icon

Váš názor na meno Nathaniel

dominickaaaaaa
10. sep 2021
Strana
z2
karhu
10. sep 2021

pekne, pre maleho anglicana..
slovak nech je daniel🙂

danijela
10. sep 2021

Ahoj. Moj syn má meno Nathaniel, má už 12 rokov, ale pre mna je to nadherne meno a znamená dar Boží.

danieli
10. sep 2021

Pre mna velmi laskave meno, vznesene, mne tak znie

roztlieskavacka
10. sep 2021

Prepáč, za mna nie, znie to pre mna az moc biblicky a na Slovensku to moze byt vnímané ako čistý bizar.

elementissa
10. sep 2021

Nathaniel je krasne meno (neviem preco by malo byť pre angličana, je to hebrejske biblické meno rovnako ako Daniel, Gabriel, Michael, Rafael... Väčšina mien, čo konci na -el je hebrejskeho pôvodu, koncovka -el je z hebrejčiny boží ). Podľa mňa je vznešené a noblesne, naozaj krásne

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
eeffka
10. sep 2021

Nathaniel aky? Molnár? Novak? Hroza 🤦‍♀️

srferreira
10. sep 2021

Je to krasne meno. Zial na Slovensko sa nehodi. S nasimi prezviskami absolutne nie.

moonlight1210
10. sep 2021

Super meno.

selu11
10. sep 2021

Krásne meno!

bea2804
10. sep 2021

Však keď sa páči tebe, daj si ho a kašli na názor druhých 😉

ivus32
10. sep 2021

@dominickaaaaaa ja mám doma Natanaela 😊

elementissa
10. sep 2021

@ivus32 to je nádherná varianta tohto mena 🥰

jaja20
10. sep 2021

Príliš dlhé... určite by ho v takomto tvare neoslovovali všetci 😐

elementissa
10. sep 2021

@jaja20 minule sme cestovali s mužom v MHD a viazol sa s nami asi denný tábor, okolo 15 detí od cca 6 do 11 rokov. A jeden chlapček tam bol taký úplne magický, nádherné dieťa a učiteľka/vedúca/animátorka (neviem čo im bola) ho oslovovala Naty 🙂 hneď sme s mužom zbystrili, že asi Nathan alebo Nathaniel/Natanael. Ja poznám asi 4 malých Nathankov od 1 do 3 rokov. 2 sú Nathanovia, 2 Nathanielovia a všetkých volajú Nathanko/ Naty

karhu
10. sep 2021

@elementissa aky zmysel ma dat dietatku pekne meno a potom ho spotvorit? ..nathaniel - naty, sebastian - sebko a podobne skvosty...😕
dieta v MHD, ktore bolo uplne magicke, nadherne.. bolo take vdaka genom rodicov, nie vdaka menu

maximilie
10. sep 2021

@dominickaaaaaa ja poznam chlapca, ktorý sa volá Natanael. Krásne meno, výnimočne.

seva22
10. sep 2021

Krasne meno ale v nasich koncinach mi znie divne…ak dieta nebude mat aj anglicke priezvisko,radsej by som si vybrala nieco “viac slovenske”…k takemu menu sa nehodi hocake priezvisko…s pri vybere mena by sa malo podla mna prihliadat aj na to, ci sa hodi k priezvisku

zuzanka.zuzu
10. sep 2021

kks celý život vysvetľovať ako sa píše, no nič moc 😀 my sme mali v práci "len" Silviu a Sylviu a teeeda liezlo im to na nervy obidvom...

miadi
10. sep 2021

@karhu to nie je spotvorenie. To je zdrobnelinka. Ved tak ich ludia volaju len ked su deti. Je to Nick name. Ja volam Natalie Naty Natalinka Nana - tak ju vola aj maly od6m Lebo to je prenho lahsie povedat ) teba tiez mama snad nevolala len trebars Elena ale Ela Elenka.

miadi
10. sep 2021

Meno je to pekne len by som zvazila ci sa hodi k priezvysku.

miadi
11. sep 2021

Take Nathaniel Cibula =nie .. Nathaniel Bek =ok

nika3136
11. sep 2021

@karhu Lebo Daniel je rydzo slovenske meno 😂😂😂 (nie je ani slovanske, keby som zatvorila obe oci). Ci kvoli comu? Ze je to uz "bezne a zauzivane"? Kym maly vyrastie, to uz bude aj meno Nathaniel.
Mne sa teda vobec nepaci, ale z takych komentarov, ako si dala ty, sa mi zastavuje rozum

kristiii
11. sep 2021

@dominickaaaaaa nie je škaredé, ale keď si predstavím dospelého chlapa, že sa mi predstaví: "Teší ma, ja som Nathaniel." No neviem, to mi príde divné. Keď už, tak asi skôr Nathan. A záleží aj od priezviska samozrejme, zvlášť u chlapca.

dominickaaaaaa
autor
11. sep 2021

@kristiii ano aj mme sa páči skôr skratene Nathan 🙏🙏

anonym0001
11. sep 2021

@dominickaaaaaa ja by som deti netrestala neznamymi menami. Ine deti sa mu mozu posmievat a moze mat z toho komplexy na cely zivot. Radsej bezne slovenske meno.

tayla
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
11. sep 2021

Toľko krásnych slovenských mien máme a ďalša generácia nebude mať pomaly nič zo slovenského kalendára

elementissa
11. sep 2021

@karhu no veď ok, ja nehovorím , že bolo krásne pre meno, iba, že sa mi spojilo krásne meno s krásnym dieťaťom. Ja svojmu dieťaťu neskracujem meno, ale iní to robia, tak asi ich rozhodnutie, či?

stanulienkat
11. sep 2021

Pekné meno, ak máte zahraničného manžela, alebo zahraničné priezvisko. Inak to vyznie ako z Horných Orešian. Nechápem tieto anglické mená so slovenským priezviskom, normálne cigánska osada.

Strana
z2