Zmenili by ste meno svojho dieťaťa?
Vybrali by ste dnes uz ine meno pre svoje dieta? Ak ano, co zmenilo vas nazor?
@luciah187 u mna si muz zo styroch deti presadil jedine syna Michala, co som nebola stotoznena, ale zase chcela som mu nechat aspon jedno vybrat a az take strasne to nebolo a ladi s priezviskom, a v podstate po case som si zvykla a synovi to ide, on je taky kamaratsky aa mily a sympaticky chlapec, ze jemu by asi sadlo asi aj dezider 😀
dceram a poslednemu synovi som dala mena ja. tie su Johana, Katalin a Matyáš.
Nie nezmenila
inak my mame kamarata Paliho, z madarskej rodiny, otec tiez Pavol. a on sa tak odklonil od rod. tradicie, ze supol svojmu jedinemu synovi meno Sergej! madarske dieta chodiace do madarskej skoly.. zena este na matrike vymohla druhe meno Alex, nech ma aspon jedno meno normalne. Ale ako ho vsetci volaju? no jedine Sergej, ani chlapec nechce byt od mala Alex, a vsetky pokusy mamy ho tak volat, zlyhali.
@negymama krasne mena si vybrala a Michal je tiez pekne. No my sme to robili tak, ze sme sa museli na mene zhodnut obaja, aby boli obaja spokojni. Cize ak sa jednemu nepacilo, nemohlo sa dat. Hladali sme, kym sme sa nestotoznili obaja. Pri najmensom to bolo este o to tazsie, ze uz sme sa museli zhodnut styria. A vidis, nasli sme take. Takto su vsetci spokojni a nikto nema tazke srdce. Inak mas celkom stastie, ze sa ti usla Jana 🙂
@negymama moja znama ma Mateja, Martina a Matusa a dalsie Sebastiana, Simona a Samuela, pre mna riadny masaker ked mam niektoreho spomenut a pletu sa mi dokopy Sebo Samo a Simo 🤦🤦🤦
@babulkomale a Mato, Mato a Mato 😄
Absolutne nie. Vybrala som meno všetkym detom a ine si k nim neviem absolutne predstavit.
@luciah187 som najprv neverila 🤦😃
Inak som raz citala o rodine co davala mena detom aby to zacinalo na A B C
takze deti sa volali priklad
Anna Barbora Cibulková
Nechapem, to ze do porodnice sa musi s podpisanymi menami... Ja som, mala iba chlapcenske napisane, lebo som vedela ze bude dievcatko... Menom som si nebola ista kym mi ju neukazali a nemenila by som ho ani nahodou ☺️
Nie ,nemenila by som...dcére sa meno hodí ❤️
Nie 🙂
Nezmenila, meno mojho syna je pre mna stale najkrajšie na svete a hodí sa mu to na 100% 🙂
Nezmenila len ma mrzí ze malo kto vola základným tvarom
nie
Ja by som nemenila. Ale poznam rodinu, ktora meno sice nezmenila, ale upravila (najprv im ho na matrike odmietli zapisat v zelanom tvare a dodatocne sa rozhodli, ze to tak predsa len chcu a upravili to).
Takze ak mas s otcom dietata rovnake pocity, nie ste s menom stotozneni a dietatko je este male, urcite chodte do toho. Menit meno vo vyssom veku je uz menej prakticke, ale da sa aj to.
@negymama my sme Bozenka a Martuska, toto nevymyslis😅😃Sestra zije von Francuzku a s tym menom cista kriza... Inak ako Bea jej nepovedia...
@anjelicek26 fakt? ani som nevedela ze ty mas tiez sestru Boženu
Ja mám 5 chalanov a teda s mužom to bol celkom boj s menami 😂ja som chcela aby bol každý v našom kalendári , no predsa také viac iné a hlavne aby ho nik nemal v rodine a v okoli . Máme mená
Samuel , Hugo , Oliver , Artur , Leonard a nemenila by som ale priznám sa pri druhom synovi som mala pol řroka také výčitky , či som dobre spravila a teda on svoje meno miluje a hodí sa mu . Zatiaľ sú všetci spokojný . No ja som napríklad nikdy so svojim menom spokojna nebola pretože Márii máme v rodine toľko , že až … nechápem prečo mama práve mne dala také meno 🙊 keby mi dá po sebe Anna , tak som spokojnejšia veru . Pri sestre bola aspoň kreatívnejšia
Na menách sme si dali dosť záležať a riešili sme aj ich význam 🙂 nikomu zo svojho 5tich deti by som nedala iné meno 😊 majú dokonca po dve mena
lutujem pri obidvoch synoch, dcere by som nechala co ma
@babulkomale Tak ja poznám rodinu ona Martina on Martin a syn samozrejme Martin
Moja mama mi dala meno Ivica, táto zmenil na Martinu
Ja asi áno.. dcérke sme dali meno Sofia. Bol to taký kompromis lebo priateľ strašne chcel Žofiu. A teraz sa mi to meno síce páči aj dcérke sedí ale už je tých Sofiniek strašne veľa. V triede sú 2 vo vedľajšej triede tiež Sofinka. V školke taktiež boli 2 v triede. Všade samá Sofinka 😀
Nie nemenila by som
Nie
Zmenila by som druhému synovi rumunsku verziu za polsku 🙈🙈 z Timotei na Tymoteusz.. viac sa mi páči, ale aj tak je vlastne stále Timo.. 😍😍
Anglicka verzia Timothy sa mi zase vôbec nepáči..
(otec rumun a timotei s j na konci by bol asi timotejdz 🙈🙈)
A prvý Sylvester, tomu by som nemenila nič.. 🤩🤩

Inak je to fakt divne, to akoze otec prisiel a rozhodol, ze zmenim dceram mena?
Len tak, ved to musela aj mama suhlasit, bez jej suhlasu to matrika nemohla spravit.