Otravuje vás, keď príde súrodenec na víkend do rodičovského domu?

28. dec 2022

Ahojte.
Otázka na tie ženy(aj muzi samozrejme), ktoré ostali byvat u rodičov. Možno slobodne, bezdetné ale aj s rodinami.
Ak k vám príde súrodenec- do rodičovského domu na vikend( na vikend kvôli diaľke) otravuje vás to alebo to nijak extra neprezivate. Beriete to tak, že surodenci idu jednoducho domov k rodičom, majú má to právo alebo odratavate hodiny do odchodu. Snad má pochopíte, ako to myslím. Ja som v pozícii súrodenca, ktorý byva od rodiny 500km, za mamkou chodíme tak 4-5krat do roka na vikend. (Sme 3 členna rodina,ja muž a 2 ročný syn, nikto nás nemusí obskakovat. Upratujem,varím, periem ako doma, aj nákup potravín si nosíme, aby sme nevyjedali. To len pre vysvetlenie,ze má nikto neodskakuje 😊)

jan510
28. dec 2022

neviem ale mna by to obtazovalo, mam rada svoj klud a sukromie, co poznam kamosky tak tiez ich to obtazuje, lebo v sobotu rano pride svagrina a pobudia cely dom, lebo prisli k mame na vikend

autor
28. dec 2022

A ešte dom nie je na nikoho napísaný, takze všetci súrodenci tam mame rovnaké práva a povinnosti.

autor
28. dec 2022

@jan510 ale nikto tomu súrodencovi nekáže ostať žiť v tom dome, takze súkromie si môže vytvoriť vo vlastnom dome, ako sme si vytvorili aj ostatni súrodenci

jan510
28. dec 2022

ved ano s tym suhlasim, len som ti pisala svoj nazor a postreh z okolia ze ich to povacsine obtazuje

zuzanockamt
28. dec 2022

Ten, čo ostal v rodičovskom musí rátať s takýmito návštevami. Nie, nebrala som žiadne ohľady, prišla som domov, tak som sa aj tak správala.

syslik81
28. dec 2022

moj brat bol dlho u mamy a hold ked som prisla na prazdniny museli sme sa potlacit - nebol to jeho byt ale mamy a stale je a ta ma pozvala ..snad nepojdem do hotela.. ak im to prekaza nech sa osamostatnia al idu do podnajmu .. ty nejdes na navstevu k nim ale k rodicom a ty rozhoduju kto tam bude a kto nie ...

januska12323
28. dec 2022

Keď im to vadí môžu sa odsťahovať 🤷 ak nechodíte do ich priestorov tak neviem prečo by ste k rodičom nemohli chodiť keď to vlastníkom domu (rodičom) nevadí.

autor
28. dec 2022

@jan510 áno aj moja dobrá kamarátka mi ti dnes povedala, že odratava minuty kedy jej sestra s detmi odíde. Tak mi to vŕta v hlave, či aj u našich to takto vnímajú a celkovo viac rodin v podobnej situácii.
@zuzanockamt Ja by som chodila aj častejšie ale chápem aj chod rodiny, že sa proste našim príchodom obmedzí ale ba druhé stta e chcem chodiť za mamkou častejšie, ako neskôr ľutovať…

zuzanockamt
28. dec 2022

Ja som sa neobmedzovala v návštevách, chodili sme často a aj nadlho. No u súrodencov bolo to bývanie u rodičov len dočasné. Ale my máme v rodine veľmi dobré vzťahy, takže všetko bolo v poriadku.

estrella5
28. dec 2022

Na tvojom mieste by som chodila tak často ako sa mi dá/chcem a nebrala na toto ohľad 🙂 Napriek tomu, že ak by som bola ten súrodenec, ktorý zostal bývať u rodičov, tak trochu by ma to obťažovalo. Mám rada svoj pokoj a zaužívaný režim 🙃, návštevy (najmä tie viacdňové) to jednoducho narušujú.. Ale rovnako by som si uvedomovala, že sestra má rovnaké právo prísť do rodičovského domu.. A aj by som sa na jednej strane tešila návšteve... To je taký ten typ návštev, ktoré potešia na 2x - prvýkrát keď prídu, druhýkrát keď odchádzajú 🙃😁

konicek12
28. dec 2022

Neobtazovalo. Ale iba dotaz k tým co píšu aby sa odsťahovali keď im to vadí a kto by ostal v tom dome?Ci co by tam ostala mama alebo otec sam?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
28. dec 2022

@jan510 Píšeš o švagrinej, ktorá prišla k svojej mame, čiže do svojho rodného domu, do ktorého sa tá tvoja kamoška len prisťahovala za manželom. Takže v tom prípade jej to síce môže vadiť, ale radšej nech o tom v tom dome nikomu nehovorí, lebo bude za najhoršiu. Švagriná tam má totiž oveľa väčšie právo byť. Možno aj jej vadí, že prišla k svojim rodičom a je u nich celá bratova rodina, na ktorú treba brať ohľad.

loginexistuje
28. dec 2022

ten kto byva s rodicmi to proste musi strpiet alebo si zabezpecit vlastne byvanie dost ale zalezi na postoji tych rodicov stretla som sa aj s tym ze nechceli aby ostatne deti chodili casto aby nerusili tych co tam byvali , na vztahy to malo negativny dopad

konicek12
28. dec 2022

Je to zložité ale keď rodič ostane sam je to preňho len trapenie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
konicek12
28. dec 2022

Ak je v byte možno to v pohode zvláda, ale vo veľkom dome? Nie všetky deti majú záujem sa postarať ci finančné alebo pomôcť s drevom na kúrenie atď.

panelacikova
28. dec 2022

určite im to je na obtiaž (alebo to platí vo väčšine), ale teba to nemusí zaujímať. ideš pozrieť mamu, rodičov. ich bývanie, ich pravidlá. súrodenci nech zavrú ústa a nájdu si vlastné bývanie.

loliki
28. dec 2022

Ideálne by bolo, nájsť si nejaké ubytovanie čo najbližšie k rodičom na tých pár dní, aby ste mali pokoj aj vy aj rodičia, aj súrodenci. Prísť normálne na návštevu na niekoľko hodín a potom odísť zase do hotela, alebo sa spoločne presunúť do prírody, na výlet... Veľa ľudí spolu môže znamenať veľa zábavy, ale aj veľa problémov.

h2
28. dec 2022

@konicek12 Moja mama zostala sama síce nie v dome, ale vo veľkom štvorizbovom byte. Vyhovuje jej to, nechcela by prísť bývať k nám, ani aby niekto býval u nej. Teraz bola u nás na Vianoce a už prvý sviatok vianočný sa brala domov, že ako dlho už je u nás a chce ísť už domov. Čiže nie každý starý človek nutne potrebuje bývať s dospelými deťmi. Aspoň pokiaľ sa dokáže o seba postarať sám.

loginexistuje
28. dec 2022

@loliki aj to je cesta ale potom by si aj rodici ci surodenci ked pridu na navstevu k nim mali platt hotel ci ine ubytovanie 😉

autor
28. dec 2022

@loliki tak to môže aj súrodenec ísť na pár dni z domu do hotela 😋

konicek12
28. dec 2022

Véd o to som písala, ze v dome je to ine. Tam je viac roboty. A jasne, ze inde sa rodičom žije zle, lebo sú naučený na svoje.

loliki
28. dec 2022

@loginexistuje A prečo nie? Rodičia sú v tomto prípade v rodičovskom dome, kde je ešte dospelé dieťa a nejaká možno voľná izba. Ale tá bola pre 1 osobu nie pre 3 osoby. Ak rodičia idú na návštevu k nim, zatiaľ neviem či do domu alebo do bytu...
Autor- treba si to naplánovať a dohodnúť sa, či vtedy nechce ísť na výlet, dovolenku.

loginexistuje
28. dec 2022

@loliki sak v pohode len to musi byt akceptovane oboma stranami 😉 reciprocne

simona20201309
28. dec 2022

Vieme ako to väčšinou chodí
.. tí čo ostávajú v rodičovskom dome, rodičov pravidelne vyžierajú, majú nonstop aupair zadarmo a množstvo ďalších výhod (nevýhody neriešim- ich problem)
Takže to, že vás netoleruju tých pár dní do roka, to by som si nenechala.
Aj keby vás vyplatili, idete na návštevu k TVOJIM rodičom!!!

nikaeli
28. dec 2022

a kto býva v tom dome, keď píšeš, že nie je napísaný na nikoho? tejto časti nerozumiem.. chápem to správne, že ste boli u rodičov, kde ešte žije nejaký súrodenec a jemu to vadí?

lujza123
28. dec 2022

Si myslím ze každá viac dňova návšteva je taky zásah do chodu rodiny ktorá tam býva, to je asi normálne....
Ale bolo by mi hrozne ľúto keby mi súrodenec (alebo dokonca jeho parter/partnerka) dava najavo ze ho moja návšteva v rodičovskom dome otravuje.

Tak isto keby ja byvam u rodičov a dajme tomu ze ma v sobotu skoro ráno zobudí krik deti od súrodenca ktorý je na návšteve tak asi v tej chvily zurim, no nikdy by som takéto myšlienky nemala dlhšie ako pár sekund v hlave a zakázala by som si ich.

Myslím si ze clovek by sa mal trochu krotiť v zlých náladach ci myšlienkach. A keď to nedokáže mal by si to aspoň nechať pre seba
Jedovat sa na surodenca koli návšteve rodičov pár krát rocne je proste hlúpe

thoughtfulweirdo
28. dec 2022

My tak chodíme pár X do roka k svokre, sme štyria a obsadzujeme obývačku, ktorá je kráľovstvom švagra, ktorý tam stále býva. Nikdy nám nenapadlo sa nad tým nejak zamýšľať, svokra sa našim návštevám veľmi teší a ak to švagrovi vadí, môže si na ten čas nájsť iné bývanie 😁

elam1234
28. dec 2022

Zase záleží od vzťahov , mne by to nevadilo. Dokonca, keď som bola mimo SR, tak mi brat spravil izbu u nich doma 😄