icon

Ako zvládnuť domácnosť a deti, keď ste sama?

jearptal
Dnes o 08:45

Ahojte.
Keďže nemam velmi kamarátky a hlavne nemam na ne žiadny cas, jedine tu sa viem vyrozprávať a prosim akúkoľvek radu, lebo neviem co robím zle.
Mam dve deti..3 mesiace a 3 roky.. ale jednoducho nestíham pri nich nič, rano vstanem okolo 6 s babatkom, dám ho hneď dokopy, okolo pol 7/7 vstane starsia, dám ju dokopy, zúbky, hygiena.. malej pravdaze hned po prebaleni dam mliecko a pre starsiu potom ranajky pripravím, napapa sa a niekedy pomôžem.. spracem kuchynu a spravim ranajky mužovi, kavu. A tu to začína.. deti nájdená, starsia sa chce hrať a ist von, babatko vrieska v kociku..dam ju do hojdačky, vydrzi max 10 min, dam ju na bruško na podložku, tiež 10-15 min, dam ju pod tu hrazdicku s hračkami, vresti neskutocne.. v nosiči ani za svet..len na rukach, alebo ked aj lezi na podlozke alebo v hojdačke, jednoducho ked neni pri mne na centimeter...place.. ak s nimi idem von hned doobeda, tak nestihnem na 12tu navarit..nestihnem upratat..
Starsia este spinka cca hodinku od 12 do 13, ale v tom čase sa mi málokedy podarí uspat babatko.. a v podstate denne mam cca hodinu ze mi spia narovnako.. lebo keď babatko zaspi tvrdo, tak starsia je uz hore..ona sa chce hrať, nosi mi onizky, hracky, chce si xitat a ja som proste zúfalá.. lebo sa im chcem venovať.. dokončím v komentári

Strana
z2
laskonkaa1
Dnes o 11:07

Mala som rozpísany dlhý komentár o tvojom mužovi ale potom som ho vymazala. Nechcem aby ti bolo este horšie.
Ale toto nie je dobrý muz, ani otec.

tenerifka
Dnes o 11:13
@jearptal

@anonym_11719b najhoršie je ze vikendy muz robi od 8 do cca vecera pol 11, niekedy 11.. a ako píšem cele dni, fakt od rana do vecera je vonku, to ide vybaviť, to ide vybaviť, a jednoducho vkuse slm sama..svokrovci mi postrazia v prípade ak pracujem .. ale to zas nič nespravím doma a privyrobiť si musím lebo materska nestačí... a vidim ze ho štve ze je neporiadok lebo stále hovorí ako to tu vyzerá.. ale ja to proste nedávam..

@jearptal takze tvoj muz zaraba tazke tisice, kedze pracujeod nevidim do nevidim, tak pekne upratovacka, opatrovatelka na par hodin a ty si odddychni...... Ci je to nakoniec tak, ze sa len cele dni niekde vonku zasiva, aby nemusel doma prstom pohnut?
A ty mu robis rañajky ked milostpan vstane?

anonym_5d54af
Dnes o 11:16
@laskonkaa1

Mala som rozpísany dlhý komentár o tvojom mužovi ale potom som ho vymazala. Nechcem aby ti bolo este horšie.
Ale toto nie je dobrý muz, ani otec.

@laskonkaa1 Niekto jej to povedat musi...nie je normalne, aby takto niekto zil (ak mu to nevyhovuje, a jej to ocividne nevyhovuje).

0silvia0
Dnes o 11:20

@jearptal a tebe ten jeho argument, ze ine zeny stihaju postacuje na sklopenie usi? A uz si sa mu niekedy odvazila dat protiargument, ze ini muzi participuju na vychove a domacnosti? Ci mama ta ucila, ze chlapa treba posluchat?

kavasmliekom
Dnes o 11:26
@jearptal

@jearptal a proste je mi luto 3 ročnú odmietnuť.. snažím sa nech mi pomáha..nech je pri mne ked varím alebo ked upratujem ale to ju pravdaze nezaujíma.. babatko cez den spi okrem jedného dlhého spanku taku 15minutovky..takže neviem..manzel rano da kavu ranajky a síce pracuje len vikendy ale celý týždeň proste robi okolo domu a reálne zaujímať cely den nevojde dnu..len sa naje a naspäť von do cca ôsmej a takto to je každý deň a povedal ze žiaľ nemam s nim rátať do zimy lebo si chce porobiť.. co ja chapem, ale som na pokraji zrútenia.. vrestajuce deti, samota, neporiadok, navarit, prat.. no proste to nedávam..
Dcerka ide do skolky az v septembri.. ako to prosim zvládate same? Rodičov mam 300km daleko

@jearptal že manžela nezaujíma, že ty nestíhaš. Pre koho teda musíš variť na dvanástu? Pre koho musíš nonstop upratovať? Na tvojom mieste sa venujem deťom, zjem čo nájdem v chladničke, idem s nimi vonku, hrám sa s nimi a keď sa konečne manžel vráti dnu, tak mu ukážem chladničku, a ja si sadnem a kuknem telku. A ak chce varené, tak nech si navarí. Povedz mu, nech nepočíta do zimy s full servisom. ✌️

kikus7
Dnes o 11:29

@jearptal Váš muž Vám nepomáha. On je rovnocenný partner a rodič. Domácnosť aj deti sú zodpovednosť oboch, obaja jedia (treba variť), nosia oblečenie (treba prať) atď., obaja sú rodičia. Vy nie ste slúžka ani opatrovateľka na plný úväzok bez oddychu. Ak ste na všetko sama, nie je to v poriadku. Partner by mal tráviť čas s deťmi aj so ženou a prirodzene sa podieľať na fungovaní rodiny. Materská nestačí? On si svoje peniaze necháva či ako hospodárite, keď nemáte peniaze? Nerozumiem, prečo to mnohé ženy tolerujú, že všetko ostáva na nich, a potom sú úplne vyčerpané. Hlavne si s ním nerobte ďalšie dieťa v budúcnosti, keď je takýto.

anonym_f1893e
Dnes o 12:07

Sorry môžeš si za to sama ako si si naučila chlapa tak máš.. Dávaj začať pre výchovu a rýchlo..

anonym_7c681f
Dnes o 12:08

@jearptal muz sa takto choval aj ked ste mali prve dieta? Ak ano, preco ste isli aj do druheho?

janickacrazy
Dnes o 12:45

@jearptal ešte má napadlo, že môžeš zbaliť deti a seba a kľudne odísť k tvojim rodičom, ak máte dobré vzťahy, určite by vám tam bolo lepšie ako takto a pomohli by ti aj s deťmi. Panko nech si varí a perie a upratuje sám, keď je taký, aký je.

anonym_5d54af
Dnes o 13:56
@anonym_f1893e

Sorry môžeš si za to sama ako si si naučila chlapa tak máš.. Dávaj začať pre výchovu a rýchlo..

@anonym_f1893e Takito mačovia sa nemenia.

Strana
z2