icon

Ako zvládať samotu s deťmi, keď manžel pracuje v zahraničí?

11. júl 2026

Ahojte. Chcem sa opýtať zien ktoré majú mužov mimo sk ako to zvládate ? Kto vám pomaha ? Alebo ste na všetko samé ? Čo čas “pre seba”? Mame dve deti, tretie na ceste. Muž nonstop preč. Kým sa dalo chodila som do prace. Už som v 8 mesiaci a som pn. Súrodencov nemám, mama pomôže minimalne. Začína mi to liezť na nervy. Na peniaze sa nesťažujem. Ale nonstop musim fungovať. Žiadne voľno. A stále sama. Kolegine a kamošky maju svoje rodiny, stretávame sa tiež veľmi malo. Neviem či mám zlý systém že mi zacina preskakovať alebo to jednoducho bez pomoci nejde.

Strana
z2
anonym_3593c8
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_778a42 a take že nechty, kaderníčka, kozmetika, masáž, alebo kava s kamoskou ? Nejaká socializácia mimo deti a práce.

@anonym_autor a ty nemas kamaratky ? zeby si sa s nimi porozpravala prisli by na navstevu atd ?

anonym_778a42
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_778a42 a take že nechty, kaderníčka, kozmetika, masáž, alebo kava s kamoskou ? Nejaká socializácia mimo deti a práce.

@anonym_autor my chodíme spolu, aj na masáž, aj na pedi. Kamošky majú deti, chodíme spolu
Mne to vôbec nevadí
My sme socializovaní až,až . Necítim žiadne odlúčenie od spoločnosti 🙃

anonym_6d470e
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_90b51e ja mám staršie dve uz v škole 😀.
@anonym_355a87 áno keď som bola v práci isla som bez zastavenia a vtedy mi došlo že ja ozaj zvladnem sama úplne všetko. Len to na mna občas dolahne že som proste sama. Pokazilo sa mi auto a to bol zahul chodiť 2 týždne bez auta a riešiť školu prácu krúžky nákupy atd.
@anonym_fee644 je v pláne. Preto sme kupovali väčšie auto 🙂.

@anonym_autor Štvrté decko je v pláne? Vy nebudete celkom normálni ani jeden.

anonym_66ffd2
11. júl 2026

Ake mas vztahy so svokrou? Ked nemoze mama, mozno by svokra rada stravila raz v tyzdni trochu casu s vnucatami (pokocikovala babatko, postrazila starsie,..) a to by Ti pomohlo, kym si najde muz pracu doma.

autor
Včera o 04:41
@anonym_66ffd2

Ake mas vztahy so svokrou? Ked nemoze mama, mozno by svokra rada stravila raz v tyzdni trochu casu s vnucatami (pokocikovala babatko, postrazila starsie,..) a to by Ti pomohlo, kym si najde muz pracu doma.

@anonym_66ffd2 svokra už nie je medzi nami a svokor si radšej otvorí fľaštičku ako by bol pri deťoch …

anonym_582e8a
Včera o 08:30
@anonym_6d470e

@anonym_autor Štvrté decko je v pláne? Vy nebudete celkom normálni ani jeden.

@anonym_6d470e čo by nie, hlavne, že muž nevie nájsť prácu na Slovensku. Hlavne, že rodenie je v pláne a potom vyplakávania na internete ešte len pri dvoch deťoch

anonym_582e8a
Včera o 08:32
@anonym_autor

@anonym_66ffd2 svokra už nie je medzi nami a svokor si radšej otvorí fľaštičku ako by bol pri deťoch …

@anonym_autor veď ani tvoj muž nie je pri deťoch.

anonym_0fa96d
Včera o 09:17

@anonym_autor nuž, chcela si tretie, snáď ta nikto nenútil, tak sa teraz nesťažuj. Mohla si mat už kľudný život keď máš už veľké školopovinné deti. Načo to ženy robíte?

marca12
Včera o 09:29
@anonym_autor

@anonym_582e8a ty to ani chápať nemusíš, stačí ze to chápeme my dvaja 🙂. Otázka bola na ženy ktorých muži pracujú v zahraničí. Mám pocit že ten tvoj to nebude 😉.

@anonym_autor Ja by som psychicky neuniesla mat muza v zahranici. Ani sa ti necudujem,ked si na vsetko sama a nemas oporu v tyzdni,kazde rozhodnutie musis urobit ty. Neustale musis byt myslou pritomna,vsetko riesit,zabezpecit. Potrebujes psychohygienu. Ak na to mas,nasla by som si opatrovatelku. Nejaku zodpovednu studentku pedagogiky alebo zdr.sestricku alebo kludne aj v inom odbore.

anonym_a99c22
Včera o 10:59

Vitaj v mojom svete .Muž v zahraničí,rodina ďaleko ,nikto ku nám nepríde ako je mesiac dlhý , kamošky tu nemám nestihla som si ich ani nájsť .Mam medzi deťmi rok a pol rozdiel .Fungujem nonstop a iba ja

tuniska_008
Včera o 12:58
@anonym_autor

@anonym_fd22be kedy ako. Väčšinou 3 týždne preč a týždeň doma. Rieši prácu na sk aby bol doma každý víkend po pôrode ale či sa podarí? Netuším.

@anonym_autor ano skoda ze ste tehotenstvo neplanovali az ked by bol naspat doma.

Strana
z2