Ako zvládnuť výchovu detí a finančnú situáciu sama?
Zostala som s 3 detmi sama. Chlapovi proste nejak preplo, našiel si milenku, mladšiu. Deti sú relatívne malé, sice si ich berie, dačo kúpi. Ale, aj tak žijeme na pokraji, čo sa vydaja týka. Momentálne išiel na mesiac na trip aj s milenkou. Ja sama doma, organizačne riešim prázdniny, popritom prácu. More si ani zďaleka nemozeme dovoliť. Povedal, že keď sa vráti, vezme deti na pár dní k seneckemu jazeru. Takže, on more, all inclusive a deti špinavé jazero. A ja, budem rada, keď budem môcť potiahnuť v robote, kým ich bude mať. Príjem samozrejme na čierno, máme po zvyseni výživného a je to bieda. Keď sme boli spolu, nikde sa mu nechcelo ísť, lebo predsa to bola len starosť okolo detí. Vraj. Teraz mu uz nevadí ísť....ja viem, deti milujem. Nechápem, ako on bez nich môže byť. Ale, aj tak ma to neskutočne vnútorne zožiera. Ako nám mohlo byť dobre, keď sú deti už väčšie. Proste, neviem akosi prijať, že to bolo jeho rozhodnutie, jeho život. Moja myseľ ide na plné obrátky, ako si to tam on užíva a ja vymýšľam program pre deti v tomto upršanom počasí.
Chlap - to je manžel ? Partner? Lebo ak manžel a ste po rozvode tak máš nárok na výživné aj ty
Ako ste vysporiadaní s majetkom? Ťažko ti niečo poradiť, lebo si dala malo faktov a píšeš dosť nejasne
@anonym_autor Tak more nie je žiadna povinnosť, ja som celé detstvo s rodicmi nikde pri mori nebola a napriek tomu som bola šťastná. Určite ich neber ani k spinavemu jazeru, ešte tam niečo chytia.
Proste aj keď je to ťažké, nie si prvá ani posledná ktorej sa to stalo, hlavne nehľadaj žiadneho nového "otecka" pre deti. O výživné určite bojuj, žiadne také, že robí načierno a vsetko pôjde milenke..Otrasni niektorí chlapi
@anonym_autor Tak more nie je žiadna povinnosť, ja som celé detstvo s rodicmi nikde pri mori nebola a napriek tomu som bola šťastná. Určite ich neber ani k spinavemu jazeru, ešte tam niečo chytia.
Proste aj keď je to ťažké, nie si prvá ani posledná ktorej sa to stalo, hlavne nehľadaj žiadneho nového "otecka" pre deti. O výživné určite bojuj, žiadne také, že robí načierno a vsetko pôjde milenke..Otrasni niektorí chlapi
@anonym_bead1c ja nepotrebujem radiť vo finančnej sfére. Tu ide skôr o moje vnútorné nastavenie.
@anonym_301a61 my výživné máme, sme už 2 roky od rozvodu, majetky vysporiadané. Ja len nechápem, ako toto môže jeden človek urobiť. Ktorí 10 rokov tvrdil, že rodina je pre neho všetko.
@anonym_bead1c ja nepotrebujem radiť vo finančnej sfére. Tu ide skôr o moje vnútorné nastavenie.
@anonym_301a61 my výživné máme, sme už 2 roky od rozvodu, majetky vysporiadané. Ja len nechápem, ako toto môže jeden človek urobiť. Ktorí 10 rokov tvrdil, že rodina je pre neho všetko.
@anonym_autor zbytočne sa nad tým netráp, proste ľudia sa menia, môžu psychicky ochorieť, atď..
@anonym_autor lebo naslubuju ked chcu dosiahnut svoje, alebo to v tu chvilu tak citia a potom sa to zmeni, nic uz nemozes urobit a ani to nijako zmenit.
@anonym_autor
Bohuzial mala si exemplar, pre ktoreho je rodina vsetko, ale len na oko a na papieri. To bude tiez taky tatko, co pre deti spravi prve aj posledne, ale len vtedy, ked sa to jemu hodi, pripadne len ked hubou melie a skutek utek.
Nic s tym nespravis, ja chapem, ze je ti to luto, ale nema zmysel sa tym.trapit.
Ale to, ze ma prijem na cierno, a plati ti male vyzivne, to by ma nasralo. Skus sa popytat pravnika, co by sa s tym dalo robit? Ja s takymi chlapmi nemam zlutovanie, a sla by som tvrdo po prachoch, co ti patria.
@anonym_autor zbytočne sa nad tým netráp, proste ľudia sa menia, môžu psychicky ochorieť, atď..
@anonym_301a61 ja to viem, to sa ľahko vraví, horšie žije.
@anonym_autor
Bohuzial mala si exemplar, pre ktoreho je rodina vsetko, ale len na oko a na papieri. To bude tiez taky tatko, co pre deti spravi prve aj posledne, ale len vtedy, ked sa to jemu hodi, pripadne len ked hubou melie a skutek utek.
Nic s tym nespravis, ja chapem, ze je ti to luto, ale nema zmysel sa tym.trapit.
Ale to, ze ma prijem na cierno, a plati ti male vyzivne, to by ma nasralo. Skus sa popytat pravnika, co by sa s tym dalo robit? Ja s takymi chlapmi nemam zlutovanie, a sla by som tvrdo po prachoch, co ti patria.
@anonym_ec63e2 máme poriesene. Akurát nám minulý týždeň prebehol súd. Nič sa proste s tým nedá robiť. Firma na sestru, dom už na rodičov, účet na otca. Tam má gro príjmu. Bohužiaľ no.
@anonym_autor 🫂🤞🍀
@anonym_autor ale pre neho to bolo dobre rozhodnutie ,že pre teba nie to uz je ina strana,treba to len akceptovat
Treba si vždy uvedomiť,že každý ma iné predstavy o živote a vaše boli iné
A ešte ,ta druha ma pre neho voňavejšiu,frndu ,s tým nedokazes bojovať ,už len každý deň si spraviť pekný,nad tým rozmýšľaj, prečo ta zaujima niekto kto už je pre teba cudzí
@anonym_autor mas tri deti a on si uziva s mladou zenskou. Kto ma viac? Co je viac? Mlada ho moze o rok kopnut do riti a on moze byt niekde inde.
Dopraj mu vsetko co ma, nech si uziva, nezazlievaj mu to. Nezabudaj, ze otca deti si si vybrala ty pre svoje deti, maju polovicu jeho DNA. Odhadzuj od seba negativne, zozieracne myslienky, nespin si s tym hlavu a srdce. Zi najlepsie ako vies, ty si v tejto situacii ta cestna, s cistym stitom. Nateraz ti to musi stacit.
@anonym_ec63e2 máme poriesene. Akurát nám minulý týždeň prebehol súd. Nič sa proste s tým nedá robiť. Firma na sestru, dom už na rodičov, účet na otca. Tam má gro príjmu. Bohužiaľ no.
@anonym_autor ja neviem prečo, ale nejak tejto storke neverím… asi preto, že je až príliš čierno biela možno?
Chlap - to je manžel ? Partner? Lebo ak manžel a ste po rozvode tak máš nárok na výživné aj ty
@anonym_bead1c ... Nie, ona nemá nárok na vyzivne na seba
@anonym_autor ja neviem prečo, ale nejak tejto storke neverím… asi preto, že je až príliš čierno biela možno?
@anonym_370769 nie je čierno biela. Je tam aj veľa iných aspektov. Ale, to momentálne nemám potrebu riešiť. Bola som celkom v pohode. Pokiaľ neprisla ta jeho dovolenka. Má vlastnú firmu, môže si zobrať voľná koľko chce. A zase, finančne, ísť pre 2 osoby takto, to nie je také terno ako ísť 5 clenna rodina.
@anonym_bead1c ... Nie, ona nemá nárok na vyzivne na seba
@anonym_fd16a0 mala by som, keby to bolo tesne po. O tieto možnosti som vedela.
@anonym_fd16a0 mala by som, keby to bolo tesne po. O tieto možnosti som vedela.
@anonym_autor ... Ak si sa aj tesne po dokázala postarat o seba ( teda zarábať),tak by ti to neodklepli.
@anonym_autor no proste si si urobila 3 deti s debilalom, no co uz treba dat striedavu starostlivosť a nech plati vyzivne
@anonym_autor no proste si si urobila 3 deti s debilalom, no co uz treba dat striedavu starostlivosť a nech plati vyzivne
@anonym_fd16a0 no, bola som asi 3 mesiace na úrade práce. Ale, to už je teraz jedno. To mám prvy pol rok tak v hmle trochu.
@klotildabazarik to by som deťom neurobila.
Ja ťa chápem, zostala som s deťmi sama, tiež dal prednosť milenke , keď som bola tehotná, . Decká som si vypiplala, škôlka, očerky, nadčasy, 2 práce, pokým som sa postavila na nohy. Nebola som na žiadnej dovolenke, on chodí každý rok a finančne je na tom oveľa lepšie. Ale nemenila by som, je dosť chorý, milenka je už len slúžka , ja som zdravá, deti sú so mnou, akurát tie roky bolesti mi nikto nenahradí
@anonym_fd16a0 no, bola som asi 3 mesiace na úrade práce. Ale, to už je teraz jedno. To mám prvy pol rok tak v hmle trochu.
@klotildabazarik to by som deťom neurobila.
@anonym_autor co by si im neurobila?
Ja ťa chápem, zostala som s deťmi sama, tiež dal prednosť milenke , keď som bola tehotná, . Decká som si vypiplala, škôlka, očerky, nadčasy, 2 práce, pokým som sa postavila na nohy. Nebola som na žiadnej dovolenke, on chodí každý rok a finančne je na tom oveľa lepšie. Ale nemenila by som, je dosť chorý, milenka je už len slúžka , ja som zdravá, deti sú so mnou, akurát tie roky bolesti mi nikto nenahradí
@klotildabazarik striedavu starostlivosť
@anonym_531c5a presne také pocity mám aj ja. Čakám, že zasiahne dajaka karma alebo tak ..ale neviem no. Už márne sa snažím nájsť si ženu podobného osudu, a tráviť čas na výletoch s niekým. Si stále sama? Ja ani netuzim po dajakom vzťahu. Mám aj kamarátky ale všetko maju rodiny.
@klotildabazarik striedavu starostlivosť
@anonym_531c5a presne také pocity mám aj ja. Čakám, že zasiahne dajaka karma alebo tak ..ale neviem no. Už márne sa snažím nájsť si ženu podobného osudu, a tráviť čas na výletoch s niekým. Si stále sama? Ja ani netuzim po dajakom vzťahu. Mám aj kamarátky ale všetko maju rodiny.
@anonym_autor vzťahy boli, resp záujem bol tiež, ale vždy boli problém deti, pretože som na muža nemala čas, aspoň nie tolko, koľko by si dotyčný predstavoval. Som sama skoro 2 roky, nič nesilim, s deťmi sme úžasná 3ka, chodíme na kávu, na pizzu, na drink, ale pocit prázdnoty po mužovi mi deti nikdy nevyplnia
@anonym_autor vzťahy boli, resp záujem bol tiež, ale vždy boli problém deti, pretože som na muža nemala čas, aspoň nie tolko, koľko by si dotyčný predstavoval. Som sama skoro 2 roky, nič nesilim, s deťmi sme úžasná 3ka, chodíme na kávu, na pizzu, na drink, ale pocit prázdnoty po mužovi mi deti nikdy nevyplnia
@anonym_531c5a jasné, chápem. Tiež to mám podobne. Len teraz, má proste dozrala ťa jeho dovolenka
@anonym_301a61 to čo je za názor, že “deti neber k jazeru lebo niečo chytia” 🤦♀️ To radšej nech sedia celé leto doma lebo všade môzu niečo chytiť. Kúpanie k letu patrî, aj keď teba rodičia nikdy nikam nezobrali.
@anonym_autor mala si si kupit kondom a nevidiet hned srdiecka v idiotovi
@anonym_autor mala si si kupit kondom a nevidiet hned srdiecka v idiotovi
@anonym_1cbb65 prosím ťa, neubližuj jej v tejto situácii ešte viacej
@anonym_301a61 to čo je za názor, že “deti neber k jazeru lebo niečo chytia” 🤦♀️ To radšej nech sedia celé leto doma lebo všade môzu niečo chytiť. Kúpanie k letu patrî, aj keď teba rodičia nikdy nikam nezobrali.
@anonym_78df8e to ona zle pochopila. Ja som pisala nieco ine. Tam islo o to, ze on ide do turecka na 3 tyzdne a deti planuje zobrat do senca. Nevadi mi jazero. Vadi mi ten nepomer
@anonym_1cbb65 prosím ťa, neubližuj jej v tejto situácii ešte viacej
@zmrzlinka2021 dakujem, ale dnes mi je o nieco lepsie. Asi to bola len taka kriza nejaka...

Mám pocit, že tie ženy tahaju vzdy za horší koniec. Aj platovo som niekde v 1/3 oproti mužskym kolegom. Nejak dúfam, že mozno raz mu bude ľúto, že nechal rodinu. Ale, to sa asi nikdy nedozviem.