Riešenie detského strachu z letného kempu
Ahojte, trvali by ste na tom, aby dieta slo do kempu - taky skolsky tabor, ked zrazu schytalo paniki a boji sa? Ma 12, vzdy chodila rada to taborov, ale tento rok zrazu aj plakavala. Teraz ide viac tried zo skoly do takeho kempu, na izbe ich bude viac a ide tam aj jedno dievca, ktore dcere robi zle a plus vie strhnut aj spoluziacky, ma ich tak omotane. Triedna vie o tom, riesime to, len dcera sa zatala, kedze ma byt s nou na izbe, ze nejde, ze bude plakat a ta dievcina jej bude robit zle. Kedze dcera je ticha a skor bojazliva, na inej izbe nechce byt.
Mozno je to zvlastne, ale v tabore nema problem byt s inymi detmi a zoznamit sa, ale tu v skole ma nejaky blok. Nechcem jej nejak uskodit, ale..
Poslali by ste napriek panickemu strachu dieta aj tak ci radsej kaslat na zaplatene prachy?
Dakujem za radu
Ak kemp nie je povinný ,tak by som ju tam nedala. Načo. Bude mať iné zazitky
@vilma7 lebo povodne chcela.
Že sa vôbec pýtaš, ponúknite miesto niekomu inému a neprídete ani o peniaze a dcéru by som niekam zobrala sama. Gratulujem dcére, že sa nebojí vyjadriť pocity.
Ostatní rodičia du v pohode s tou co sikanuje? Ne riešite také v triede?
Ale... Radšej ukratim dieťa o zážitky, ako by som ju mala nechať na pospas nejakej chudere, čo jej dá do života len traumy. Ešte zažije toho veľa.
Ja sa ťa inač opýtam. Prečo vlastne rozmýšľaš, že ju tam dáš? Kvôli čomu? V jednom komentári tvojom som čítala, že sa pripraví o zážitky. No tak s dievčaťom, ktoré šikanuje tvoju dcéru bude mať o zážitky naozaj postarané....
skor ako to ci dat dceru do campu alebo nie, by som riesila tu sikanu. Pretoze ked nema problem v taboroch medzi cudzimi, ale ma problem v skole medzi spoluziakmi, tak tam problem proste bude. A teda 12r skolacka zvycajne pozna aj deti z vedlajsej triedy, v rovnakom rocniku, nakolko tieto triedy casto spolupracuju, vyletuju spolu, cize nie.. nebude to tym, ze cudzie deti su tam. AJ ked nie su kamosi, aj tak to nie su pre nu "cudzi" ako v tabore.
Ak nejdu jej kamosky ziadna, nie je to povinne, nemusi ist.Ale urcite by som riesila ak jej v tirede robi ina spoluziacka "zle" a strhne ostatnych tiez a dieta ma pre to blok. A mimochodom, v skole, triednej, alebo ak sa to bude riesit na rodicku by som aj povedala, preco moja dcera a mozno aj inde deti tam nechcu ist. A rovnako tym by som argumentovala pri ziadosti o vratenie penazi za vylet.
@autorka nejako tomu celému nerozumiem. Hovoríme o šikane? Triedna to rieši?? A ako, keď vie, že má dieťa problém a dovolí, aby bola na izbe s tou druhou? Že nejde neznamená, že by do toho nemala zasahovať, minimálne sa mala zaujímať a včas teba aj dcéru informovať, že iná možnosť ako tá, že spolu budú na izbe nie je (čo sa mi nechce veriť), aby ste sa mohli rozhodnúť. Celé divné
Ja by som ju nedala, ked nechce - uz je dost velka, aby o tom mohla rozhodnut.
Ja by som hlavne riesila tu sikanu v skole a urcite by som sa ozvala. Je chore, ze na camp pojde dieta, ktore ublizuje a komu ublizuju ma ostat doma. A ked by to skola neporiesila, trvala by som na vrateni penazi.
Ja som v živote nikdy v tabore nebola, nemala som tu potrebu a moja mama nemala potrebu prehovárať ma.
Preco ma byt s nu na izbe?
Kedy ste sa dozvedeli, že deti budú takto spolu na izbe?
Áno problémom sa ma čeliť a 12 rokov je dosť. Ale tak ako každý máme rôzne fyzické predpoklady niečo zvládnuť, mame aj duševné rôzne. Niekto je od narodenia výrečný a odvážny, iný na obyčajné zoznámenie musí vyvinúť toľko úsilia akoby liezol na vysoký vrch.
Rozhodne by som dcéru na rovnakú izbu nedala. Snažila by som sa ale, aby prekonala nepohodu a bola v izbe so spolužiakmi z iných tried. To naozaj nemá medzi nimi kamošky?
S tým, že upovedomím dozor čo tam bude, aká je situácia a dcére slubim, že kedykoľvek po ňu prídem keby sa situácia vyhrotila a beriem ju domov. A takto budem informovať aj učiteľku a školu.
Ak to nie je možné, nešla by.
Trpeli by ste obe. Ona tam a ty doma, keď ti bude plakať do telefónu.
@1ryba mam 2 chlapcov a tiez boli sikanovani. Starsieho ovplyvnovala viac ex (ziadna bitka, lebo sa moze zranit, ziadne vylety lebo spoluziaci robia zle, atd..), preto zanho casto riesila sikanu a ajtak to ma stale zlozite a v triede nema respekt, skor nanho pozeraju cez prsty. Mladsi posluchol moju radu a ked ho zacali sikanovat, prisiel sice s poznamkami o bitke a nejakymi modrinami, ale sikana rychlo prestala a to aj v dalsej skole, kam prestupil po rozchode s ex.
Nerozumiem, z akeho dovodu, ak triedna o tom vie, dala vasu dceru do izby s jej sikanatorkou? Bud bude na izbe s inymi detmi, alebo by som tam dceru v ziadnom pripade nepustila. Triedna doteraz nedokazala situaciu vyriesit, rieste ju s rodicom sikanatorky, so skolskym psychologom, riaditelom skoly, zriadovatelom skoly, alebo dceru prelozte na inu skolu. Ste matka je vasa povinnost ochranit vase dieta a nie ju este podhadzovat vlkom! A zajdite s dcerou aj k detskemu psychologovi.
teraz som si vsimla, ze prispevok je starsieho data, ale to na podstate nic nemeni
A dufam, ze s tymi prachmi ste tu otazku ako matka nemyslela ani vazne...

Ja by som dceru nenutila ist, hlavne ak ma byt s tou spoluziackou na izbe....cely zazitok z tabora skazeny, uz dopredu stres z toho ma...pokial sa neda poriesit ubytovanie inak, tak nech neide ked nechce