icon

Letný tábor: Ako reagovať na vedenie tábora?

Včera o 11:23

Ženy ako by ste reagovali na nasledujúcu situáciu?

Kmotra mojej kamošky organizuje každoročne letný tábor, ako OZ, moje deti ten tábor majú veľmi radi, chodia tam každý rok. Majú radi pani vedúcu a jej mažela zvlášť, vždy zažijú plno zábavy ani sa im nechce domov. Pred tým k nim chodili aj na denné tábory, len sme sa pred 4rokmi sťahovali, tak sa vidia iba raz ročne. V danom roku sa koná iba jeden pobytový tábor. Velke plus super pomer kvality a ceny.
Na všetkých oficiálnych papieroch , prihláškach je uvedené jej meno, jej kontaktné údaje atď. Prihlášky som vyplnila a tábor zaplatila pred pár mesiacmi. Pred asi týždňom sme ich stretli v OC, tak sme sa za rozprávali. Zrazu vysvitlo že oni dvaja do tábora ani nejdú, vedúcu bude robiť dcéra mojho bratranca. Pani nám ponúkla možnosť vrátenia peňazí. Keď som to deťom hovorila boli dosť sklamané Na jednej strane s bratcocou dcérou nevychádzajú dobre. Ona deti nemotivuje ona ich núti do činnosti ktoré sa im nechce robiť (napr jazda na koni, kúpanie v studenom bazéne). Na strane druhej sa tešia na starých kamaratov, a vedia že niekam na ten týždeň musia ísť a je ťažké hľadať niečo na poslednú chvíľu kde by bola spokojná aj dcéra aj synovia. Najlepšie na jednom mieste aby sme ich nemuseli voziť hore dolu po republike.
Momentálne jedno chce, jedno nechce a jedno dieťa nie je rozhodnuté.

anonym_887951
Včera o 11:26

išli by do tábora a hotovo, budú tam mať aj kamarátov tak už tých pár dní prežijú a budúci rok v predstihu budete riešiť inú alternatívu...

anonym_7388fd
Včera o 11:28

@anonym_autor pover deti, nech sa samy demokraticky rozhodnú (jediný výsledok, nie jeden tak a druhý onak), či ísť na zajednaný tábor. Budú sa cítiť dôležito a pocítia aj určitú zodpovednosť za svoje rozhodnutie.

doriiis
Včera o 11:33

Nerozhodnute dieťa nech sa rozhodne a ten, čo chce ísť nech ide a ten čo nie nech nejde. Peniaze ti vrátia. Aký je problém?

anonym_0c1a5e
Včera o 11:36

Ale ved bezne sa v taboroch menia aj animatori, organizator je jedna vec a animator druha. Asi celkom nerozumiem, co riesis... Ved na tom tabore bude vela ludi, isto si tam nebude nikto dokazovat ze nuti decko do studeneho bazena a pod, podla mna trosku prehanas. Ale ked s tym mas taky problem, radsej deti z tabora odhlaste. Nema vyznam ze tam pojdu, Ty mas problem, vo vsetkom ho vidiet budes, im to potom vycitat ... Takze ked mas problem (z hocijakych dovodov), nech na tabor nejdu a budu doma.

autor
Včera o 11:43
@doriiis

Nerozhodnute dieťa nech sa rozhodne a ten, čo chce ísť nech ide a ten čo nie nech nejde. Peniaze ti vrátia. Aký je problém?

@doriiis zas si tu niekto predstavuje veci jednoducho jak Hurvínek válku.
Ad 1) vrátia ale kedy? Z čoho by som to zaplatila pred výplatou ? Isto to bude drahšie
Ad 2) dieťa nemôže zostať doma samé, zvlášť ak starší súrodenci pôjdu
Ad 3) nemám kapacitu , čas, dovolenku voziť deti na rôzne miesta odchodu
Ad4) lepšie tábory už miesto nemajú
Nie si ty tá čo sa minule chválilaže nechávala deti doma samé a nič sa im nestalo?

autor
Včera o 11:45
@anonym_0c1a5e

Ale ved bezne sa v taboroch menia aj animatori, organizator je jedna vec a animator druha. Asi celkom nerozumiem, co riesis... Ved na tom tabore bude vela ludi, isto si tam nebude nikto dokazovat ze nuti decko do studeneho bazena a pod, podla mna trosku prehanas. Ale ked s tym mas taky problem, radsej deti z tabora odhlaste. Nema vyznam ze tam pojdu, Ty mas problem, vo vsetkom ho vidiet budes, im to potom vycitat ... Takze ked mas problem (z hocijakych dovodov), nech na tabor nejdu a budu doma.

@anonym_0c1a5e ona tam bola ako výpomoc pred pár rokmi, a práve toto robila. Len keď sa dieťa bojí koňa, tak čo za pedagóg je ona že núti?

anonym_0c1a5e
Včera o 11:54
@anonym_autor

Ad 1) vrátia ale kedy? Z čoho by som to zaplatila pred výplatou ? Isto to bude drahšie
Nie si ty tá čo sa minule chválilaže nechávala deti doma samé a nič sa im nestalo?

@anonym_autor pozri sa, kazda normalna matka chape tieto dovody, co si vypisala. Ale uvedom si, ze nemozes mat vsetko: chces totiz lacny tabor, kde ste zatial vzdy boli spokojni. Uz vobec ponuka ze vam vratia peniaze LEN preto, ze tam je iny animator ako ste VY chceli alebo ocakavali, je velkorysa.

To, ze na drahsi tabor nemas, ze dieta doma ostat nemoze a ze Ty nemas cas vozit deti, to naozaj je Tvoj problem. Cize preto si musis na papier napisat pre a proti a rozhodnut sa. Bud na ten tabor chcete ist, alebo nie. Ale ist tam a popindavat si na to vsetko ze nie si spokojna, rozumies, to tiez nie je riesenie.

Toto je cele o com to je, bez uplne zbytocnych analyz. Bud chcem a verim ze to bude ok - deti idu. Alebo nechcem - nestazujem sa, vyuzijem ponuku vratenia penazi, a deti nejdu. (To, ako si ich doma cez leto zorganizujem je uz moj problem).

A toto pisem bez emocii, neber to v zlom, ale to su fakty.

anonym_e72617
Včera o 11:55
@doriiis

@doriiis tak

autor
Včera o 12:10
@anonym_0c1a5e

@anonym_autor pozri sa, kazda normalna matka chape tieto dovody, co si vypisala. Ale uvedom si, ze nemozes mat vsetko: chces totiz lacny tabor, kde ste zatial vzdy boli spokojni. Uz vobec ponuka ze vam vratia peniaze LEN preto, ze tam je iny animator ako ste VY chceli alebo ocakavali, je velkorysa.

To, ze na drahsi tabor nemas, ze dieta doma ostat nemoze a ze Ty nemas cas vozit deti, to naozaj je Tvoj problem. Cize preto si musis na papier napisat pre a proti a rozhodnut sa. Bud na ten tabor chcete ist, alebo nie. Ale ist tam a popindavat si na to vsetko ze nie si spokojna, rozumies, to tiez nie je riesenie.

Toto je cele o com to je, bez uplne zbytocnych analyz. Bud chcem a verim ze to bude ok - deti idu. Alebo nechcem - nestazujem sa, vyuzijem ponuku vratenia penazi, a deti nejdu. (To, ako si ich doma cez leto zorganizujem je uz moj problem).

A toto pisem bez emocii, neber to v zlom, ale to su fakty.

@anonym_0c1a5e to že stál o 20€menej znamená že bol tak lacný?
Ešte raz radšej napíšem nejedná sa o jedného animatora

autor
Včera o 12:20
@anonym_e72617

@doriiis tak

@anonym_e72617 ďalšia ktora by nechala 8 ročne dieťa celý deň doma samé

anonym_4ea279
Včera o 12:26

Nemala si to deťom hovoriť. Načo? Kebyže nestretneš tých ľudí, tak ani nevieš, že tam nebudú oni, deti by si tam odviezla a určite aj nechala, nie?

doriiis
Včera o 12:39
@anonym_autor

@anonym_autor .... A kebyže sa všetky rozhodnú, že nechcú ísť alebo aj ten nerozhodnuty nebude chcieť ísť? Spravíš čo?
Lebo skôr sa mi zdá,že ti viac záleží na vlastnom komforte ako na tom,čo chcú deti.
Alebo keby zo dňa deň zrušili tábor úplne? Tak čo?

januska12323
Včera o 12:52

Keby si to nezistila ani nič neriešiš a decká tam idú. Sú traja, dajú na seba pozor a ak sa niečo stane ohlásia ťa. Ďalší rok sa budeš informovať dopredu.

autor
Včera o 13:01
@doriiis

@anonym_autor .... A kebyže sa všetky rozhodnú, že nechcú ísť alebo aj ten nerozhodnuty nebude chcieť ísť? Spravíš čo?
Lebo skôr sa mi zdá,že ti viac záleží na vlastnom komforte ako na tom,čo chcú deti.
Alebo keby zo dňa deň zrušili tábor úplne? Tak čo?

@doriiis vlastný komfort? Nebuď smešna. To znie ako keby som ten týždeň iba ležala doma a vyvalovala sa v posteli. V skutočnosti však máme uzaviekové obdobie, a ten týždeň musí načasovať aj keby som bola chorá.
V práci máme dopredu nahlásené dovolenky, muž má v auguste celozávodnu, mimo toho nehrozí. Deti idú aj do ďalších táborov. Jednoduchá matematika nemám toľko dovolenky koľko majú deti prázdnin. Ešte som nepočula o tom že by 4-5dni pred odchodom by zrušili celý tábor, ale keby aj za tie peniaze čo som dala na taborx3deti si niekoho zaplatím

autor
Včera o 13:04
@anonym_4ea279

Nemala si to deťom hovoriť. Načo? Kebyže nestretneš tých ľudí, tak ani nevieš, že tam nebudú oni, deti by si tam odviezla a určite aj nechala, nie?

@anonym_4ea279 v tom OC som nebola sama, ak by som sama tak si ich možno ani nevšimnem
Ok?

anonym_a1256f
Včera o 13:22
@anonym_autor

@anonym_0c1a5e ona tam bola ako výpomoc pred pár rokmi, a práve toto robila. Len keď sa dieťa bojí koňa, tak čo za pedagóg je ona že núti?

@anonym_autor Pozri sa, pred par rokmi sa dievca spravalo tak, teraz moze byt uplne ina. Aj deti su vacsie a dokazu sa viac postavit za seba. Ja som roky robila animatorku v taboroch a ked porovnam ako som sa spravala v 15ke a ako v 25ke, tak je to obrovsky rozdiel. Deti to tam poznaju, maju tam kamosov, poznate organizatorov. Ty volno mat nemozes, iny tabor tazko zozenies (alebo zozenies a drahsi), deti doma ostat nemozu. Nauc ich reagovat asertivne, ale slusne. Ak by ich teda dievca nutilo ist na kona, ze vdaka, ale nie. Postav k tomu ako to tu ktosi pisal, keby ich nestretnete v OC, ani neviete, ze tam nebudu a deti by na tabor sli. Ja neviem ake stare mas deti, ci sa im daju vsetky tie prakticke veci vysvetlit, ale vacsi to snad uz pochopia, ze zial, uz nie je mozne menit dohodnute. A dalsia vec, ked je to dcera bratranca, nemozes sa s nou dohodnut ty, ze deti nech plavaju ked im nebude zima, ze sa kona boja atd?

anonym_be1b0f
Včera o 13:48

Ja to nechápem
Ide o to ako jediný problém, že keď nepôjdu,tak nemáš čo snimi urobiť?
Tak nech idú a hotovo
Či čo

simca06022011
Včera o 13:52

samozrejme ze by deti tam isli, nechodi sa kvoli veducim. Budu tam deti, program a pojdu... :D

ivik4
Včera o 13:56

Vsak podla komentara nemas kde nechat dieta, bolo by doma same. Tak preco sa rozhodujes ? Ist musi , nie ?

anonym_4748b2
Včera o 14:06

Ty ich pozitivne namotivuj a nejak to zvladnu. Bude tam vela iných, to sa utrasie a bude im tam dobre. Takto narychlo to nemas ako inak poriešiť ak nemáte starých rodicov alebo opatrovateľku.

anonym_284f5d
Včera o 14:09

Hmmm a nskusala si volat teda veducej? Ze ai s tym ratala ze vam ten tabor zrusili na poslednu chvilku?
Proste vydiskutovat si to.
Predpokladam ze tam nebude jedina animatorka. A ak dieta nechce tak nechce. Nie vsetky akcie v tabore su povinne. Bude sediet bokom ak ina cinnost k dispozicii nebude.

lenka13332
Včera o 14:15
@anonym_autor

@anonym_autor tak ich do toho tábora daj. Budú tam súrodenci spolu a neverím žeby to bolo taká katastrofa, že pár dní nevydržia. Budú tam mať kamarátov.

anonym_4ea279
Včera o 14:25
@anonym_autor

@anonym_4ea279 v tom OC som nebola sama, ak by som sama tak si ich možno ani nevšimnem
Ok?

@anonym_autor Ok, len v úvodnom príspevku si napísala ...KEĎ SOM TO DEŤOM VRAVELA, BOLI SKLAMANÍ. Z toho som vychádzala, že si to deťom vykecala ty. Možno keby si im to nepovedala, neriešili by to.

autor
Včera o 14:33
@anonym_a1256f

@anonym_autor Pozri sa, pred par rokmi sa dievca spravalo tak, teraz moze byt uplne ina. Aj deti su vacsie a dokazu sa viac postavit za seba. Ja som roky robila animatorku v taboroch a ked porovnam ako som sa spravala v 15ke a ako v 25ke, tak je to obrovsky rozdiel. Deti to tam poznaju, maju tam kamosov, poznate organizatorov. Ty volno mat nemozes, iny tabor tazko zozenies (alebo zozenies a drahsi), deti doma ostat nemozu. Nauc ich reagovat asertivne, ale slusne. Ak by ich teda dievca nutilo ist na kona, ze vdaka, ale nie. Postav k tomu ako to tu ktosi pisal, keby ich nestretnete v OC, ani neviete, ze tam nebudu a deti by na tabor sli. Ja neviem ake stare mas deti, ci sa im daju vsetky tie prakticke veci vysvetlit, ale vacsi to snad uz pochopia, ze zial, uz nie je mozne menit dohodnute. A dalsia vec, ked je to dcera bratranca, nemozes sa s nou dohodnut ty, ze deti nech plavaju ked im nebude zima, ze sa kona boja atd?

@anonym_a1256f nejde o dievča, ide o dospelú vs zdelanú ženu,. ktoré má deti v podobnom veku ako sú moje. Takže nie že rozdiel medzi 15r slečnou a 25r.,ale medzi 33 a 36r doslelou ženou, ozaj že tam markantný rozdiel jebide. A vzhľadom k tomu že sa jedná o rodinu,tak niekedy stretavame.

anonym_f95f9a
Včera o 17:55
@anonym_autor

@anonym_a1256f nejde o dievča, ide o dospelú vs zdelanú ženu,. ktoré má deti v podobnom veku ako sú moje. Takže nie že rozdiel medzi 15r slečnou a 25r.,ale medzi 33 a 36r doslelou ženou, ozaj že tam markantný rozdiel jebide. A vzhľadom k tomu že sa jedná o rodinu,tak niekedy stretavame.

@anonym_autor a ty sa ich nemáš čo pýtať ci chcú ísť alebo nechcú. Je to zaplatené, zajednane, tak idú a hotovo. Ved tam idú traja ako súrodenci, tak aké vymýšľanie? Ja neviem, vy niektoré sa normálne bojíte svojich detí, a rozkazuju oni vám, nie vy im. Neskutočná doba.

anonym_a1256f
Včera o 17:58
@anonym_autor

@anonym_autor tak to som nevedela, že je v takom veku. Ale aj tak, toho jediného si sa chytila. Tak ja neviem, čo chceš čítať. Nechaj deti doma 🤷‍♀️ Veď keby si si spísala všetky svoje "toto nemôžem, tamto nemôžem", tak ani inú možnosť nemáš ako ich dať do tohto tábora.

autor
Včera o 18:10
@anonym_f95f9a

@anonym_autor a ty sa ich nemáš čo pýtať ci chcú ísť alebo nechcú. Je to zaplatené, zajednane, tak idú a hotovo. Ved tam idú traja ako súrodenci, tak aké vymýšľanie? Ja neviem, vy niektoré sa normálne bojíte svojich detí, a rozkazuju oni vám, nie vy im. Neskutočná doba.

@anonym_f95f9a nie nerozkazuju nám deti. Poznáš.detinv puberte, keď im prikazujú veci ktoré nsú im totálne proti srsti? Prípadne.bola.si v puberte a papulivala si? Len nechce letieť .po dieťata cez pol republiky kvôli hentej.