icon

Ako sa stať učiteľom po 50ke bez kvalifikácie

Včera o 16:01

Možno životné skúsenosti preniesť do učiteľstva na základnej škole, keď má človek už po 50ke, nikdy doteraz neučil a nemá pedagogickú kvalifikáciu, ale pritom je vysokoškolsky vzdelaný?

Strana
z3
letfenixa
•
Včera o 16:04

Musíš si začať robiť pedagogické minimum. Môžu ta zamestnať aj bez neho, ale musíš si ho začať robiť.

anonym_45d8ab
•
Včera o 16:10

ale absolutne ti to neodporucam...mozes si rovno uviazat slucku...ako zacat po 50ke na zs

anonym_ebcba9
•
Včera o 16:12

@anonym_autor 🙂)))

anonym_67bf0c
•
Včera o 16:12

Mňa by zaujímalo, ako sa dostať do MŠ, buď ako učiteľka, alebo asistentka. Veľmi po Tom túžim, ale mám SŠ s maturitou obchodnú. A už po 40tke

anonym_a95b56
•
Včera o 16:14

Ny tvoje zivotne skusenosti sa ti dnesne deti zvysoka vykaslu. Jedine, ze by to boli skusenosti s krotenim divej zveri, tam by bola sanca na uspech.
Ozaj, ake predmety by si chcela ucit?

autor
•
Včera o 16:15
@anonym_a95b56

Ny tvoje zivotne skusenosti sa ti dnesne deti zvysoka vykaslu. Jedine, ze by to boli skusenosti s krotenim divej zveri, tam by bola sanca na uspech.

@anonym_a95b56 🙂

autor
•
Včera o 16:17
@anonym_a95b56

@anonym_a95b56 niečo z prírodných vied by mohlo byť

anonym_a95b56
•
Včera o 16:23
@anonym_autor

@anonym_a95b56 niečo z prírodných vied by mohlo byť

@anonym_autor prirodne vedy na ZS su biologia, fyzika, chemia a mozno aj matika. Mas pocit, ze tvoje skusenosti su take, ze dokazes vysvetlit ucivo tak aby ziaci chapali? Mas pocit, ze by si na hodime zvladla aj vyklad aj vyvadzajucich pubertiakov a deti so zvlastnymi potrebami?

autor
•
Včera o 16:24
@anonym_a95b56

@anonym_autor prirodne vedy na ZS su biologia, fyzika, chemia a mozno aj matika. Mas pocit, ze tvoje skusenosti su take, ze dokazes vysvetlit ucivo tak aby ziaci chapali? Mas pocit, ze by si na hodime zvladla aj vyklad aj vyvadzajucich pubertiakov a deti so zvlastnymi potrebami?

@anonym_a95b56 pocit na to mám

anonym_91b387
•
Včera o 16:34

Urobit si pedagogixke minimum. Vysokoskolsky vzdelany clovek a zaroven buduci pedagog si urcite vie dohladat informacie a podmienky na google kazdy vystudovany odbor moze mat ine poziadavky rovnako tak kazda fakulta.

anonym_ccdba6
•
Včera o 16:41

tak je uplne jedno kolko mas rokov otazka je ci zvladnes v tomto veku mat trpezlivost s detmi a dookola im vysvetlovat to iste od susnov v nose cez odvravanie, hupanie sa na stolicke, nerobenie si uloh.... ja som isla do skolstva po 45 a robila som si skolu. mne to vyhovuje ako mame vediet akej si povahy? a ci to das? ja som spokojna s pracou, ale teda na deti musis mat dnes fakt trpezlivost

sisa_s
•
Včera o 16:41

Z coho si mala statnice na vs?

autor
•
Včera o 16:42
@anonym_91b387

Urobit si pedagogixke minimum. Vysokoskolsky vzdelany clovek a zaroven buduci pedagog si urcite vie dohladat informacie a podmienky na google kazdy vystudovany odbor moze mat ine poziadavky rovnako tak kazda fakulta.

@anonym_91b387 presne o to ide, že každá fakulta a odbor môže mať iné požiadavky, preto ak má niekto čerstvú skúsenosť, čím si všetkým prešiel, mohol by dať dobré rady

autor
•
Včera o 16:45
@anonym_ccdba6

tak je uplne jedno kolko mas rokov otazka je ci zvladnes v tomto veku mat trpezlivost s detmi a dookola im vysvetlovat to iste od susnov v nose cez odvravanie, hupanie sa na stolicke, nerobenie si uloh.... ja som isla do skolstva po 45 a robila som si skolu. mne to vyhovuje ako mame vediet akej si povahy? a ci to das? ja som spokojna s pracou, ale teda na deti musis mat dnes fakt trpezlivost

@anonym_ccdba6 práve o to ide, že v mojom veku by ma banality tak nerozhádzali a naozaj by mi robilo radosť deti učiť

autor
•
Včera o 16:47
@sisa_s

Z coho si mala statnice na vs?

@sisa_s samé odborné predmety zamerané na manažment prírodných zdrojov

anonym_45d8ab
•
Včera o 16:47
@anonym_autor

@anonym_ccdba6 práve o to ide, že v mojom veku by ma banality tak nerozhádzali a naozaj by mi robilo radosť deti učiť

@anonym_autor to nie su ziadne banality, ale vyrazne rusive faktory, ktore intenzivne funguju...vacsina nezainteresovanych nema abolutne predstavu, ako dnes skolstvo funguje....prva vec, det sa dnes ucit NECHCU a maju vzdy navrch

autor
•
Včera o 16:50
@anonym_45d8ab

@anonym_autor to nie su ziadne banality, ale vyrazne rusive faktory, ktore intenzivne funguju...vacsina nezainteresovanych nema abolutne predstavu, ako dnes skolstvo funguje....prva vec, det sa dnes ucit NECHCU a maju vzdy navrch

@anonym_45d8ab tak to je zásadné tvrdenie, nám sa v žiackych časoch NECHCELO učiť, ale učiť sme sa ako-tak CHCELI a navrch mali učitelia

janinah
•
Včera o 16:52

Dnes som šla v mhd s triedou asi tak tretiakov,dve učiteľky. Uvedomila som si,že na túto prácu treba dobrý zvučný hlas a pevné nervy. Vedomosti možno tak na 10tom mieste😀

autor
•
Včera o 16:56
@janinah

Dnes som šla v mhd s triedou asi tak tretiakov,dve učiteľky. Uvedomila som si,že na túto prácu treba dobrý zvučný hlas a pevné nervy. Vedomosti možno tak na 10tom mieste😀

@janinah podľa mňa by v podstate mal byť učiteľ psychológ

anonym_5f1117
•
Včera o 17:13
@anonym_67bf0c

Mňa by zaujímalo, ako sa dostať do MŠ, buď ako učiteľka, alebo asistentka. Veľmi po Tom túžim, ale mám SŠ s maturitou obchodnú. A už po 40tke

@anonym_67bf0c ak si to nevies zistit, tak na to zabudni

lenka_da
•
Včera o 17:30

@anonym_autor Ahoj, vela zavisi aj od toho, aku mas vysoku skolu...?

autor
•
Včera o 17:35
@lenka_da

@anonym_autor Ahoj, vela zavisi aj od toho, aku mas vysoku skolu...?

@lenka_da technická univerzita

terry2003
•
Včera o 17:39
@anonym_autor

@lenka_da technická univerzita

@anonym_autor aký odbor?

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
Včera o 17:42
@terry2003

@anonym_autor aký odbor?

@terry2003 ekológia a environmentalistika

terry2003
•
Včera o 17:44
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Na tú biológiu to možno stačiť bude, ale nie som si istá tou chémiou.

zuzana76
•
Včera o 17:44
@anonym_autor

@terry2003 ekológia a environmentalistika

@anonym_autor mozno tu biologiu by ti uznali spolu s doplnkovym pedag. studiom - to si musis urobit, ale zase asistenta by si mohol/mohla robit tiez, nechcem ti brat iluzie, ale po 50-tke ist na Zs je hotova samovrazda

anonym_ea6d16
•
Včera o 17:54

A nebyt ucitelom, ale asistentom ucitela? Neviem, ake su podmienky, ale predpokladam, ze by si nemusel ani ziadne extra studium k tomu absolvovat.

autor
•
Včera o 17:55
@zuzana76

@anonym_autor mozno tu biologiu by ti uznali spolu s doplnkovym pedag. studiom - to si musis urobit, ale zase asistenta by si mohol/mohla robit tiez, nechcem ti brat iluzie, ale po 50-tke ist na Zs je hotova samovrazda

@zuzana76 v čom je to také zničujúce? Vlastná skúsenosť?

zuzana76
•
Včera o 17:58
@anonym_autor

@zuzana76 v čom je to také zničujúce? Vlastná skúsenosť?

@anonym_autor predpokladam, ze v 50-tke uz nemas tolko energie ako za mladi, musis mat neustale oci na stopkach, vydavat vela energie, v mysleni byt o 10 krokov popredu, mat dobre nervy, lebo budes neustale riesit nejake problemy, otazky, neustale rozhodovat atd...to sa tazko popisuje, treba vyskusat, drzim palce, ved chod, ale musis si urobit to DPŠ

Strana
z3