icon

Vhodnosť moderných mien

19. máj 2025

Ahojte čakáme bábätko, zatiaľ nevieme co to bude ale už prišli na rad mená. Manžel prichádza s menami ako Matias, Tobias, Sebastian, Elisa, Tamia, Lara a podobne. Ako su teraz vnimane tieto mená? Nechcem dávať nejaký extra výstrel. Ďakujem

ika02
19. máj 2025

Ahoj, pekný výber. Už len podľa priezviska by som doladila.

diaalex
19. máj 2025

Mená ako bežný štandard... zapíšu bez problémov

wevin
19. máj 2025

mne sa tiež páčia. tie chlapčenské mi prídu ako klasika a dievčenské sú skôr "napodobeniny" Eliška, Tamara, Laura?

shee11
19. máj 2025

Matias, Tobias, Sebastian už nieeee

talia16
19. máj 2025

Ahoj, všetky tvoje mená sú teraz bežne používané

sisska96
19. máj 2025

Tie dievčenské sú veľmi divné, lara je meno skôr pre psa. Matias pre mňa staromódne, tobias - je taká rozprávka kde tobias je ťuk na hlavu, tak stále mi napadne tá rozprávka keď počujem to meno :D. Sebastian je tiež už také nudné meno

pralinka25
19. máj 2025
@sisska96

Tie dievčenské sú veľmi divné, lara je meno skôr pre psa. Matias pre mňa staromódne, tobias - je taká rozprávka kde tobias je ťuk na hlavu, tak stále mi napadne tá rozprávka keď počujem to meno :D. Sebastian je tiež už také nudné meno

@sisska96 na kazde jedno meno na svete sa da najst podobny hejt. To ako naco?

pralinka25
19. máj 2025

Za mna v pohode vsetky mena pokial nemate vyslovene slovenske irecite priezvisko

nyusika
19. máj 2025

vhodnost modernych mien ? to je co za nazov temy ??

autor
19. máj 2025
@sisska96

@sisska96 toto ma veľmi netrápi vždy sa dá niečo nájsť

autor
19. máj 2025
@nyusika

vhodnost modernych mien ? to je co za nazov temy ??

@nyusika neviem, ja som dala iný

nyusika
19. máj 2025

to je mi jasne...opat niekto vykazuje cinnost

anjelicek26
19. máj 2025

Vsetky mena, co tam hore mas, su pouzitelne.. ziadna drama sa nestane, nikto dvihat obocie nebude, nie su ani tie "extra ultra absurdne moderne", ze by to niekto riesil... uz len to, co sa tebe a manzelovi najviac bude pacit... ja poznam malu Elsu, nadherne dievcatko, vzdy je to o tom, co clovek s tym menom spaja...

aeruginosa
19. máj 2025

Nie su tie mena nicim rusive podla mna.. take bezne. Ja by som take nedala, lebo mam ine preferencie, ale nie je to ziadny vystrel v tom zlom, takze sa nemusis obavat.🙂

autor
19. máj 2025

Prosím a pri zdrobnovani vám to neznie smiešne? Sama si tie mena opakujem hovorím, veľa to riešim ale zaujíma ma aj ako okolie to vníma aby nebolo dieta terčom.

ika02
19. máj 2025

Z každého dokážeš urobiť normálnu zdrobnelinu (Tobi, Tobinko) aj škaredú (Tobiasinko).

simona92101
19. máj 2025

Ja mam Lauru-hovorime jej Lala/Lola, mladsiu dceru Zaru-bud len Zara popripade Zarka,alebo ZAJKA (miluje zajacov,a sama si tak hovori 😃)syn Tobias-Tobi,Tobčo.mena sme vyberali aby sa hodili k priezvisku a myslim ze aj detom sa hodia.okolie co si mysli,som neriesila

ivanaks
19. máj 2025

Syn má spolužiaka Mathiasa, volajú ho Maťo. V triede majú aj Sebastiána, ten je Sebo. Vo vedľajšej je Tobias, ten je Tobias, lebo ho deti nemajú radi, keďže im ubližuje. Ale dá sa to zdrobniť na Toby. Elisa môže byť Eli, Tamia je Tami (Tamka znie otrasne) a Lara Larka, Larika (ako stará babka).

basska_b
19. máj 2025

Podla mna su aj modernejsie mena v pohode, len by som teda dala pozor, aby nemusel hláskovať meno. Napr. pri Mathiasoch mi nikdy neni jasne, ci je to Mathias, Matthias, Matias alebo ako

jamimo
19. máj 2025

mená pekné, úplne ok 👍