Vaše mená a mená súrodencov
Tak teraz nepoďme rozoberať mená našich detí, ale naše mená a mená našich súrodencov... 😅 My sme celkovo 5 súrodenci z ktorých som najstaršia ja. Dúfam, že ma tu nikto nespozná 🙂 Voláme sa Annamária, Radoslav, Katarína, Robert a Marko.😃
@zuzkagg Presne, ak majú nejaký problém a nepáči sa im to, tak nech to nečítajú a neprispievajú...
Dominika , Igor, Marián , Maroš
A muž Peter, Jaroslav, Ján , Lukáš, Martin
Moja mama je zo 4 deti najstaršia. Idu v poradí Miriam, Gustáv ( po dedkovi), Marianna, Miroslav. Ja som Lucia a sestra Barbora. Som spokojna so svojim menom keď som chodila do skolky či školy vždy som bola jediná Lucia za to Kristiniek sme mali 5 😁
My sme Zuzka a Nadka 🙂 páči sa mi ako sa našli starí rodičia Miro a Marta 🙂
Moja mama je Božena, vždy sa hnevala, že dostala meno po svojej mame a nie po svojej starej materi. Tak "z pomsty" dala najstaršej dcére meno po maminej svokre - Katarína. Druhá sestra bola Jana, nakoľko mala byť chlapec a meno pre dievča naši pripravené nemali, tak ma meno po sestričke v pôrodnici. Mala vlastne šťastie, lebo mame sa páčili dlhé mena a mali sme vražedné dlhé priezvisko, jediná z nás pasovala do koloniek. 🤣 Ja som dostala meno podľa filmu Dáždnik svätého Petra, bohovsky originálne. Ale vždy som bola jediná Veronika naširoko, naďaleko.
Jãn,Anna,Helena,Daniela
Pankrác, Servác, Bonifác a ja som Žofia 🤦
Čo nie? Zase nechápem 🤣
Andrea a Martina, Jakub a Emily, David a Ester, Alžbeta a Mária a Magda, Beata a Anna. Stačí?
Nina a Adam 😇
Ja s tym nemam problem...Peter (otcova rodina Peter,Pavol), Karol (mamina rodina), Eva (kedze mam narodeniny 25.12.tak nic horsie nemohla mama urobit)
Jana, Martina, Lukáš. Normálne pohodove mená, nijake výstrelky nám nedali, rovnako ani my sme to neurobili deťom.. Sestra má Lenku a Lucku, brat syna Jakuba, my Janika a Matildu. Jedine to posledne je možno trochu "iné" nie úplne typické, ale manželovi sa veľmi páčilo.
Náhodou, mňa to vždy zaujalo, že rodičia akokeby dávajú podobne mená a aj na sebe som si všimla, že sa mi páčia v mene písmená M, A. Kamoska dala deťom mena Neo, Nikita, ďalší majú Lu a Bo, proste väčšina nepomenuje deti z nejakých iných "skupín" mien, ale vyberie buď krátke alebo dlhé, slovenské alebo medzinárodné a aj tu na MK to pekne vidno
@tosomja odpoveď na tvoje otázky.
My sme s bratom Jana a Ján. Naši rodičia sú Jana a Ján. Dedko bol Ján. Teta je Jana. V širšej rodine ďalších minimalne 5 menovcov. Mama si po rozvode našla druhého muža - tiež Ján. A bonus: môj otec má dvoch synov s úplne rovnakým menom aj priezviskom a je to zároveň aj jeho meno a priezvisko 😂
mala som kolegu kde boli doma 3 bratia Robert Richard Rudolf s priezviskom na R a kolega poznamenal "keby jeden z nás ráčkoval tak je v prd*li" 😂
@ava11 Ajajaj... To musel byť chaos, že o kom je vlastne reč 😅😅

@tosomja Nie.