Zmenili by ste meno po roku?
Ahojte mám dilemu, trvá už rok 🙈😅
Mám syncekov Tomáša a Kevina. A neviem proste sa s tými menami neviem vyrovnať 🥲
Chcela som vždy cudzojrajnejsie mena ale na prvom sme sa nevedeli s mužom zhodnúť a nejak sa nám páčilo jedine slovenské Tomáš… no moje vysnívané Kevin vtedy u neho neprešlo. Pri druhom synovi s menom Kevin súhlasil a stále som váhala lebo ako súrodenci typovo tie mena sú odveci 🤷♀️
Prešiel rok a stále som s tým nie ok…
Premýšľam staršie meno synčeka zmeniť iba na anj formu Thomas.
Myslite že by to bolo ok aj po dlhšom čase takto v OP zmeniť?
Ďakujem za názor 🥹🙏🏻
@svetlonos tak teraz ma táto diskusia naozaj zaujala. Máme doma Vratka Janíčka, žiaľ ani jeho tr. uč. nevie/nechce poriadne vysloviť jeho krstné meno: stále len Vrco…
Viem sa do teba vcitiť mňa by to tiež iritovalo, pokial nemáte slovensko znejúce priezvisko, tak by som to kludne zmenila, veď nejedná sa o čisto nové meno iba jeho AJ podobu. Neviem prečo to tu každeho rozčukuje 😂
ci ladia mena surodencov k sebe? nevestu si budu vyberat tiez podla toho ci im pasuje jej meno k jeho? to fakt??? ma sa spravne vybrat krstne meno k priezvisku a nie kombinaciu surodeneckycj mien, pripadne inych… 😁
Ďakujem baby za názory 😊 asi som sa potrebovala len utvrdil, obe sa ku veľmi páčia každé osobitne a to že neladia to je asi len vec že to každý rieši… no ja osobne mám rada rôzne štýly ako v menách tak vo filmoch, designoch… mozno som sa potrebovala len utvrdit v sebe že je to ok a nemám riešiť blbosti 😅🥰
@mamamasama 🤣
Jako nezlob se na me, ale co to je za blbost- date detem jména, se kterými nejsi spokojena, ale stejne je jim das, pak se s tim nemuzes smirit a chces je menit? To co mas za starosti? Jako ja teda nevim, jak bych to jako decko pobrala…leda, ze tvoje deti se kvuli tem jmenum nejak trapi, to je jediná situace, kterou bych pochopila. Ale z pouheho rozmaru…
Ja furt, keď takúto diskusiu čítam, si spomeniem na dcérinho spolužiaka ešte zo škôlky ... volal sa Kevin Haluška ... chudáčisko ... a toľko krásnych slovenských mien máme.
Čo chcete od detí, keď dospeláci v každej diskusii niekoho ponižujú kôli menu?
Autorka - neber ich ako Maťka a Kubka, Pá a Pí alebo Psíčka a Mačičku. Je to Tomáš. A je to Kevin.
@dzulli1980 ale bolo to originálne🤷🙃
Pre kazdeho je pri vybere mien dolezite nieco ine, niekto preferuje biblicke, hebrejske, starozakonne, pre ineho je povod mena jedno, proste sa mu paci. Niekomu je treba, aby meno dobre znelo s priezviskom, iny preferuje rovnake inicialy a podobne. Za mna je dolezite len to, aby som bola s tym menom zzita ja sama. A este aby bolo lahko vyslovitelne.
Mam kolegu, ktory ma velmi zlozite prezvisko plne spoluhlasok a vybrali k tomu priezvisku synovi meno take, ze to ma problem vyslovit aj dospely, nieto dieta spravne.
Naopak byvala kolegyna sa rozvadila pred porodom s celou rodinou kvoli tomu, ze chcela dat malemu meno Jakub a im to nevonalo, lebo to znamena v hebrejcine "druhorodeny" a to malo byt jej prve dieta. No proste peklo, ze len do nej busili, ze jej bolo zle, potom nic nerobila len odrazala tieto utoky. My sme jej hovorili aj v praci, nech na nich kasle a rozhoduje sa sama.
Ja poznam este variantu mena a aj chlapca s menom Tomas len takto a velmi mu to pristane, k slovenskemu priezvisku tiez v pohode
Mňa by zaujímalo ako sa volá autorka a jej manžel. Že keď deti by boli Thomas ( čo sa nečíta Thomas ) a Kevin, že či rodičia náhodou nie sú Mária a Jozef. Potom čo s tým?😅
@sulavikova pocka, ucitelka nevie/nedokaze/nechce pouzivat uplne normalne meno Vratko a potvori ho na Vrco???? ako sorry, to uz je co za dementny pristup?
@dzulli1980 Tak na Slovensku každého trhne, lebo čakajú, že každý kto ma priezvisko Jánošík, tak sa musí volať Juraj a keď je niekto Haluška, tak jedine Martin, Ján alebo Stanislav.
Zaujímavé, že ľudí netrhá, keď anglické, či iné cudzojazyčné mená zdrobnujú slovenskými zdrobneninami, viď populárny Nathanko a Liamko a ešte horšie, keď sa rozhodnú ignorovať slovenskú gramatiku a mame tu ženy s mužskými priezviskami ako Daniela Jánošík a Martina Haluška. To už si ľudia asi nevzdychajú, že chudinka pani Haluška, či pani Záhorský.
Ked raz Kevin Haluška pôjde žiť kdesi do zahraničia bude z neho Kevin Haluska a nikto ani okom nemrkne.
@sulavikova no toto by som ale nenechala len tak.na rodicovskom pred vsetkymi by som jej povedala ze si zelam aby mu hovorila menom ktore ma a nie ktore ona si spotvori..to co je za pristup pedagoga
@sisaka este si Ta dovolim doplnit, lebo si zabudla na jedno zdrobnene meno zahranicne, popularne na Slovensku..a to je Kloinka /pozn. original je Chloe pre tych, co by nevedeli/.
@muchotrafka298 😅 tak to som fakt ešte nepočula
@sisaka nebesia..ty si nepocula Kloinka?!? Ja aspon 5 x uz 😂 Musis uznat ze toto je tiez rovnako dobre ako Nathanko alebo Nathanielko ci Lájemko.
@ukulela aj to je realita nášho školstva. A Vrco je u nej to najmenej🤦🏻♀️
@henka123123 kolegyňa- bezdetná…nevyjadrujem sa. Je v 9. ročníku, zatínam zuby.
Nechápem tejto teórii, že mena súrodencov musia k sebe ladit, pristáť. Tu na Mk byvaju často diskusie, kedy ma mama už jedno dieťa a hľadá meno pre druhé tak, aby pristalo k prvemu. Naco? Veď v dospelosti pôjde každý svojou cestou. Mozog mi toto neberie.
@eternity24 pre mna je to tiez take zvlastne, ze silou mocou musia niekomu tie mena ladit. BEz ohladu na to, ci sa hodia k priezvisku, k dietatu, pacia sa im. Proste sa tomu MUSI k sebe hodit.
@sulavikova mna sokuje, ze si toto vobec niekto v dnesnej dobe dovoli. Dieta ma nejake meno, da sa vyslovit, nie je to nic zahranicne alebo nezname u nas. Ona sa ako vola mimochodom? Viem ze posobis v skolstve, tak by som jej just nejaku hnusnu skomoleninu vymyslela.
@muchotrafka298 ja som robila 20 rokov v škôlke a teraz robím na up. A tam Kloinky frčia😉aj Samanthy , Manuely, Esmeraldy.A Kevinovia, Rodrigovia. Je to jednoducho tak.
NIe.K slovenskemu priezvisku by som zahranicne mena nedavala. Moje deti maju sice zahranicne mena (nic exoticke, pomerne bezne medzinarodne krstne mena), ale aj anglicke priezvisko.
Nic mi nebije do oci viac ako kombinacia slovenskeho ci madarskeho priezviska so zahranicnym menom.
@mateson2004 ako ty si otrla, navyknuta...my bezni ludia ani nie 😂 Nemam nic proti zahranicnym menam u nas, je to za mna OK, ale nie tie zdrobneniny za kazdu cenu. Lebo to nie ze usi trha, ale to usi rovno utrhava.
Okrem toho,že to bije do o očí je to bohužiaľ aj smiešne a pôsobí to , ako to napísať...primitívne. S originalitou to nič nemá.
@muchotrafka298 Preboha

@pralinka25 th v mene Thomas sa ani v anglictine necita inak ako T…