icon

Ako zvládnuť domácnosť a deti, keď ste sama?

jearptal
8. máj 2026

Ahojte.
Keďže nemam velmi kamarátky a hlavne nemam na ne žiadny cas, jedine tu sa viem vyrozprávať a prosim akúkoľvek radu, lebo neviem co robím zle.
Mam dve deti..3 mesiace a 3 roky.. ale jednoducho nestíham pri nich nič, rano vstanem okolo 6 s babatkom, dám ho hneď dokopy, okolo pol 7/7 vstane starsia, dám ju dokopy, zúbky, hygiena.. malej pravdaze hned po prebaleni dam mliecko a pre starsiu potom ranajky pripravím, napapa sa a niekedy pomôžem.. spracem kuchynu a spravim ranajky mužovi, kavu. A tu to začína.. deti nájdená, starsia sa chce hrať a ist von, babatko vrieska v kociku..dam ju do hojdačky, vydrzi max 10 min, dam ju na bruško na podložku, tiež 10-15 min, dam ju pod tu hrazdicku s hračkami, vresti neskutocne.. v nosiči ani za svet..len na rukach, alebo ked aj lezi na podlozke alebo v hojdačke, jednoducho ked neni pri mne na centimeter...place.. ak s nimi idem von hned doobeda, tak nestihnem na 12tu navarit..nestihnem upratat..
Starsia este spinka cca hodinku od 12 do 13, ale v tom čase sa mi málokedy podarí uspat babatko.. a v podstate denne mam cca hodinu ze mi spia narovnako.. lebo keď babatko zaspi tvrdo, tak starsia je uz hore..ona sa chce hrať, nosi mi onizky, hracky, chce si xitat a ja som proste zúfalá.. lebo sa im chcem venovať.. dokončím v komentári

Strana
z3
anonym_7ccfbd
9. máj 2026

Tvoj manžel je nejak handicapovaný, že mu musíš robiť raňajky a kávu? Co prosím ťa robí od jari do jesene v záhrade, keď nemaka v práci? To musíte mať minimálne na záhrade vodopád a štyri altánky urobené.

dankanka
9. máj 2026
@jearptal

@marsmykkok akože on nie je zlý, lebo necirkusuje za neporiadok ani nic..ale ked mu proste poviem ze nikdy neni s detmi a ze to ťažko zvládam.. alebo proste sa naštve a poviem ze mi nepomáha, kebyže aspon rano tu hodinku alebo 40 min, potom uz netreba.. tak.mi povie ze proste aj iným ženám pracuje muz a su na to samé a zvládajú.. ja pochopím ze chce mať pekný don a okolie domu..ale deti su male.len raz.. do parkov, na výlety chodíme všade na 80% same... a uz nevladzem

@jearptal podľa mňa iné ženy nezvládajú. Len prežijú nejako toto obdobie...aj nie je vždy navarené, dokonale upratané zabudni. Proste teraz sú priorita deti..blbé že nemáš na seba čas. Ani ja som nemala. A vieš čo? Nedávala som to. Len som to prežila. Našťastie je to len obdobie. Uber z nárokov. Viac si užívaj maličkosti. Pri malom bábätku sa režim rýchlo mení...

dankanka
9. máj 2026

@jearptal a teda čítam komenty a musím s babami súhlasiť. To takto nejde že on si robí vonku...panko musí byť aj s deťmi. A musí to stíhať. Keď to dávajú iní muži, musí aj on. Ja som bola sama lebo muž robí vonku a vedela som do čoho idem...a nikoho by som tu aj tak na pomoc nezniesla..ale teda nebol ani obed na dvanástu ani ranajocky...jak som si urobila, tak bolo..

belllinka
9. máj 2026

A možno je jej muž “stará škola”. A staršia generácia to predsa tak má 😀 že žena domácnosť a deti a muž okolo domu.

anonym_5d54af
9. máj 2026
@anonym_2530f9

@anonym_5d54af autorka mala lepsie vyberat.Ak by lepsie vybrala,mala by iny zivot aj pri detoch.
Kazda tu piseme ako funguje ako rodina.
Ked raz je otec neotec,tak sa tazko zmeni.Takze ano nepomoze jej to nijako,ani 1 komentar jej nepomoze.Musi sa s tym len zmierit,ze vybrala zly kus a zit s takym otcom.A obskakovat ho dalej,aj predzuvat aj utierat mu ritku.

@anonym_2530f9 Podla mna si skor on vybral ju. Hladal supersubmisivnu zenu, lebo ina by toto nevydrzala a ozvala by sa.

anonym_2530f9
9. máj 2026
@anonym_5d54af

@anonym_2530f9 Podla mna si skor on vybral ju. Hladal supersubmisivnu zenu, lebo ina by toto nevydrzala a ozvala by sa.

@anonym_5d54af alebo aj tak,ale vzdy pocujeme on taky nikdy nebol,on pomahal a stavim sa,ze aj ranajky jej robil rovno do postele,to je ironia.Zial mnoho zien nikdy nezazilo ranajky od chlapa a nieto este do postele,ze milacik dobre ranko a full servis ani v case ked boli len oni dvaja.No tazke to maju take zeny s takymi muzmi.A muzi maju krasny zivot,co ich aj tak mnoho krat omrzi a potom si najdu milenku,okolo ktorej skacu a spravaju sa k nej ako k princeznej.
Tak to vzdy dopadaaa.

anonym_3c2f21
9. máj 2026

Ja ked toto citam... tak mam tusim extra super najlepsieho muza. A ja blba nevdacna este somrem, ze este to a hento by mohol 🤦‍♀️
Autorka, tvoj muz ma doma full servis, robi 2 dni v tyzdni a komplet domacnost a deti necha na tebe. A pozor este, kedze ti nestaci materska, tak musis popri tom aj pracovat? Akoze fakt? On zaraba iba na seba ci ako? Kto to kedy videl, ze pracujes popri 3 mesacnom babatku? Keby ste nemali co do ust, ale skor tvoj muz nema ani snahu vas zabezpecit, on zabezpecuje vylucne seba. A ked budes mat uz iba rodicak, potom budes musiet este viac robit ci ako? Ved to vam ani na stravu nestaci. Velmi by ma zaujimalo, co ten clovek robi cele dni, kde a s kym sa zasiva. Lebo toto jedine ze mate kralovsku zahradu by sa dalo pochopit, co tolko robi.

bielasovicka
9. máj 2026

@jearptal prosím ta, vysvetli nám, kde pracuje ten tvoj slávny mužíček. To je aká práca kde sa robí len cez víkend? Je on vôbec zamestnaný, alebo chodí len tak na nejaké "fušky" cez víkend? A co presne robí 5 dní v týždni okolo domu, to mate haciendu?

anonym_f1893e
9. máj 2026

Staršie dieťa supni von l nemu nech sa stará a nerob mu raňajky.. Tým by som začala

anonym_fdc59d
10. máj 2026
@jearptal

@jearptal a proste je mi luto 3 ročnú odmietnuť.. snažím sa nech mi pomáha..nech je pri mne ked varím alebo ked upratujem ale to ju pravdaze nezaujíma.. babatko cez den spi okrem jedného dlhého spanku taku 15minutovky..takže neviem..manzel rano da kavu ranajky a síce pracuje len vikendy ale celý týždeň proste robi okolo domu a reálne zaujímať cely den nevojde dnu..len sa naje a naspäť von do cca ôsmej a takto to je každý deň a povedal ze žiaľ nemam s nim rátať do zimy lebo si chce porobiť.. co ja chapem, ale som na pokraji zrútenia.. vrestajuce deti, samota, neporiadok, navarit, prat.. no proste to nedávam..
Dcerka ide do skolky az v septembri.. ako to prosim zvládate same? Rodičov mam 300km daleko

@jearptal doeta do skolky si mala dat skor
Adapatacny proces bude masaker , s malym dietatom navyse no akoze nezavidim ti
Preco nevaris na dva dni? Preco nepomoze manzel? Kavu si nevie urobit? Je kvadruplegik ci co?
Nech berie deti von on
Bohuzial si si tak naplanovala druhe dieta nemas na vyber

anonym_0361a6
13. máj 2026

Môj manžel robí 5 dní v týždni v normálnej práci , po práci si zvykne vyrábať niečo z dreva ( to je skôr záľuba) , a tiež máme dvor čiže má omnoho menej času ako ten tvoj , ja som tiež na materskej. ALE ! Máme tri deti , cez víkend buď upratuje doma on alebo je celý deň/víkend s deťmi mám čas popratať. Cez týždeň keď príde o tretej z práce sme spolu na dvore s deťmi , ak je práca okolo dvoru . Ak nieje , ideme na prechádzku , do lesa , na ihrisko . Také nieje že by bol doma a nevenoval sa nám 🫣Mimo toho chodíme na výlety atď ...je to príkladný otec , s deťmi sa hrá každý jeden deň . Keby je taký ako tvoj , z popisu tak nehnevaj sa ale toto by som ja netolerovala.

martul
13. máj 2026

@jearptal ty nemáš problém s dieťaťom a režimom, ty máš problém s idiotskym mužom
Ty mu robíš raňajky? To bol vtip, že?
Nemáš s ním rátať? Dieťa si chcela len ty, a počala si ako panenka Mária?!

bluka2
13. máj 2026

"a spravim ranajky mužovi..." poradim ti, nech spravi muz ranajky tebe, hned ten den lepsie zacne

no1990
13. máj 2026

Ja som takto fungovala dva roky, totalne som skolabovala. Ďalšie dva roky trvalo kým som s dala dokopy. Argumenty že ostatné to zvládajú len ty nie.. to je hlúposť. Vzdy keď som prosila o pomoc všetci argumentovali, že ostatné to predsa zvládajú. Ale nedá sa byt vzdy na všetko sama. Môj ešte aj keď nemal službu odchádzal preč a nechával ma totalne spánkovo deprivovanu s dvoma malými detmi. A všetko bola moja chyba, lebo som neschopná, sialena, mám sa dat liečiť, lebo si narokujě úplne elementárne slušne správanie z jeho strany. Mojou jedinou chybou bol nesprávny výber partnera. Nenechaj so sebou vydrbavat. To čo robí/nerobí tvoj muž nie je vporiadku.

simca06022011
13. máj 2026

@jearptal nie si sama, mas muza, ktoremu chystas aj tie ranajcocky, tak treba aby sa trosku pridal v starostlivosti.
A mas 3r babu, ktora potrebuje cas, venovanie sa, zvaz skolku. Das ju tam, bude mat kamosky, ty si porobis, okolo babatka a vezmes ju zo skolky. Vybavenko. Otec ju rano do skolky odsikuje.
Tychto tem ako zariadit den a stihnut veci, je tu uz xy... proste musis robit viac veci naraz. Inak sa neda. Rano ked robis ranajky a spratavas navaris, alebo vecer ked chlap je s detmi. Atd atd. Spratavas kuchynui naraz, nie po kazdom jedle atd... tym padom rano hodis drobca do kocika a idete von vsetky, mala sa vybeha, doma sa naje a ide spat.. atd.. ale to nemeni nic na tom, ze nie si sama a tvoj partner sa ma trosku aj o deti starat, 3rocnu zobrat na bicykel, odrazadlo, prejst sa, atd

simca06022011
13. máj 2026

A co ten tvoj manzel robi cely den von? mimochodom?

anonym_5d54af
13. máj 2026
@simca06022011

@jearptal nie si sama, mas muza, ktoremu chystas aj tie ranajcocky, tak treba aby sa trosku pridal v starostlivosti.
A mas 3r babu, ktora potrebuje cas, venovanie sa, zvaz skolku. Das ju tam, bude mat kamosky, ty si porobis, okolo babatka a vezmes ju zo skolky. Vybavenko. Otec ju rano do skolky odsikuje.
Tychto tem ako zariadit den a stihnut veci, je tu uz xy... proste musis robit viac veci naraz. Inak sa neda. Rano ked robis ranajky a spratavas navaris, alebo vecer ked chlap je s detmi. Atd atd. Spratavas kuchynui naraz, nie po kazdom jedle atd... tym padom rano hodis drobca do kocika a idete von vsetky, mala sa vybeha, doma sa naje a ide spat.. atd.. ale to nemeni nic na tom, ze nie si sama a tvoj partner sa ma trosku aj o deti starat, 3rocnu zobrat na bicykel, odrazadlo, prejst sa, atd

@simca06022011 Tento otec roka ju bude bravat do skolky? Si si ista???😏

simca06022011
13. máj 2026
@anonym_5d54af

@simca06022011 Tento otec roka ju bude bravat do skolky? Si si ista???😏

@anonym_5d54af mozno nie, ale to uz si musi autorka doma vydupat nejaky pristup od takehoto ocka. Iste by som ho necahal cele dni po vonku behat a doma jeho kraviny o neporiadku pocivala a ESTE mu ranajky chystala 😂

Strana
z3