Ako zvládať starostlivosť o deti bez partnera?
Maminky ktoré ste na deti samé ci už bez partnera alebo s partnerom ktorý je skôr všade inde len nie doma.... ako to zvládate?.. 🥲🥲
@firsttimemommy mala som muža, ktorý bol všade, ale nie doma.. chodil do práce poctivo, poctivo brigádoval, ale jeho brigády boli v herniach, kde premrhal môj čas, keď som odišla od neho bolo to vyslobodenie. Bola som ja a deti, a k životu mi nič nechýbalo a zvládala som to, musela, bola som ešte na rd a zamestnala som sa, našporila na auto a postupne to islo, mojim deťom nič nechýbalo NIKDY
O tom je vztah, aby na vsetky problemy boli dvaja. Tak ak jeden robi v zahranici, je lepsie ked tam ide cela rodina, nez zit na dialku. Dat sa dokopy s normalnym partnerom a snazit sa udrzat vztah a nerozchadzat sa pre blbosti. V poslednom rade mat tolko deti, kolko zvladne clovek sam aj pre pripad rozchodu, ci umrtia partnera.
zvladam to tak nejak normalne.. nemam sice skoro ziadny volny cas, lebo som stale s dietatom (alebo v praci), ale inak je to fajn
Beham ako zduta koza, vsetko musi zapadat do seba a byt naplabovane … najviac mi chyba cas
@firsttimemommy manžela nemám...doma 3 deti. Jedna z toho v puberte, dve malé. Je tomu rok, čo som nastúpila do práce a stále som si myslela, že to bude lepšie, menej bordelu, menej varenia, vypadnem medzi ľudí...no prídem domov o 17h a ja fakt pozerám na hodiny, kedy ideme spať, lebo nezvládam ten nápor. Každý chce rozprávať, každý chce jesť, pišať, kakať, hrať sa, stihnú aj bordel narobiť, ja neviem čo skôr, na záhrade treba minimálne pokosiť, už aj sadiť, kopať.... Našťastie víkendy mám voľno a vtedy ani nevarím, ani nepratám, snažím sa ísť s nimi niekde mimo domu.
Čiže cez týždeň kolotoč, chaos, cez víkend kľud, voľno, veselo.
Keby nebolo anonymných prispevkov, docitaš sa, že úplne v pohode a ešte dodajú, že to máš zle nadstavené 😎
V čase, keď manžel odišiel do DE na 3t turnusy, tak to bolo peklo, najmä ten posledný týždeň som to už nedávala. Keď prišiel na SK, kde pracoval 4 dni a 3 bol doma, tak sa to dalo zvládnuť, síce stále to bolo také, že cez týždeň sama a všetko okolo detí som riešila ja ale mala som na pomoc rodinu. Ideálne to je však teraz, odsťahovali sme sa bližšie k manželovej práci a každý deň sme spolu, nič lepšie sme nemohli urobiť 🙏 .
Keby nebolo anonymných prispevkov, docitaš sa, že úplne v pohode a ešte dodajú, že to máš zle nadstavené 😎
@arek00 Nastavene. Nadstavit je nieco ine.
@firsttimemommy ja priznám bez anonymu,že ťažko🤷niekedy sú pohodové dni,niekedy sa mám chuť odpáliť na mesiac...môj život sa odohráva na 3 etapy-dieťa,práca,domácnosť....ale tak bolo to moje rozhodnutie.Pomáha mi mamina,čo si nesmierne vážim.
Tak aj ja, sice mam striedavku...7 a 7, ale davam to exelentne veku mojich deti momentalne 7 a 13. Takto fungujem uz tri roky uplne sam, lebo nemam priatelku. Vela som pracoval, preto deti zvladam exelentne, lebo som zrusil 80% prace. Je to o nadstaveni, mne nerobi problem ist spat s detmi o 21:00 a vstavat o 05 rano bez budika uplne vyspaty. Moje deti som od malicka ucil samostatnosti aj teamovej praci...vedia byt samostatne a aj tahat za jeden povraz ako rodina "ja a oni dve". Nemam problem stihat fitko, deti so mnou cvicia tiez, upratujem, varim denne cerstve jedlo, ucim sa s nimi, hram sa s nimi... mam fakt velmi dobre deti uz od malicka a velmi si to vazim. Stiham aj robotu a aj motorku... vikendy travime spolu. Ja to davam fakt ukazkovo. Ale je pravda ze druhy tyzden mam fraj... len dodam, ze by mi merobilo problem ich mat nastalo. Dokonca by som este dalsie dietatko chcel 😎...
Zvladam, niekedy paradoxne lepsie, ako ked je doma. Mame “rezim”, vecer ich zeniem do postele, aby som mala aspon dve hodiny pre seba. Varim uplne jednoduche jedla, ktore by muz nezral, keby bol doma. Nespolieham sa na nwho a tak som menej frustrovana, ked nieco neni spravene, lebo viem, ze to je len na mne. Deti mam male-2 a 4 roky, som zvyknuta sa im dost venovat na ukor doˇacnosti, takze domacw prace az tak neriesim, spravim, ked vyjde, ked nie tak nie😅 iba nevyhnutne-pranie, susicka, nadrbat do skrin, potraviny a varenie, a riady do mycky, vecer prebehně vysavacom a to je v podstate moja domaca udrzba😅 kupelne tal, ze detom pustim telku a za 15 minut mam hotovo. Dlazky umyvam raz za mesiac😅
Najtazsie pre mna je, ze nemozem ist nikam sama. Nikdy. To mi chyba najviac. A niekedy je toho na mna vela a deti to zliznu, ine dni sa mame super, urobime si program, pobehame ihriska…

@firsttimemommy nezvladam
Ale robim co viem a snazim sa prezit kazdy den
Ja som pracovny tyzden na dieta sama v meste daleko, na vikendy cestujeme k nasim, to mi aspon trochu pomaha ale je to sialene