icon

Ako zvládnuť plánovanie dlhých prázdnin s deťmi?

24. jún 2025

Ahojte, otázka na koník, ako riešite nekonečné prázdniny?
Mám puberťáka a predškolaka, tento rok ešte pôjde do škôlky celý júl. August vieme vykryť s manželom 2,5 týždňa ja dovolenka 2,5 týždňa manžel. Akurát že nie sme spolu cez leto a nemôžme ísť spolu na dovolenku. Ale to sme si už zvykli na to.
Takže tento rok ešte máme vybavené ale na ďalší rok keď bude prvák a dva mesiace letné prázdniny neviem ako to dáme. Čo ma napadá celý júl ho dať do táborov. Pozerala som koľko stojí teraz tábor a za týždeň aj 200-300 eur. To by išla tisícka len na tábor. Babky nemáme k dispozícii.
Puberťák už je samostatná jednotka jeho neriešim má svoje záujmy kamarátov. Keď bol on malý mohla som si zobrať z práce neplatené voľno cez prázdniny. Teraz mám inú prácu a nemôžem ostať len tak doma. Je nás málo vedenie tlačí na nás, horko ťažko mi dajú 2,5 týždňa dovolenku cez leto.

Strana
z3
catherinah
24. jún 2025

Máš šťastie, ze máte celý júl škôlku. 😀

rachel36a
24. jún 2025

Ved nech ho postrazi starší súrodenec...u nas tiez mal na starosti nejaké dní brat, potom tábor, starky, a keď už nemohol nik, tak opatrovatelka

majusqa77
24. jún 2025

tiez ideme tabory, na striedacku volno, ho, doobeda budu par dni aj sami (maju 6,9 a 11)

januska12323
24. jún 2025

Každý rieši ako môže. Možno bude družina aj cez leto, tábory, starí rodičia, starší súrodenec. A máš veľké šťastie, že môžeš mať 2,5 týždňa dovolenku cez leto.

martul
24. jún 2025

Puberťák ho v pohode postráži. Jesť budú mať pripravené, nechaj im nejaké euro na zmrzlinu a prežijú kým prídete.

zuzacka16
24. jún 2025

tak ako tu bolo už spomenuté..my máme 8 ročnú a teda ešte máme šťastie, že máme babky a dedkov no..takže cez leto tam, s nami dovolenka, tento rok aj tábory denné a v škole majú letnú prázdninovú činnosť, takže aj tam pôjde na týždeň a pekne to vykryjeme..tiež by som dala postrážiť aj staršiemu súrodencovi, aj keď má vlastné záujmy, ale stále lepšie ako platiť opatrovateľku..bude to musieť vydržať na určitý čas no..

ivik4
24. jún 2025

Vsak a ten pubertiak ho nepostrazi kym sa z prace vratite ? Nevravim ze celi mesiac vsak aj on ma prazdniny ale aspon par dni a potom ten tabor

autor
24. jún 2025

Ako som písala tento rok ešte máme vykryte, len rozmýšľam dopredu na ďalší rok. Škola nefunguje cez leto tak celé dva mesiace budu prázdniny, plus k tomu vianočné veľkonočné jarné jesenné prázdniny a ani neviem aké sú ešte, riaditeľske voľná a pod.
Škôlka fungovala aj cez Vianoce, cez jarné veľkonočné aj jesenné prázdniny, škola nebude to bude neustále doma.
Starší súrodenec no nechcem ho moc zaťažovať so strážením mladšieho, predsa rodičia by mali zaobstarať sa. A na ďalší rok by mal mať starší brigádu ak mu to vyjde.
Babky sú o ničom, nemajú záujem postrážiť ani na hodinu nie to na pár dní.

lukbe
24. jún 2025

Staršieho by som nezaťazovala. Ak rozmýšľaš rok dopredu, tak začať sporit na opatrovateľku.

amelia89
24. jún 2025

Ja mam 2 skolkarov,skolka je 2 tyzdne otvorena. potom mame home office s detmi doma (na zabitie), 1 primestsky tabor, 3 tyzdne dovolenka vsetci spolu a 1 tyzden mi pomoze segra. Je to aj tak totalny extrem a presne ked bude skola a popridavaju sa tam dalsie prazdniny tak amen. je to tazke vykryt ti vsetko,my mame nastastie home office ked treba je to sice super ale na druhej strane je ti stres lebo neda sa plnohodnotne pracovat s nimi a ta robota nie je len tukanie do pc … ale niekto nema ani to tak sa nestazujem

sisaka
24. jún 2025

Škôlka bola otvorená celoročne, takže to som nemusela riešiť a keď boli deti školáci tak 2 týždne spoločnej dovolenky a zvyšok celé leto v táboroch. Bolo to drahé, ale žiadne iné riešenie nebolo. Radšej nech má dieťa kvalitný zábavný program s rovesníkmi ako mu nájsť nejakeho teenagera, či študenta na stráženie a nudiť sa doma.

autor
24. jún 2025
@amelia89

Ja mam 2 skolkarov,skolka je 2 tyzdne otvorena. potom mame home office s detmi doma (na zabitie), 1 primestsky tabor, 3 tyzdne dovolenka vsetci spolu a 1 tyzden mi pomoze segra. Je to aj tak totalny extrem a presne ked bude skola a popridavaju sa tam dalsie prazdniny tak amen. je to tazke vykryt ti vsetko,my mame nastastie home office ked treba je to sice super ale na druhej strane je ti stres lebo neda sa plnohodnotne pracovat s nimi a ta robota nie je len tukanie do pc … ale niekto nema ani to tak sa nestazujem

@amelia89 My tiež nemáme HO

autor
24. jún 2025
@sisaka

Škôlka bola otvorená celoročne, takže to som nemusela riešiť a keď boli deti školáci tak 2 týždne spoločnej dovolenky a zvyšok celé leto v táboroch. Bolo to drahé, ale žiadne iné riešenie nebolo. Radšej nech má dieťa kvalitný zábavný program s rovesníkmi ako mu nájsť nejakeho teenagera, či študenta na stráženie a nudiť sa doma.

@sisaka Asi aj my budeme musieť riešiť leto s tábormi, len malý je taký mamin cecok neviem či to vydrží v táboroch.

sisaka
24. jún 2025

Však nemusí ísť na pobytové v takom veku. Moje decká vyskúšali pobytové raz a potom chodili len do denných táborov. Vyberali sme podľa ich záujmov. Neznašala som koli tomu letá, bolo to finančne náročné + každý týždeň bolo dieťa v nejakom inom tábore - na inom mieste, takže ešte aj rozvážanie k tomu, ale iná možnosť nebola, už je to našťastie za nami.

pohodacka03
24. jún 2025

Pozriet primestke denne tabory? Rano odnesies, poobede vyzdvihnes, poobede bude trochu s rodinou, to by mohol zvladnut. Ja som pozerala pre mojich skolkarov nejaky tabor na spestrenie leta. A ceny su naozaj diametralne rozne. Neviem odkial si, ale najdes aj lacnejsie ako za 200-300€. Nejaka kamaratka s detmi by ho nevzala cez den k sebe aspom tyzden? Ved deti sa zahraju spolu, lepsi program si vymyslia. Alebo opatrovatelka

andrejka1974
24. jún 2025

Však nech postráži starší súrodenec a prestriedate sa

autor
24. jún 2025
@pohodacka03

Pozriet primestke denne tabory? Rano odnesies, poobede vyzdvihnes, poobede bude trochu s rodinou, to by mohol zvladnut. Ja som pozerala pre mojich skolkarov nejaky tabor na spestrenie leta. A ceny su naozaj diametralne rozne. Neviem odkial si, ale najdes aj lacnejsie ako za 200-300€. Nejaka kamaratka s detmi by ho nevzala cez den k sebe aspom tyzden? Ved deti sa zahraju spolu, lepsi program si vymyslia. Alebo opatrovatelka

@pohodacka03 Zo západu som čo som pozerala všetko si drahé tábory a kamarátky čo mám ony by nezobrali môjho postrážiť, majú dosť so svojimi deťmi.

liz_lemon
24. jún 2025

a nepozerala si tabory, ktore organizuju napr. Saleziani? maju aj denne

mamina7070
24. jún 2025

denne tabory, skauti, cirkevne a plus pubertak

pohodacka03
24. jún 2025

Mozno si fakt nenasla spravny. Ja som hladala tabory a vsetko okolo 200€ a vyssie. Teraz som hladala planetarium a nasla som nahodne denny tabor za 95€- cez centrum volneho casu(v KE), ale mozno najdes podobne na zapade 🙂 Krestanske tabory kedysi mavali dobre ceny(saleziani aj grekokatolici).

scila
24. jún 2025

No neni to sranda. Deti chodia na denné tábory (tie ceny posledné roky išli neskutočne hore), som dohodnutá s mamou synovho kamaráta, že pár dní postráži aj môjho syna, aj starí rodičia pomôžu a teda ja mám skrátený úväzok aby tam neboli tak veľa.
V júli mám dofču týždeň, v auguste dva, muž neviem ako keďže je živnostník, záleží čo bude mať rozrobené.
Ak aj bude tvoj syn brigádovať budúci rok, tak ja by som mu navrhla aj ďalšiu brigádu - stráženie brata za finančnú odmenu (ak je zodpovedný) 🤷‍♀️ Letné prázdniny sú nočná mora mnohých z nás...

marca12
24. jún 2025

To je smutne,ze rodina nema zaujem. U nas v rodine sa vsetci striedame a berieme si deti na prazdniny. Este aj moj brat slobodny mladenec ich chodieva strazit,zabavat. Vo vasom pripade jedine zohnat studentku na strazenie a aspon jeden,dva tabory.

michelle567
24. jún 2025

Išla by som na očr

autor
24. jún 2025

Budem musieť niečo vymyslieť a pohľadať denne tábory ale to až o rok. Toto leto ešte dáme v pohode.

autor
24. jún 2025
@michelle567

Išla by som na očr

@michelle567 Na ocr v škole to sa dá?

mamina7070
24. jún 2025

nie neda sa OCR na skolaka to nie je zatvorenie zariadenia ale prazdniny

autor
24. jún 2025
@marca12

To je smutne,ze rodina nema zaujem. U nas v rodine sa vsetci striedame a berieme si deti na prazdniny. Este aj moj brat slobodny mladenec ich chodieva strazit,zabavat. Vo vasom pripade jedine zohnat studentku na strazenie a aspon jeden,dva tabory.

@marca12 Naša rodina nemá záujem ani babky ani mužove súrodenci, ale s tým som sa už zmierila že nechcú pomôcť postrážiť. Nie každá banka je šťastím od seba že by rada trávila čas s vnúčatami.

alchemilkazltozelena
24. jún 2025

Samozrjeme že sa dá ísť na ocr, však dieta môže byť choré aj cez prázdniny... Aj ja som tak bola

tilonka
24. jún 2025

Skoly vacsinou ponukaju prvy tyzden prazdnin, niektore aj dva tyzdne, druzinu od rana do cca 15ej. Zavolaj si, ci aj vasa buduca skola ponuka. Prihod do toho tabor (centra volbeho casu ponukaju cenovo vyhodnejsie), pripadne si najdi vo vasom okoli mamicku s malymi dietatom, dochodkynu alebo studentku, ktora rada postrazi. Ak najdes ochotnu, vyuzijes aj v ine dni v roku..

nikaeli
24. jún 2025

Mám prváka, ide na tri denné tábory - jeden za 160-180€ na týždeň so stravou. Uplatním si relaxačný poukaz a časť peňazí sa mi vráti. Dva týždne sme na rodinnej dovolenke, zvyšok sa prestriedame s manželom (on si vie vziať home.office). Babky máme po 70, nezavesím im ho na krk na celý týždeň...

Strana
z3