icon

Sára, Charlotte alebo Tamia. Ktoré meno je najkrajšie?

3. dec 2025

Ahojte o chvíľu mám termín páčia sa mi tieto 3 mená ale vôbec sa neviem rozhodnúť ktoré je podľa vás krajšie

Strana
z2
sisaka
4. dec 2025
@majka2959

@anonym_autor Páčia sa mi všetky. Záleží aj na priezvisku. Charlotte je po slovensky vlastne Karolína.

@majka2959 meno je síce odvodené od Karla, ale slovenská verzia Charlotte je predsa Šarlota.

talia16
4. dec 2025
@sisaka

@majka2959 meno je síce odvodené od Karla, ale slovenská verzia Charlotte je predsa Šarlota.

@sisaka a preklad John nie je Ján, ale Džon 🤪

anonym_67b5c2
4. dec 2025

Mame echt slovenske priezvisko a mame Šarlotu.

sisaka
4. dec 2025
@talia16

@sisaka a preklad John nie je Ján, ale Džon 🤪

@talia16 to si fakt ešte nepočula meno Šarlota?

Rozhodne to nie je ako John-Džon, skôr ako
Catherine - Katarína, Janette- Žaneta.

talia16
4. dec 2025
@sisaka

@talia16 to si fakt ešte nepočula meno Šarlota?

Rozhodne to nie je ako John-Džon, skôr ako
Catherine - Katarína, Janette- Žaneta.

@sisaka Jasne, že som počula meno Šarlota, ale meno Charlotte má za sebou dlhu historiu počas ktorej sa to meno formovalo a v každom štáte sa prekladalo inak od Charlotte, cez Carlotte, po Caroline, až k našej Karolíne a áno pochadza to z mužského mena Charles (Karol). Šarlota je vyslovnosť mena Charlotte, no Šarlota ešte stále nie je v SK kalendari, takže najbližši preklad je Karolína. (Preto som použila príklad John. Jána máme v kalendári, Džona nie)

sisaka
5. dec 2025
@talia16

@sisaka Jasne, že som počula meno Šarlota, ale meno Charlotte má za sebou dlhu historiu počas ktorej sa to meno formovalo a v každom štáte sa prekladalo inak od Charlotte, cez Carlotte, po Caroline, až k našej Karolíne a áno pochadza to z mužského mena Charles (Karol). Šarlota je vyslovnosť mena Charlotte, no Šarlota ešte stále nie je v SK kalendari, takže najbližši preklad je Karolína. (Preto som použila príklad John. Jána máme v kalendári, Džona nie)

@talia16 Šarlota je v kalendári - meniny má 19. júla spolu s Dušanou, v rozšírenom kalendári sa uvádza 15. júla

talia16
5. dec 2025
@sisaka

@talia16 Šarlota je v kalendári - meniny má 19. júla spolu s Dušanou, v rozšírenom kalendári sa uvádza 15. júla

@sisaka Aha, pardon mne kalendár ukazoval, že meno Šarlota je len v česku, tak potom mením svoju odpoveď a najbližši preklad je Šarlota, ale historicky aj Karolína 😃

sovica
5. dec 2025

Mne sa páči Sára a mala som ju aj v najužšom výbere mien pre dcéru. Ale muž bol proti. A musím súhlasiť s tým, čo tu niektoré napísali, že meno sa musí hodiť k priezvisku.

majka2
5. dec 2025

@anonym_autor ja mam doma Saru je jediná v triede a veľmi jej pristane

nereika
10. dec 2025

Urcite Sara z tohoto výberu. Male deti majú dost problém vysloviť aj bežné meno, nie to ešte Charlotte. Tiež by som zvolila podľa priezviska, ale Sára mi pride take univerzálne.

ivanka33
10. dec 2025

@anonym_autor Tamia je pekné.

rosavia
10. dec 2025

Mne sa paci Sara a Tamia.

Strana
z2