Koľko minie matka samoživiteľka na stravu mesačne?
Ahojte, prechadzam rozchodom s partnerom a bohuzial ostavam na financovanie domacnosti sama. Zaujima ma hlavne polozka stravy nakolko si ju absolutne neviem prepocitat. S muzom v domacnosti sa jedlo vela masa, vela platil aj on takze ani analyza z bank. aplikacie mi moc nepomoze. Zaujima ma preto kolko priblizne minate zeny kt. mate 1 dieta ( skolak) mesacne cisto na stravu. Dakujem
Tak ja so synom pubertakom miniem cca 400 e a kupujem vsetko, okrem vajicok, tie mame domace. Vela zeleniny, jogurtov, aj ryby.
@anonym_autor ty a dieťa budete jesť v práci, škole a večere varené?do 500 eur sa určite zmestis.130 eur týždenne na bežné raňajky, desiate, mäso vystačí aj menej, keď ste dvaja
Dieťa sa stravuje v škole, ale športuje, takže dosť zje aj doma, ja si do roboty varím, nestravujem sa vonku pravidelne, ale kúpime aj pizzu, kebab,... Minieme cca 400-450€. Určite sa dá aj menej, nejako extra sa neobmedzujeme, kupujeme syry, jogurty, veľa ovocia, zeleniny, mäso, vajcia
Je rozdiel školák 6-ročný a 14-ročný. A je rozdiel či sa stravuje v škole, varíte doma alebo si kupuješ menučka. Do veľkej miery to, koľko minieš závisí od toho, koľko si môžeš dovoliť minúť. Či budeš vyhľadávať akcie, variť doma alebo občas aj reštauráciu, či kupujete iba základné potraviny alebo chipsy, sladkosti, sladené vody, proteíny, lyofilizované ovocie atď. Musíš sa zmestiť do nejakej sumy alebo chceš len orientačne vedieť? Podľa mňa je realistický hrubý odhad 300-500€. Ku ktorému číslu sa priblížite závisí od toho, čo som napísala vyššie.
Síce nemám dieťa, ale sme 2 dospelý a mesačne tak 350€ prejeme na potravinách (donasky nerátam, sme na dedine a bolt/uber/wolt tu moc nefunguje len miestne donasky pizze co využije tak 3x do mesiaca) a to máme mäso každý deň. Väčšinou varíme na viac dni a muž ma obedy v práci. Na nákupoch sa neobmedzujeme.. na čo máme cut to vezmeme.
Záleží asi aká si náročná stravnička a či ti stačia bryndzové halušky na večeru/obed alebo potrebuješ mäso alebo donašku. Kamarátka ma 4 ročnú dceru a oni možno tiež okolo 350€ na strave nechajú a je tiež samozivitelka.
Ale na 100% ti viem povedať že sladené vody a sladkosti sú najväčší žrút peňazí bohužiaľ. Navarit sa dá aj lacno a dobre
500 e matka s jedným dieťaťom? Premrštená suma.
500 e matka s jedným dieťaťom? Premrštená suma.
@anonym_65a4f8 ak sa niekto nemusí žiadnym spôsobom obmedzovať tak veru dá. Nám štyrom ak sa krotím pri nákupe tak 500 je ok, ale dala by to tá aj za menej
@anonym_65a4f8 ak sa niekto nemusí žiadnym spôsobom obmedzovať tak veru dá. Nám štyrom ak sa krotím pri nákupe tak 500 je ok, ale dala by to tá aj za menej
@anonym_dd0864 my sme 6 a asi tak 1200e/mesiac. Deti od 16+.
Dieťa 18+ a ja, samostatne strava doma 250 - 300 e
dieta ma 6rokov, mam cisty prijem po zaplateni vsetkeho potrebneho, cisto len na jedlo, drogeria a oblecenie pre dieta budget 550€ max, chcela by som to skresat na 400 len neviem ci je to realne? vsetko jedlo varim, v skole strava uz je odratana v tej sume
dieta ma 6rokov, mam cisty prijem po zaplateni vsetkeho potrebneho, cisto len na jedlo, drogeria a oblecenie pre dieta budget 550€ max, chcela by som to skresat na 400 len neviem ci je to realne? vsetko jedlo varim, v skole strava uz je odratana v tej sume
@anonym_autor já miniem cca 500€, mám ale 2 deti. Syn sa v škole nestravuje, iba doma, ale on toho veľa nepoje. Dcéra má 5, v škôlke stravu nepočítam, a aj tak je "drahšia" ako syn. Kupujem všetko čo nám treba, resp. na čo máme chuť. Ak sú nejaké trvanlivé potraviny v akcii, vždy ich nakúpim do zásoby. Ja sa napr. v práci moc nestravujem. Radšej si zoberiem z domu čo je navarené.
@anonym_autor do toho rátaš aj výživné alebo nie? Zmestíš sa do tejto sumy. Nebude losos 3x do týždňa, čučoriedky mimo akcie ani tenisky za 70€ ale ak jedlo dobre rozplánuješ, budeš pozerať akcie a nekupovať zbytočnosti tak to zvládneš.
@anonym_autor jasné že je to možné.

@anonym_autor ja som matka samoživiteľka a myslím, že nstravu miniem okolo 500€ + obedy40 v škole občas nejaká donáška 50€. Kupujem všetko. Syry, ovocie zeleninu... Ale úplne zrátané to nemám. Kúpim čo potrebujeme.