icon

Vyberáme meno pre súrodenca Natálie

22. sep 2025

Ahojte, poraďte nejaké pekné meno k menu Natália, zatiaľ nevieme, či budeme mať chlapca, či dievča. Netrvám na tom, aby začínalo na N, netrvám na tom, aby to bolo niečo v štýle “Natália, Olívia” alebo Natálka, Amálka”, skôr by som sa tomu chcela vyhnúť. :D
Keďže je to dlhšie meno a máme slovenské priezvisko, tak niečo slovenské a dlhšie a čo bude mať aj pekne znejúcu skratku mena.
Pre dievča sa mi páči Karolína. Pre chlapca netuším a nič ma v kalendári zatiaľ neoslovilo. Ale nechám sa inšpirovať aj dievčenským, aj chlapčenským menom. 🙂

Strana
z2
mmonika
22. sep 2025

@anonym_autor ja mam doma Natáliu a druhý je Adrián 😉

anonym_e8aa98
22. sep 2025

znama ma tri dcerky, natalku, barborku a andreu... 🙃 mne osobne sa k tomuto menu, ale ešte hodí napríklad valentina, ale to ma napadlo len tak z fleku

rosavia
22. sep 2025

Daniela, Veronika, Klaudia
Martin, Matus, Richard

danculka25
22. sep 2025

Júlia -Julka

mk1111111111
22. sep 2025

Mne sa velmi pacia Greta a Melany. Ci sa to hodi k Naty neviem, ale to je asi jedno. Vyber si take, co sa Ti paci. Spolu budu vyrastat par rokov, ale budu to vzdy jedinecne bytosti. Zasluzia si kazda svoje "osobne" meno, nie, ze ma ladit so surodencovym

autor
22. sep 2025
@mk1111111111

Mne sa velmi pacia Greta a Melany. Ci sa to hodi k Naty neviem, ale to je asi jedno. Vyber si take, co sa Ti paci. Spolu budu vyrastat par rokov, ale budu to vzdy jedinecne bytosti. Zasluzia si kazda svoje "osobne" meno, nie, ze ma ladit so surodencovym

@mk1111111111 ano, chapem, preto nechcem nic take extremne hodiace sa, ako som popisovala v zmysle Natalka - Amalka, Naty - Nika a pod, pripadne ked rodicia vyberaju detom mena, ktore musia byt na 4 alebo. 3 pismena a zacinat kazde na rovnake pismeno alebo musi ladit koncovka. Proste nieco, co k sebe pasuje, ale nie extremne ako keby boli siamske dvojicky a ani nic odveci ako Anča a Matteo alebo Nathaniel a Jožka, ak mi rozumieš. 🙂
Nad Gretou som tiez premyslala, pekne meno.

anonym_45bb25
22. sep 2025
@anonym_97e4e4

Mne sa páčia dlhšie dievčenské napr. - Henrieta, Hortenzia, Filoména, Cecília, Uršula
Chlapčenské - Mojmír, Silvester, Svätopluk, Konštantín, Urban
Buď tieto alebo ešte napr. Horislava, Florentina, Dobroslava, Borislava, Vlasta a chlapčenské Ambróz, Augustín, Cyprián, Dezider, Dionýz.

@anonym_97e4e4 to fakt, alebo si robíš srandu? Príšerné.

anonym_97e4e4
22. sep 2025
@anonym_45bb25

@anonym_97e4e4 to fakt, alebo si robíš srandu? Príšerné.

@anonym_45bb25 podľa mňa sú to pekne mena a keď tebe sa nepáči, tvoja vec.

ajkajajkaka
23. sep 2025

@anonym_autor Boris, tak sa volá môj syn. najkrajšie meno!

rorino
24. sep 2025

@anonym_autor mne sa páči Richard a Valentína

sova7
25. sep 2025

Tamara. Adrián alebo Adriana

atasina
25. sep 2025

@anonym_autor Jaroslav 🙂

karolinakr
29. sep 2025
@anonym_97e4e4

Mne sa páčia dlhšie dievčenské napr. - Henrieta, Hortenzia, Filoména, Cecília, Uršula
Buď tieto alebo ešte napr. Horislava, Florentina, Dobroslava, Borislava, Vlasta a chlapčenské Ambróz, Augustín, Cyprián, Dezider, Dionýz.

@anonym_97e4e4

sticker
karolinakr
29. sep 2025

Urban, Natalia a Filoména

spongebob1
30. sep 2025
@anonym_97e4e4

@anonym_97e4e4 Uhm...skaredsie sa nedali? Uz vidim ako matka vola...Cilka! Ambroz! 🤣🤣🤣🤣🤣

karolinakr
30. sep 2025
@spongebob1

@anonym_97e4e4 Uhm...skaredsie sa nedali? Uz vidim ako matka vola...Cilka! Ambroz! 🤣🤣🤣🤣🤣

@spongebob1 ja teraz čítam knihu o mnichovi Ambrózovi a náš farar sa volal Augustín, Urban bol zas v Ďuričkovej povestiach, poznám tri Henriety tie mena maju svoje uplatnenie 🙂

karolinakr
30. sep 2025

@anonym_autor ale Henrieta a Natália sa mi teda páči veĺmi

mnamko
2. okt 2025
@anonym_autor

@really8 mohlo by sa to hodiť aj k Jozefíne ale to by sme ju najprv museli mať. :D dcéra má dlhšie meno, má slovenské meno a neviem si predstaviť, že jeden súrodenec bude Natália a druhý, čo ja viem, Bryan alebo Leo. V tomto zmysle “hodiace” sa.

@anonym_autor Aneta, Lukáš

leidin
5. okt 2025

Mne sa páči Ester.

anonym_8240d5
9. okt 2025

Daniel, Oliver, Adela a Linda sú v mojom okolí k Natálii.

talia16
9. okt 2025

Ja mám v okolí kombinácie Natália a Lucia, Natália a Amélia, Natália a Lukáš

Strana
z2