Má rekvalifikačný kurz zmysel pre zmenu kariéry?
Momentálne si hľadám prácu a rozmýšľam že by som skúsila úplne iný odbor.
Pozerám ponuky a skoro všade chcú prax ktorú samozrejme nemám. Napadlo mi spraviť si rekvalifikačný kurz len neviem či mi to pri hľadaní práce reálne nejako pomôže alebo zamestnávateľ aj tak radšej zoberie niekoho so skúsenosťami.
Máte niekto skúsenosť že vám takýto kurz pomohol dostať sa k prvej práci v novom odbore?
Úrady práce ponúkajú rekvalifikačné kurzy na prácu s AI. Stoja okolo 500 eur, známy bol a ešte si niečo od tej firmy sám pre seba dokúpil, teraz má živnosť a robí apky. Celkom to ide
@anonym_autor asi zavisi podla toho aky kurz
Ja len tolko, ze akurat idem z uradu a prace a trochu naje... pani nam tam na skupinovom poradenstve par krat opakovala ze, URADY PRACE NEPONUKAJU ZIADNE KURZY. Nemame sa tam chodit pytat na takeho veci, ONI S TYM NIC NEMAJU.
Sesternica si robi kurz podvojneho uctovnictva, akoze nevravim, ze je to zle, ale asi tazko ju zamestnaju ako samostatnu uctovnicku bez praxe.
Ja len tolko, ze akurat idem z uradu a prace a trochu naje... pani nam tam na skupinovom poradenstve par krat opakovala ze, URADY PRACE NEPONUKAJU ZIADNE KURZY. Nemame sa tam chodit pytat na takeho veci, ONI S TYM NIC NEMAJU.
@anonym_ebcbf3 A kto ponuka tie kurzy?
@anonym_ebcbf3 A kto ponuka tie kurzy?
@anonym_081a01
Pani nam vravela, ze ty sama si vyhladas, kto a co a za kolko ponuka, rozne agentury, firmy na to zamerane (uprimne neviem presne) a prides s ICH ponukou na UP a oni ti to mozno preplatia, ale az po skonceni kurzu, a ak sa zamestnas na neviem ake obdobie s tym kurzom, proste su tam podmienky, neviem presne ake, toto som s nou nekomunikovala. Akurat jedna, na pohlad celkom sikovna slecna, tam mala nejake otazky k tym kurzom a ta pani z UP ju sfukla ako lansky sneh, ze oni s tym nic nemaju a kurzy neriesia, len ich preplacanie pri splneni istych kriterii.
UP prepláca kurzy, treba si násjť sám a overiť, či spolupracujú s UP. Potom si napr. aj cez slovensko.sk vieš podať žiadosť, kde opíšeš aj prečo si si tento kurz vybrala, dáš odkazy na to, že pozícia, na ktorú sa rekvalifikuješ je na trhu žiadaná (napr. aktuálne linky z profesie, alebo si to uložíš ako prílohy). Vypísať žiadosť je jednoduché, systém ťa nepustí ak nemáš vyplnené všetky polia. Potom čakáš a do 30 dní sa vyjadria. Nie je samozrejmosťou, že ti vyhovejú a ďalšia vec, ak sa popri štúdiu zamestnáš, tak príspevok ti bude krátený a časť si preplatíš sama. Väčšinou to rieši iný človek ako na registri uchádzačov, takže o tom ani nevedia alebo si nechcú robiť robotu.

a aky kurz? uctovnictva ak si to v zivote nerobila asi nie nema vyznam...