdenka".
Sáru by som dal radšej.
Iné mená na S dievčenska? Čo ja viem. Simona, Silvia?

@thirstymonk zdenka je slovanske meno z mena Zdeslav, sidonia latinsky zaklad a znamena pochadzajuca zo Sidonu, co bolo mesto v Libanone.

ajkajajkaka
23. sep 2025

@anonym_autor aj Soňa je na S

ghoul_
25. sep 2025

@anonym_autor sidonia

Strana
z2