Váš názor na meno Nathaniel
Ahoj. Moj syn má meno Nathaniel, má už 12 rokov, ale pre mna je to nadherne meno a znamená dar Boží.
Pre mna velmi laskave meno, vznesene, mne tak znie
Prepáč, za mna nie, znie to pre mna az moc biblicky a na Slovensku to moze byt vnímané ako čistý bizar.
Nathaniel je krasne meno (neviem preco by malo byť pre angličana, je to hebrejske biblické meno rovnako ako Daniel, Gabriel, Michael, Rafael... Väčšina mien, čo konci na -el je hebrejskeho pôvodu, koncovka -el je z hebrejčiny boží ). Podľa mňa je vznešené a noblesne, naozaj krásne
Nathaniel aky? Molnár? Novak? Hroza 🤦♀️
Je to krasne meno. Zial na Slovensko sa nehodi. S nasimi prezviskami absolutne nie.
Super meno.
Krásne meno!
Však keď sa páči tebe, daj si ho a kašli na názor druhých 😉
@dominickaaaaaa ja mám doma Natanaela 😊
@ivus32 to je nádherná varianta tohto mena 🥰
Príliš dlhé... určite by ho v takomto tvare neoslovovali všetci 😐
@jaja20 minule sme cestovali s mužom v MHD a viazol sa s nami asi denný tábor, okolo 15 detí od cca 6 do 11 rokov. A jeden chlapček tam bol taký úplne magický, nádherné dieťa a učiteľka/vedúca/animátorka (neviem čo im bola) ho oslovovala Naty 🙂 hneď sme s mužom zbystrili, že asi Nathan alebo Nathaniel/Natanael. Ja poznám asi 4 malých Nathankov od 1 do 3 rokov. 2 sú Nathanovia, 2 Nathanielovia a všetkých volajú Nathanko/ Naty
@elementissa aky zmysel ma dat dietatku pekne meno a potom ho spotvorit? ..nathaniel - naty, sebastian - sebko a podobne skvosty...😕
dieta v MHD, ktore bolo uplne magicke, nadherne.. bolo take vdaka genom rodicov, nie vdaka menu
@dominickaaaaaa ja poznam chlapca, ktorý sa volá Natanael. Krásne meno, výnimočne.
Krasne meno ale v nasich koncinach mi znie divne…ak dieta nebude mat aj anglicke priezvisko,radsej by som si vybrala nieco “viac slovenske”…k takemu menu sa nehodi hocake priezvisko…s pri vybere mena by sa malo podla mna prihliadat aj na to, ci sa hodi k priezvisku
kks celý život vysvetľovať ako sa píše, no nič moc 😀 my sme mali v práci "len" Silviu a Sylviu a teeeda liezlo im to na nervy obidvom...
Meno je to pekne len by som zvazila ci sa hodi k priezvysku.
Take Nathaniel Cibula =nie .. Nathaniel Bek =ok
@karhu Lebo Daniel je rydzo slovenske meno 😂😂😂 (nie je ani slovanske, keby som zatvorila obe oci). Ci kvoli comu? Ze je to uz "bezne a zauzivane"? Kym maly vyrastie, to uz bude aj meno Nathaniel.
Mne sa teda vobec nepaci, ale z takych komentarov, ako si dala ty, sa mi zastavuje rozum
@dominickaaaaaa nie je škaredé, ale keď si predstavím dospelého chlapa, že sa mi predstaví: "Teší ma, ja som Nathaniel." No neviem, to mi príde divné. Keď už, tak asi skôr Nathan. A záleží aj od priezviska samozrejme, zvlášť u chlapca.
@kristiii ano aj mme sa páči skôr skratene Nathan 🙏🙏
@dominickaaaaaa ja by som deti netrestala neznamymi menami. Ine deti sa mu mozu posmievat a moze mat z toho komplexy na cely zivot. Radsej bezne slovenske meno.
Toľko krásnych slovenských mien máme a ďalša generácia nebude mať pomaly nič zo slovenského kalendára
@karhu no veď ok, ja nehovorím , že bolo krásne pre meno, iba, že sa mi spojilo krásne meno s krásnym dieťaťom. Ja svojmu dieťaťu neskracujem meno, ale iní to robia, tak asi ich rozhodnutie, či?
Pekné meno, ak máte zahraničného manžela, alebo zahraničné priezvisko. Inak to vyznie ako z Horných Orešian. Nechápem tieto anglické mená so slovenským priezviskom, normálne cigánska osada.

pekne, pre maleho anglicana..
slovak nech je daniel🙂