Výber dievčenského mena - Ema, Olívia, Anna a Marína
Baby, neviem aké meno vybrať mojej malej.. X krát som pozerala kalendár a žiadne nie je pre mňa že wow, chápete co myslím. Uvažujem o:
Ema - moderné, a dá sa volať rôznymi zdrobneninami, tvarmi
Olívia - krásne v základnom tváre, ale ako volať pekne inak?
Anna - pekne v základnom tváre, aj Anička je ok, ale Anka sa mi vôbec nepaci (co by zrejme ľudia často používali)
a najnovšie ma zaujalo Marína - netradičné, pekne, len ako volat pekne inak? Mate, poznáte nejakú Marinu?
Poradíte prosím ktoré z týchto by ste si vybrali??
Ps: Ladenie s priezviskom neriešim. Ani to aký je %-ualny výskyt mena v populacii. 🙂
Mne sa páči Olívia... Ja mam Emmu, pred 7.rokmi to meno nebolo vela pocut a teraz kazda kamaratka dava dcére meno Emma... Pri druhom sa mi strašne pacilo meno Clara, ale je chlapček Daniel 🙂
olivia za mna - a volat? tak jak je Olivia, Oli....
K tomu skracovaniu, ci zdrobnelinkovaniu 😉 Urcite je to do istej miery sucastou nasho jazyka a kultury, ale zas tie zalezi o ake konkretne meno ide. Niektore pomenene tvary su fakt divne, ale pri vela menach su aj tie zmenene tvary uplne normalne. A zalezi aj ake stare dieta (ci uz dospely clovek) sa tak oslovuje.
Pre mna su pri tychto menach OK len:
Ema - Emka, Eminka, Emuška
Olívia - Oli, Olivinka
Anna - Anička
Marína - Mari, Marínka
Zaroven viem, ze najcastejsie by sme pouzivali dvoj-slabicne oslovenie, cize pri tychto Ema/Emka, Oli, Anna, Mari. - No a z tychto verzii asi najnormalnejsie znie Ema/Emka a Anna (len tu keby volali Anka, tak eee).
No, tot moje myslienkove pochody. 😅
Neviem či ti to pri rozhodovaní pomôže,ale skúsim 🙂 Máme v rodine Marínu. Len starí rodičia sa snažili ju oslovovať zdrobneninou, rodičia pol roka vysvetľovali že sa volá Marína, žiadna Mari, Ria a Marinka a podobne pokusy. Teraz má 10 r. a nikto jej nepovie inak ako Marína a je na to meno patrične hrdá.
Olivia. 🤩🤩🤩
@mey8 presne pre toto nemáme Juraja ani Jakuba, lebo mať Ďura a Kuba som fakt nechcela 🤦🏻♀️
Autorke. Ak ti “vadí” Anka tak Anna asi nedávaj, môžeš sa s tým stretnúť naozaj často a podľa mňa by ju okolití ľudia volali skôr Anka ako Anička. Ema/Emka fajn, mne sa to meno nepáči, ale to je skôr osobný názor 😊 ja by som vybrala Marínu, pekné, netradičné, neokukané, Mari je prijateľná krátka verzia...
Pekne sú všetky,ja som chcela Aničku no vyhral manžel a máme Alžbetku 🙂
Anna 🙂 Poznám jednu malú a rodičia od začiatku chceli, aby ju volali len Anna, tak to všetci rešpektujú 🙂
@eva112014 neviem ktore klasicke slovanske mena myslis...ale mena ako Zuzana, Anna, Katarina , Jozef, Julius, . atd. medzi nepatria. drviva vacsina pouzivanych mien ma hebrejsky alebo anticky povod a bezne sa zdrobnuju. Ja chapem ze niektore mena v zdrobnenom ci maznavom tvare vyzneju fakt minimalne cudne ako patvar - niekomu to ale strasne nepride, zneje mu to dobre. priklad sestrina spoluziacka mala Pamelu a volali ju Pamka. mne to pride hrozne, im to islo zlahka, nezamyslali sa. Ale to nezavrhuje pouzivanie zdrobnelin na mena vseobecne.
mne sa napr. tiez nepaci ako tu na vychode, "pogadžujú" niektore bežné mená . priklad Timea Andrea, je Timeja, Andreja...este s prislusnym prizvukom, no dovi. pritom normalne pekne mena.
Ja keby som si musela vybrať vyberiem si Emu. Olívia vôbec, to dievčatka volajú potom Olivka, Oli, viem, že aj Oľga (aj keď to s tým nemá nič spoločné),
Anna - nepáči sa mi Anička, Anka, mne príde to meno strašne zastaralé,.
Marína - také neutrálne, ale nedala by som ho.
ema je velmi pouzivana, kazda druha sa tak vola, je to celkom nevyhoda vo vseobecnosti, podla mna.
@weronika171717 No, Ema je take najneutralnejsie alebo ako to nazvat. Len na druhej strane mi nepride take "vznesene", ak chapes co myslim, oproti tomu Olívia, Anna, Marína su, len tam zas mam problem s tymi ich ´skratkami´. 😅
No mozno nakoniec rozhodne muz... este som sa s nim o menach nebavila.
Dievcata, dakujem vam pekne vsetkym za nazory. 🙂 Mozem dalej premyslat. :D
Potom napíš ako si sa rozhodla
Ja osobne už som na meno Ema alergická 😀 Anna je pekné, ja by som sa skôr bála pomenovaní od spolužiakov- Anča a podobne. Poznám len jednu Annu, ktorú volali Anka, ale teda inak jej nikto nepovedal a veľmi sa jej to hodilo 🙂 Olívia je pekná tak ako je a Marína tiež. Neriešila by som ako inak ju volať. Osobne by som vybrala Marínu 🙂
Dosť často počujem meno teraz aj:
Ella, Ela/Ema
Malvína/Marína
Hannah, Hanna/Anna
Mamičky však vždy vycítia, že aké meno sa hodí ich dieťatku.
@macik166 Jo, dam vediet. 😀 Mozno ked poviem tieto mena muzovi, tak vsetky komplet zrusi.. 😂 Len nedavno sme sa dozvedeli pohlavie, ale stale mame dost casu na premyslenie. S chlapcenskym menom by som problem nemam, to mam jedno, max. dve, co sa mi veeelmi pacia, tam nemam take velke dilemy ako pri dievcenskom. 🙂
@eva112014 Ano. 🙂 Ved v krajnom pripade sa rozhodneme az v porodnici, ked bude babo na svete. 😉
Bože tu u nás je ema na každom rohu 😂 už sa bojím otvoriť chladničku aby nevyskocila ďalšia ema 😅
Neviem no mne sa ani jedno nepáči podľa mna ich už skoro každý dáva
Jasne, ved každý má iný názor a nejaké krásne meno vášmu dievčatku vyberiete. ❤️
@sasitimi17 Emi aj Olivii je veľa, Annu som poznala iba jednu už dospelú, Marinu žiadnu, ta podľa mňa vôbec nie je rozšírená.
Anna ♥️
Môžem vedieť, ktoré chlapčenské sa ti páčia?

z vyberu by som si vybrala marinu. jednu som poznala, volala som ju marina.
ema a olivia je dnes kazde druhe dievca, co sa narodi... a anna je taka klasika, ale okrem toho, ze ju budu volat anicka, tak bude urcite aj anca