icon

Zmenili by ste meno po roku?

29. dec 2024

Ahojte mám dilemu, trvá už rok 🙈😅
Mám syncekov Tomáša a Kevina. A neviem proste sa s tými menami neviem vyrovnať 🥲
Chcela som vždy cudzojrajnejsie mena ale na prvom sme sa nevedeli s mužom zhodnúť a nejak sa nám páčilo jedine slovenské Tomáš… no moje vysnívané Kevin vtedy u neho neprešlo. Pri druhom synovi s menom Kevin súhlasil a stále som váhala lebo ako súrodenci typovo tie mena sú odveci 🤷‍♀️
Prešiel rok a stále som s tým nie ok…
Premýšľam staršie meno synčeka zmeniť iba na anj formu Thomas.
Myslite že by to bolo ok aj po dlhšom čase takto v OP zmeniť?
Ďakujem za názor 🥹🙏🏻

muchotrafka298
29. dec 2024

@mircalla v takejto diskusii sa proste na Kloinku nemoze zabudnut. Podla mna by si ludia ani netypli, ze to je zdrobnenina od Chloe.

sisaka
29. dec 2024

@joannita no je to zvláštne nakoľko v slovenčine zvykneme mená aj priezviská skloňovať. Čiže hovoríme idem niekde s pánom Haluškom, vidím pána Halušku, nehovoríme idem s pánom Haluška, či vidím pána Haluška, ženy majú koncovku priezviska, ktorá poukazuje na ženský rod, takže je prirodzené, keď žena je slečna/pani Halušková, potom idem s pani Haluškovou, vidím pani Haluškovú, ak ženský rod má zrazu podobu mužského, tak nemôžem povedať, že idem s pani Haluškovou, lebo ona nie je Halušková, ale Haluška a idem s pani Haluška znie minimálne bizardne. Ale ako píšem, to už nikomu nepríde divné, oveľa divnejší je chudák Kevin Haluška.

mateson2004
29. dec 2024

@muchotrafka298 aj Stacynka je. Ako Stacy. A Broklynko. Ako Brooklyn, ako Beckhamovci, né

sulavikova
29. dec 2024

@muchotrafka298 už má hnusnú a všeobecne obľúbenú prezývku…

muchotrafka298
29. dec 2024

@sulavikova no takze vlastne druhy sa o to postarali aj za vas. Bozie mlyny melu pomaly, ale isto.

sulavikova
29. dec 2024

@muchotrafka298 presne tak😇a súhlasím aj keď sa to asi nepatrí

muchotrafka298
29. dec 2024

@sulavikova pozri na to takto, ona spotvoruje meno tvojho syna, co moze byt prenho dost aj traumatizujuce istym sposobom. Takze si nezasluzi ziadnu lutost, lebo sama robi nespravne veci. A tak jej niekto vymyslel prezyvku, hnusnu, lebo aj ona je hnusna k ziakom (co by im mala byt svojim sposobom vzor). Takze je to win-win.

sulavikova
Autor odpoveď zmazal
joannita
29. dec 2024

@sisaka tak pouzila si prave take nestastne priezvisko Haluška no...
Ale mne osobne skor vadia tie koncovky ova

rorino
29. dec 2024

Radšej zmenit to druhé🤦

januska12323
29. dec 2024

@muchotrafka298 Zoinka/Zoui je lepšie? 😁 Ako Zoe, ľudia sú blbí.

tehula2016
29. dec 2024

@svetlonos nemam nic proti Samuelovi, vyzdvihla som len jeho neoriginalitu oproti Kevinovi. Inak sa mi paci.

tehula2016
29. dec 2024

@slaviivals vies co, ja som si toho vedoma, ze prispevok k veci nebol, ale musela som trosku uzemnit tie, ktore sa navazali do mena Kevin, aj ked nazor na to meno si autorka nepytala. Na ne si preco nereagovala?

aandrea9
29. dec 2024

Zmenila by som skôr Kevina🙈

slaviivals
29. dec 2024

@tehula2016 ja suhlasim s tvojim prispevkom, zle si to pochopila ☺️

svetlonos
29. dec 2024

@sulavikova
ako učiteľka pekne vadná. Co ma presne pána spoločné Vratko a Vrco?? Co tak ist za riaditeľom nech ju riesi? To by som brala ako šikanu, krava blba.

svetlonos
29. dec 2024

@ivonadusa
pani a co potom dievcata, ktoré menia vydajom priezvisko? To tiez nie vzdy pasuje k menu 😁. Inak mna ked ex vytočil a nemala som chuť sa s nim baviť, povedala som, ze si nechám svoje priezvisko. To bol krajne urazený- ze to ho potom nemilujem! 😂 No zábava!

taktotedanie
29. dec 2024

@alantroj ja som najprv nechapala , ze co splieta s tym ph 😀😅 a s menom az potom mi doslo, to vies necakas take predstavovanie a este v supermarkete, normalne sa bavime a z nej zrazu a toto je sophia s ph

negymama
29. dec 2024

neviem co tu kazdy operuje so slovenskymi menami, ked drviva vacsi mien na slovensku taky povod nema.
ani Jan, Maria, ci Jakub nemaju slovansky ci slovensky povod. Nie je to potom jedno ci je to cudzie hebrejske ci cudzie anglicke meno?
a k autorke.
Nechaj to tak, Tomaš je krasne meno, Kevin nie je moja srdcovka, ale ked sa ti paci, nechaj ho synovi. ze neladia? komu? tebe ano a ostatni ta trapit nemusia.
Nase deti maju nemecke, madarske a 2x hebrejske meno. co sme chceli, to sme dali.

ina2405
30. dec 2024

@taktotedanie ja tieto snahy o originalitu nechápem. Na Reddite je jedno fórum a volá sa "tragedheigh" a je venované práve menám, ktoré sú nasilu originálne. Je to trest pre dieťa.

smajlik1469
30. dec 2024

@muchotrafka298 a ešte noelik,noelinko,noelušik,

taktotedanie
30. dec 2024

@ina2405 je.. ta dievcina si chce to meno zmenit kedze ju tak matka predstavovala s tym “ph” zacali ju tak volat a este s takym dorazom sop-hia no cele zle, dost tym v skole trpela kedze je to na dedine 🤷🏻‍♀️ na strednu sla do mesta dalej od rodiska a tam sa predstavovala samozrejme normalne ako sofia a aj si to na sofia s f chce zmenit

lenkalienka321
30. dec 2024

Keď budeš mať pravidelne zlý pocit z mena, tak im ho budeš meniť každé 2 roky? V dnešnej dobe je taká móda, meniť všetko, meniť často a....meniť zbytočne. Meno nie je také podstatné, aby si na ňom človek takto zakladal. Pokiaľ samozrejme nie je hanlive. Lenže hanlivé mena už ani na matrike nezapisuju. A mimochodom, keď človek stretne zlých rovesníkov v škole/, alebo kolegov v práci a nie je voči nim dosť mentálne vybavený a psychicky odolný, keď si nevie vytvoriť rešpekt a určiť hranice, tak zlí ľudia si už nájdu svoj dôvod na výsmech, nech by bolo meno akokoľvek dokonale.

ina2405
30. dec 2024

@lenkalienka321 súhlasím s druhou polovicou komentára, ale nepoznám nikoho v reálnom živote, čo by si zmenil meno. Podľa mňa to nie je nejaký masívny trend.

iwesska
30. dec 2024

Celkom nechapem,preco ste jednemu dali cisto slovenske meno a druhemu ako z americkeho filmu? Ked uz,tak bud by som dala obom z SK kalendara,alebo obom zahranicne. A hlavne by som ich uz teraz nemenila. Inak jedna modna influencerka ma dospeleho syna Kevina a hovori mu Kevko🙈

iwesska
30. dec 2024

@smajlik1469 Noelko je este dobre. Uz som videla aj Nathanaelko🙈

muchotrafka298
30. dec 2024

@iwesska akurat som toto isla napisat, jak ked pocujem to jej "Keuko" v lubozvucnej slovencine, lebo je z BB, tak ja neviem, ci sa mam smiat ale o co...lebo mi to pride strasne smiesne, hlavne ked Keuko je dospely chlap.

muchotrafka298
30. dec 2024

@smajlik1469 za mna by mali byt tieto zdrobneliny zahranicnych mien zakazane, fakt. Lebo to je strasna katastrofa.

ina2405
30. dec 2024

@muchotrafka298 že Keuko😳😆

muchotrafka298
30. dec 2024

@ina2405 hej fakt dospeleho chlapa vola Keuko. Nechcem pisat sem jej meno, ale je znama osoba, ma butik s oblecenim a bola vo viacerych TV programoch.