Koľko platíte kamarátke za stráženie detí?
Ahojte, ostala som sama na nasho 15 mesacneho syna a hladam niekoho kto by sa nam o neho staral. ponukla sa nam kamaratka (sama to navrhla), ale jej cena sa mi zda vysoka... preto by som poprosila Vase skusenosti - kolko platite kamaratkam, znamym, organizaciam za strazenie Vasich ratolesti? poprosila by som cenu+okres+ako stare su vase deti. aby som si to vedela porovnat. a tiez mozno - nosite im potom jest? platite i za cas kedy spia? vopred dakujem za kazdy jeden postreh! moc mi to pomoze, vdaka!
strážila som dieťatko v Bratislave za 3,5 Eur na hodinu a každú začatú. Ked sa to v globále zoberie 40 Eur za den cca11 hodín. Unavená som bola večer velmi. Ale určite by som nedávala dieťa mamke s dalšími dvomi detmi. Ked si totiž platíš a nie málo, tak vyžaduješ, aby sa dotyčná tvojmu dieťatku aj venovala. Pri dvoch svojich sa mu totiž velmi nenavenuje. To radšej niekoho, kto ju bude mať iba samotnú. A k tomu spánku. Ja som počas spánku mamine požehlila a podla možností povysávala dom. Kuchynu nechali ráno ako po bombe. Ale ja som to robila rada. Som taký akčný typ. A som rada, že ma prijali do rodiny a sú mi vdační za to, že sme to s malou zvládli bez úrazu a komplikácií.
@ericap Ja by som sa skúsila s kamarátkou dohodnúť nie na hodinu,ale na deň,keďže malého bude opatrovať popri svojich deťoch,nebude sa plno venovať len malému,tak 10 eur na deň by malo stačiť a na strave by som sa dohodla,buď by som jej zaplatila,alebo niečo kúpila.
Mne opatrovali vždy študenti,väčšinou z rodiny a to som dávala pri dcére 100 sk a pri synovi 5 eur na deň,plus mali u nás stravu a okrem bavenia,mi aj upratali,občas aj navarili,dnes je trošku drahšie,ale určite viac ako 7 eur na deň by som nedala,ale tak som s Kysúc,takže tu sa to celkom dá.
@tykat ste mali asi fakt stastie na tu pani. mne to pride s tou kamaratkou take zvlastne. sama mi to navrhla, ze preco nad takym niecim neuvazujem, sama sa ponukla, stanovila cenu, uz mi aj oznamila, ze len v utorok a stvrtok, inak nie, a pod... sa citim taka trochu "vtiahnuta" do deja. ona si to uz cele premyslela, naplanovala a mna predto postavila a este mi to hovorila sposobom akoby som nemala ani pravo nieco chciet inak a pocas toho ako jej syn krical na toho mojho... som sa tam citila ako mravcek ....
@sisaha velmi dobre ste to napisala... mna kamoska tiez zaskocila... nechcela som to od nej zadarmo ale aby si pytala to, co sa plati v normalnych jasliach? a este mi presne na tej navsteve, kde mi to povedala hovorila o tom, ako synovi kupila botasky za 28 eur a bundu za 32 eur... a ja som jej hovorila, ze tolko si nemozem dovolit dat celu rodinu a ze som svojmu synovi prave kupila botasky za 1 euro a bundu za 2 eura tu z MK. a v tom chodi drobacik moj a mne sa to zda uplne super.. nemyslim si, ze deti potrebuju az take drahe veci... a aj keby ten nas chce, nemozem si to dovolit takto ho obliekat...
@2712sasenka hej, nad tym som tiez uz uvazovala... ze sa mu v podstate moze narusit i cely harmonogram, ked sa budu navzajom rusit.
@anetkaadamko ja som to od nej tiez nechcela zadarmo.. len ma prekvapila, ze chce to, co sa plati v jaslickach...
@ericap je doma... ale ona ti asi nebude vediet presne vychazat v ustrety ako si predstavujes (myslim tym aby si sa nemusela ponahlat z roboty..). my sme to mali vzdy na dohovore a davala som ho tam len vtedy ked jej to vyhovovalo. za tu ciastku som bola rada ze niekoho mam. ja som tam mala maleho od 8 do 15, vozili sme jej ho. ona ma 2 svoje deti, jedno teraz chodi do skolky a druhe do skoly, takze sa musi prisposobovat aj im, vyzdvihnut ich, zaniest, predtym mala toho mensieho este doma... poviem jej, a ked bude mat zaujem napise ti, je na koniku registrovana.
na Slovensko mi to pride trosku vysoka cena, navyse ked je doma so svojimi detmi, tak tvoje bude len do poctu. Ja som v Irsku platila znamej 4 eura na hodinu, co je tu super cena. Mala viac deti, tak sa spolu vyhrali a mala bola v kolektive, ale od septembra uz chodi do skolky, za tu istu cenu (skolka dotovana statom), pretoze z mojho pohladu je lepsie, aby bola v anglicky hovoriacom kolektive. Keby mala ist do sukromnej skolky, tak tam necham celu vyplatu :(
@ericap Dobrý den mam agentúru na opatrovanie deti a poskytujeme opatrovanie priamo doma u rodičov alebo v minikolektíve nedaleko polusu v rodinnom domčeku my berieme od rodičov 5 eur na hodinu ak je dieta doma a chodí opatrovatelka alebo 300 eur na mesiac ak je v minikolektíve plus má prispevok od štátu avšak dá sa zohnať aj inde na bazare a inzerátoch za menej len rodičia sa boja o svoje deti a nezveria len tak hocikomu svoje deti, my mame skúsene opatrovatelky študentky pedagogických vysokých škôl vyššich ročníkov, ktoré majú bohaté skúsenosti s opatrovaním detí od 4 mesiacov.
@fidka79 samozrejme platim aj zdravotku aj odvadzam dame..na Slovensku som cez agenturu pracovala za 5e/hod.ako studentka.Takze zase velky rozdiel v tom nie je.
@fidka79 ja som pracovala ako aupair rok a pol v zahranici,mala som prax,v Presove popri Bakalarovi to v agenture Noslus bola normalna tarifa pre opatrovatelky aj doucovanie.Je na kazdom ci tolko zaplati alebo nie.
@fidka79 prepac, ale mohla by si to prestat riesit? tato tema bola o inom a @sarlota1986 mi len pomohla ziskat obraz o tom, ze i takto to chodi. kazdy mame svoju pracu za kt. dostavame plat a nasi zamestnavatelia sa rozhodnu, ci nam budu davat tolko kolko davaju. jej sa podarilo najst si fajn pracu a je to jej vec. a napr. niekedy su "nekvalifikovani" ludia ovela lepsi "odbornici" ako kvalifikovanani - niekedy je proste papier zbytocny... takze dakujem ze to respektujes 🙂 pekny den,
@ericap Dakujem🙂 ja uz som sa radsej prestala vyjadrovat🙂
ono fakt musis mat k tomu vztah,ja deticky zboznujem,preto som sla aj na pedagogicky smer na vyske ,ale poznam aj tie baby,ktore maju opatrovatelsky kurz a svoje deti by som im nedala.Niekedy sa energicka a mila nevystudovana🙂 opatrovatelka vyrovna vsetkym tym papierovym a ked to robi so srdcom nie je o com🙂
drzim palce,nech najdes tu svoju zazracnu,lebo to je najdolezitejsie..spokojne dietatko,spokojna mamina🙂
@ericap 18E /Hod privat (sukromne), centrum do 3 rokov 3e/hod .Ceny v rakusku.
Ja som kamoške dala toľko, čo ju vyšla cesta ku mne. Teda trochu zaokrúhlené, takže jej to vyšlo možno na čistý zisk cca 1-2 eura. ☹ Aj mi to bolo ľúto, ale aj ona vedela, že nemám veľmi z čoho. A zas je to recipročné - ani ona mne neplatila za pomoc pri upratovaní, jej staršiu samostatnú dcéru som mala so sebou na prázdninách.
A so susedou máme výmenný systém: nie celkom hodina za hodinu, ale približne jedno poobedie za druhé (jej dcéra u mňa a moja u nich sa striedajú).
@ericap u nas na sidlisku za to brala mamina 2 eura na hodinu, ze popri svojom dietati sa starala aj o dalsie.. samozrejme, nielen volna zabava, ale aktivity ako v skolke. Viac ani brat nemohla, ked je tu sukromna skolka, kde sa da dat dieta za 3 eura na hodinu, a ma to s aktivitami, este k tomu bilingvalnymi, tak sa nan cosi nachyta aj z angilictiny... samozrejme, plati sa aj za cas, ked spi. Ja by som od kamosky urcite za toto nepytala viac ako 2 eura na hodinu, a to mam pedagogicke vzdelanie. Ak by to bolo opatrovanie trvaleho charakteru, tak by som zvazila sukromnu skolku, ono to zas nevyjde tak vela, ked si platis mesiac dopredu a nielen, ked tam obcas prides..
Baby vsetkym vam velmi pekne dakujem za reakcie a postrehy. pomohlo mi to utvorit obraz. a tiez som mala stastie, nakolko sa mi ozvala ina mamicka, kt. nam je ochotna pomoct + aj byvala kolegyna, čo je na dôchodku nam podala pomocnu ruku - no nie su uzasne? :D.
kamaratke som uz povedala, ze som sa rozhodla inak a nebudem jej maleho vodit kazdy utorok a stvrtok ako chcela ona, z dovodou ako som uviedla vyssie. ale nechcela som aby bola urazena a chcela som, ze jej este mozno pomozem a do toho konca roka jej mozno maleho dam na 1-2-3 dni, ak nam to bude financne vychadzat.. prekvapila ma vsak jej reakcia - ze jej sa to neoplati, ak to bude len na tak malo dni... a ze mozno prave nebude mat cas...
tak som pochopila, ako tu pisala 1 mamicka, ze to nie je skutocna kamaratka, kt. by chcela pomoct nam v tazkej situacii, ked som na maleho sama, ale tu islo len o to, aby si pomohla ona. :( co uz. a smutne je, ze prave ja som ta, ktoru to trapy.. :( skoda. ale vam dakujem

moja sestra ma chlapca od roka u opatrovatelky, dochodkyna vedla z bloku , je to v Kosiciach a platila tusim 2 eura na hodinu ale ked bolo dieta na cely den tak uz len 1.5 eur na hod, ked bol maly na 6 hodin denne, dala za mesiac na to cely rodicak, teraz je na cely den az do 16.30 a neviem cca tych 260 eur ju to vyjde.
pani ma tam na opatrovanie dalsie 2-3 deti, takze je maly akoze v "kolektive" ale nebyva chory ako by bol v jasliach kde je viac deti.