Je lepšia striedavá starostlivosť alebo zverenie matke?
Ahojte, napisete mi prosim vas, co je lepsie pre dieta?
Ako to vidite vy?
Striedavka, alebo zverit dieta matke s upravenym stykom s otcom?
Dakujem
@anonym_autor mam syna v mojej starostlivosti s otcom moze byt kolko chce ale v praxi je to 3h tyzdenne. Bolo by dobre keby sa muzi nevzdali otcovstva len preto ze sa rozviedli, moj ex sa tusim rozviedol aj so synom.
na toto sa neda jednoznacne odpovedat, zalezi od mnozstva okolnosti
zalezi ake viete vytvorit podmienky a na akej urovnu su vase komunikacne schopnosti.. ja mam dieta v striedavke, ale vsetko sme optimalizovali tak aby to pocitovalo co najmenej v ramci danej situacie, takze byvale s exsom v jednej bytovke, ja na 2 poschodí on na 4 poschodí, dieta ma kľúče od oboch bytov, teda prakticky neprenasa ziadne veci. Vsetko ma u mna aj u otca, ale ak nahodou chce nieco ine.. tak si to ide zobrat, bicykel a vsetko take ma len jeden, pristup do kocikarne mame rovnaky vsetci, skolu ma za domom takze kamaratov a prostredie rovnake.. casto nasa stredavka vyzera skor ako spolocna starostlivost.. ja ho beriem zo skoly, niekam ideme.. varim veceru a na noc ide spat k otcovi, alebo si proste povie, ze dnes chcem ist k mame a je u mna, na terminy sa moc nehrame.. samozrejme su veci, kedy nie je na vyber.. ak som ja na sluzobke .. alebo otec, pristup do bytu ma vsak stale. Niekedy sa nahodou stretneme na ulici a maly povie, ze chce ist so mnou.. tak ide.. proste velmi vela komunikujeme.. rozpravame sa o skole o kamaratoch. Striedame sa s lekarmi, otec plati vsetky povinne skolske poplatky, obedy a kruzky, ja kupujem oblecenie a platim vylety, kina, knihy.. na velke veci ako mobil, strojcek, bicykel sa skladame, na dovolenku chodi s kazdym zvlast.. ale napriklad do aquaparku zajdeme kludne aj spolu, Vianoce a narodeniny oslavujeme tiez spolu.. sme predsa jeho najbližší. Dobre vychádzam aj s ex svokrou. Proste nevytvarame dusnu atmosferu. A ano mam aj partnera..
@anonym_autor za mna... idealne je... zverenie jednemu rodicovi + neobmedzene pravo styku druheho rodica...
@anonym_autor za mna streidavka, ale nech sa rodicia striedaju v byte, nie ze dieta chodi tam a spat. dieta nech je na jednom mieste.
To je extremne individualne. Ci ma dieta 2 ci 12 rokov, ci sa otec realne stara, ci ma matka (a aku) pracu, a jednoducho co je lepsie pre vsetkych zucastnenych... Najma dieta.
Záleží od ľudí - poznám takých, ktorí fungujú ako rodičia aj po rozvode a nepotrebovali striedačku a naopak nie jedného otca, čo ani striedavku nedodržiava, hoci ju veľmi chcel 🤷
Striedavku jedine, ak máte vzťahy, ako tu píše nejaká mamička. Inak je to čistá katastrofa...
Som za to aby dieťa malo jedno zázemie a rovnaký styk s oboma rodičmi
Takže asi naj je striedať sa v byte
v našom prípade som bola striktne proti striedavke Stačilo, že bola dcéra uňho cez víkend. Celý deň v pyžame, pri telke, zuby neumyté, vlasy nezačesané, úlohy neurobené. Dieťa s poruchami učenia. Keď prišla domov v nedeľu večer o šiestej, najprv šla do vane, pol hodiny som jej rozčesávala vlasy po kolená a pri tom sme doslova bojovali s úlohami. Jedla len párky, pizzu, kebab. Neviem si predstaviť celý týždeň. Takže za mňa záleží aj od zodpovednosti rodiča a jeho schopnosti postarať sa o dieťa. Mne osobne veľmi záležalo na tom, aby boli čo najviac spolu, no uňho neplatili žiadne pravidlá. Dcéra si mohla robiť čo chcela a časom mi sama povedala, že tam už nechce chodiť na tri dni (bral ju v piatok hneď zo školy). Dnes sú na tom tak, že sa nevidia vôbec.
dieta potrebuje jeden domov .. miesto kde bude mat to svoje .. ak su rodicia v pohode riesila by som to navstevami .. a nie rehadzovanim si dietata hore dole.. ale zalezi aj od toho ake je doeta stare a ak je starsie dala by som mu vybrat

Zveriť matke a s otcom sa dohodnúť na návštevách hlavne keď sú deti malé.To dieťa je od narodenia naviazané na matku viac ako na otca nech si hovorí kto chce čo chce