icon

Denný tábor: Poučenie z nevrátených poplatkov pri stornovaní

20. júl 2026

Chcem sa podeliť o skúsenosť, možno niekomu ušetrí nervy.
Prihlásila som dieťa na denný tábor cez jednu súkromnú organizáciu. Vyzeralo to super, pekný program, dobré fotky, komunikácia milá. Miesto vraj bolo treba potvrdiť hneď, takže som zaplatila celú sumu dopredu.
Lenže pár týždňov pred táborom nám do toho prišli zdravotné problémy a dieťa nakoniec nemohlo ísť. Myslela som si, že aspoň časť peňazí vrátia, keďže som sa ozvala vopred. Až vtedy som zistila, že v podmienkach majú napísané, že pri zrušení z našej strany sa nevracia nič, prípadne len ak si sami nájdeme náhradníka.
Nechcem tvrdiť, že je to podvod, asi som si to mala lepšie prečítať. Ale úprimne, vôbec som nečakala, že pri detskom tábore to bude také tvrdé.
V podstate len chcem upozorniť, že treba čítať celé podmienky, aj podmienky storna. Asi nemá význam to riešiť cez nejakú obchodnú inšpekciu :-/

Strana
z2
anonym_e89ff7
21. júl 2026
@anonym_2fc80d

@anonym_e89ff7 ak by tvoje dieťa išlo na tábor, súhlasila by si s doplatením vyššej sumy lebo niektoré deti ochoreli?

@anonym_2fc80d nie to strata organizatora nie spotrebitela.

anonym_e89ff7
22. júl 2026
@anonym_e2f18f

@anonym_e89ff7 existujú aj tábory s jedným turnusom. Napr. na detskej univerzite. Vždy prvý prazdninový týždeň. Bohatý program, množstvo personálu, prizvaných odborníkov, rôzneho materiálu na workshopy. Ak vypadne polovica detí bez náhrady, kto to zaplatí? ty by si robila animátorku zadarmo? autorka má možnosť nájsť náhradu za dieťa. Nerozumiem, ako jej vôbec napadlo sťažovať sa 🤦🏻‍♀️

A vôbec, mňa tak udivuje, keď niektoré mamičky vyplakávajú napr. vo vlákne Mira Jaroša, prečo musí mať každý lístok a prečo je cena lístka za dieťa rovnaká ako za rodiča. Je to jeho práca, jeho živobytie. Venuje sa deťom, tak ako si môže niekto myslieť, že bude mať dieťa vstup zdarma? ročné dieťa z toho aj tak nič nemá, nemusí tam ísť za každú cenu. Ak príde na koncert polovica detí "zadarmo", čo on z toho má? tiež s ním
chodí množstvo ľudí, ktorí pracujú v zákulisí, platí za miestnosť, dopravu, hotel....

@anonym_e2f18f ako som uz napisala 100% storno poplatky su legalna zlodejina. Ak budem do popredia davat to ako zarobi ci nezarobi organizator daleko nezajdem. Ja myslim na to ako vyhodim stovky eur z okna. Deti na tabor nenastupia preto ze sa zle vyspali ale preto ze maju dovod. Tiez ked si v obchode zaplatis za saty tak s nimi aj odides, dokonca ak sa ti doma uz nepacia mozes ich vratit a dostanes peniaze spät. Zaplatim za to co mam a nie za to co nemam. Pokial im to budu rodicia akceptovat dovtedy si to mozu dovolit. Ja som vcera vyhodila 200 eur z okna: sme sa v hoteli na dovolenke so synom z ich stravy dogrcali a predcasne sme zbalili kufre. Za nevyuzity den bolo 100% storno 200 eur. Zlodejina. Neodisla som preto ze sa mi nepacila recepcna ale preto ze nas otravili. Tiez poucenie pre mna do buducna uz nikdy nebudem nic platit mesiac dopredu anabuduce si objednam kratsi pobyt a pri spokojnosti ho predlzim na mieste.

anonym_e89ff7
22. júl 2026
@anonym_e2f18f

@anonym_e89ff7 existujú aj tábory s jedným turnusom. Napr. na detskej univerzite. Vždy prvý prazdninový týždeň. Bohatý program, množstvo personálu, prizvaných odborníkov, rôzneho materiálu na workshopy. Ak vypadne polovica detí bez náhrady, kto to zaplatí? ty by si robila animátorku zadarmo? autorka má možnosť nájsť náhradu za dieťa. Nerozumiem, ako jej vôbec napadlo sťažovať sa 🤦🏻‍♀️

A vôbec, mňa tak udivuje, keď niektoré mamičky vyplakávajú napr. vo vlákne Mira Jaroša, prečo musí mať každý lístok a prečo je cena lístka za dieťa rovnaká ako za rodiča. Je to jeho práca, jeho živobytie. Venuje sa deťom, tak ako si môže niekto myslieť, že bude mať dieťa vstup zdarma? ročné dieťa z toho aj tak nič nemá, nemusí tam ísť za každú cenu. Ak príde na koncert polovica detí "zadarmo", čo on z toho má? tiež s ním
chodí množstvo ľudí, ktorí pracujú v zákulisí, platí za miestnosť, dopravu, hotel....

@anonym_e2f18f este doplnim podla tvojej logiky ak vratis tovar cez internet tak budes platit mzdu zamestnanca ktory spracoval objednavku a zabalil a poslal balik? Lebo predsa ak by to vracali vsetci tam obchodnik chudak nezarobi, takze treba platit stratu obchodnikovi ano?

anonym_e2f18f
22. júl 2026
@anonym_e89ff7

@anonym_e2f18f este doplnim podla tvojej logiky ak vratis tovar cez internet tak budes platit mzdu zamestnanca ktory spracoval objednavku a zabalil a poslal balik? Lebo predsa ak by to vracali vsetci tam obchodnik chudak nezarobi, takze treba platit stratu obchodnikovi ano?

@anonym_e89ff7 prečo podľa mojej logiky? ak tovar vrátim, vrátia mi peniaze. Ak autorka nájde náhradu za svoje dieťa, rodičia toho dieťaťa jej dajú peniaze. Zamestnanec je vo firme zamestnanec a má plno iných povinností, za ktoré je platený. Náplňou práce animátora je starať sa o deti v tábore. O koho sa bude starať, keď tie deti neprídu? nebude mať čo robiť. Môj syn je aktuálne v tábore. Napr. včera šli vlakom, lístky zakúpili vopred. Vstup do areálu, kde mali objednanú akciu, tiež platili vopred. Dnes majú reneselníkov, ktorí sú objednaní aj s materiálom vopred. Tí ľudia tam prídu bez ohľadu na fakt, či bude v tábore pôvodných 50 detí alebo 30. Za ich účasť na tábore majú dohodnutú nejakú finančnú odmenu. Kto ju má zaplatiť, ak 20 neprítomným deťom vrátia peniaze? zvyšných 30 detí doplatí? či organizátor? čo hovorí tvoja logika?

Strana
z2