icon

Kam s dieťaťom cez letné prázdniny?

nitra2002
13. mar 2019

Zdravím všetkych. Nevedel by mi prosím niekto poradiť kam umiestniť moju dcérku cez letné prazdniny? Ja na dovolenku mať nárok ešte nebudem-ak tak možno týždeň,pretože začnem pracovať v apríi, v Máji(dufam že sa to podarí). Manžel dostane max 2 týždne,škôlka bude otvorená asi 2-3 týždne. Ale cca. 3 týždne nemám ako doriešiť. Rodina mi nepomôže,že vraj nemôžu( Ale ja som presvedčená,že nechcú). V šúrovciach existuje letný tabor,ale bez poobedného odpočinku pre deti 4 roky a viac.Nakoľko dcérka má 3 roky neviem,či by bez poobedného spánku vydržala.Preto som potrebovala vedieť či v okolí (SEREĎ, TRNAVA,HLOHOVEC) nieje nejaký tábor alebo niečo pre 3 ročné detičky. Ďakujem Ľubica

pribinak
13. mar 2019

neviem, ci su tabory uz aj pre taketo male deticky. to si skor najdi nejaku kamosku, ktora je doma so svojim dietatom a zaplat jej

0silvia0
13. mar 2019

@nitra2002 ja som práve kvôli tejto istej záležitosti zostala doma až do septembra, aby som nemusela dať v apríli (keď dcéra dovŕšila 3 rok) dieťa do školky, a o 2 mesiace hneď riešiť prázdniny. A nevie pomôcť ani manželova rodina?
Neviem si fakt predstaviť tábor pre takéto malé deti, skôr by som obvolala škôlky v okolí, že by dcéra chodila počas leta do viacerých škôlok, lebo každá škôlka funguje trocha inak cez leto.

ivana11155
13. mar 2019

Radsej umiestni na 2-3tyzdne do sukromnej MS. V sukromnej budu mat cez prazdniny menej deti. Tabory su az od 4rokov bez spania.

nitra2002
autor
13. mar 2019

@pribinak Bohužiaľ žiadnu taku nemám.Všetky kamoškypracuju alebo cez leto maju ine plany.😕

nitra2002
autor
13. mar 2019

@0silvia0 Manželova rodina tiež nieje ochotná. A s tými školkami sa skusim opýtat,preto to riesim skor aby som vedela na com som. U nás v dedine je len jedna škôlka a musím teda zistit či by boli ochotný ju na leto vziat napr. do Serede. Ale pochybujem. Aj tak ďakujem za napady. Skusim uvidime.

nitra2002
autor
13. mar 2019

@ivana11155 Ďakujem asi to budem musiet riesit cez súkromnu skolku.

0silvia0
13. mar 2019

@nitra2002 ja si práveže matne spomínam, keď deti chodili ešte do škôlky, že nám to v našej škôlke odporúčali. Kto si nevie poriešiť deti cez prázdniny, tak ich má umiestniť v škôlkach v okolí.
ja som nechcela deti stresovať toľkými zmenami, tak som radšej zostala pár mesiacov doma navyše.

nitra2002
autor
13. mar 2019

Ďakujem za rady. Tajne som dufal,že je v okolí nejake centrum čo robí niečo podobné detským taborom aj pre mensie deti. Vynasnažím sa niečo zariadit a pri najhoršom sa bude musiet dcerka zaobíst bez spanku na dennom tabore.😨

leangela
13. mar 2019

@nitra2002 nepremyslala si, ze by si si zaplatila skolku pocas prazdnin pokial viem funguju take veci v niektorych skolkach,

bukajka_mata
13. mar 2019

@nitra2002 čo tak si poriešiť nejakí tábor pre maličkých?alebo nejakú študentku na opatrovanie, ak máš známe čo majú staršie dcéry

sisaka
13. mar 2019

@nitra2002 za starých čias, keď som žila na Slovensku a moje dieťa chodilo do dedinskej škôlky, tak v lete, v týždňoch, keď bola zavretá boli k dispozícii náhradné škôlky, jednoducho nám oznámili, ktorá škôlka v ktorom týždni ma otvorene v susednom meste, nahlásili sme si deti, ktoré ten týždeň potrebovali starostlivosť a deti chodili tam. Zisti si, či vaša škôlka nerobí tiež niečo podobne, kedysi to bol štandard

janinah
13. mar 2019

V meste sme mali pokryté školkami celé prázdniny,raz bola otvorená jedna,raz druhá,syn po nich pendloval ako bolo treba,kým bol v školkarskom veku,potom denné tábory.Opýtaj sa vo vašej skolke ako v tomto ostatné školky spolupracujú.

hettinka
13. mar 2019

@nitra2002 opatrovateľka, nejaká študentka nech ti ju postráži.

lubik87
13. mar 2019

@nitra2002 u nás je vždy otvorená jedna škôlka a deti z iných ktoré nemajú kde.byt môžu chodiť tam 🙂

nitra2002
autor
13. mar 2019

Ďakujem všetkým u nás v dedine máme len jednu školku. A či mi ju vezmu do Trnavy alebo serede sa musím opýtat.
@hettinka opatrovatelku som už pozerala-berú min.3-5 eur na hodinu. Tolko ma vijde aj sukromna skolka na mesiac.
Ešte raz všetkým ďakujem a nejako to budemmusiet poriesit.

lubik87
13. mar 2019

@nitra2002 skús ja bývam.tiez.na dedine a syna mi zobrali aj do mesta keď mali voľné miesto..zvyčajne robia triedu z cezpolnych namiesto predškolákov čo už majú prvé prázdniny

hettinka
13. mar 2019

@nitra2002 študentky robia aj lacnejšie, skús pozrieť stránku jaspravim.sk