Má zmysel platiť 27€ za hodinu angličtiny?
Ahojte baby, začala som sa učiť anglický jazyk. Narazila som na lektorku ktorá ponúka doučovanie angličtiny za dosť vysokú sumu, 27€ na hodinu.
Som divná alebo príde vám to tiež veľa ? Pozerala som na iné lektorky a ponúkajú hodinu angličtinu za oveľa nižšie ceny. Mám ísť do toho kurzu alebo nájsť inú lektorku ?
@anonym_autor nie určite by som nedala. O to viac je to podozrivé že ju nemôžeš vyskúšať na 1 hodinu. Stiahni si apku, kde komunikujes síce s AI lektorom za oveľa menej €. Mne osobne sa to veľmi páči.
No ja by som toľko určite nedala. Kdeže. To kto ma plat 27 eur na hodinu? Prezident? 🙄
@anonym_ebd9b7 no veď mne to príde tiež neskutočne veľa. Chápem že chce zarobiť ale tak 27€/h je prehnané a platí sa celý kurz, 36h čiže 976€ za kurz.
Dlzka hodiny je? 45/50/60 minut? Ide o skuseneho lektora z nejakej serioznej jazykovej skoly? Bezna AJ alebo business AJ? Priprava na nejaku skusku? Native speaker alebo nie?
Podla mna priemerna cena za hodinu (45-50 minut) je 25€ plus minus. Native speaker aj 40-45€.
Kazdopadne ja by som za cely kurz vopred nezaplatila, vobec ti ten lektor nemusi sadnut. Ja sa ucim nemecky, cena za hodinu je cca. rovnaka ako pises a najskor sme mali skusobnu hodinu.
@petamich 60 min.
Ja chcem anglický jazyk ako hobby, nič viac.
@anonym_autor
Kolko stoji cely kurz?
@anonym_f1820e 36h má ten kurz. Príde mi ta cena vysoká.
Po dokončení sú niektorí žiaci na úrovni A2
@anonym_autor Nedala by som toľko, hoci cenu chápem. Radšej by som si nasla niekoho, kto učí na čierno a za menej. Nemám na takéto rozhadzovanie.
@anonym_ac5847 no veď to
@anonym_autor platim 15e za 60 min synovi , su dvaja na hodine a len anglicky roZpravaju,,,a uz sa mi to zda vela...tolko ja nezarobim za hodinu
@jabuducanevesta veď to.
urcite by som nesla do celeho kurzu a nevysolila tolko penazi len tak, ano mne topride vela, bez vyskusania atd. Ludia si aj sadnut musia niekedy ak ide o hodiny individualne. Dcere som platila FJ 17EUR hodinu a bolo to vela, brala som to tak, z emalokto to uci.. a ani to nestalo za to. Cize dnes, by som iste vyskusala ine. Vela urobi aj to aky maju system v uceni, ci idu podla niecoho, ci kazda hodina je len taka "zapneme sa" a uvidime co budeme robit... bezne su ceny okolo 10-15eur. Ja by som dala viac jedine ak by islo fakt o intenzivne ucenie, skusanie a bol by rychly vysledok.
@simca06022011 výsledok nebude rýchly. Po dokončení kurzu A2 úroveň. Tisíc eur v riti. Rozmýšľala som že radšej sa budem učiť sama zatiaľ kým nenájdem lektorku s normálnou cenovou kategóriou
No za mňa je reálna suma max. 10-15 euro, to kde sme hodinovka za 27 eur 🙈, ani omylom by som nedala také mega prachy
@anonym_ebd9b7 no veď mne to príde tiež neskutočne veľa. Chápem že chce zarobiť ale tak 27€/h je prehnané a platí sa celý kurz, 36h čiže 976€ za kurz.
@anonym_autor tych 27/h OK, ved ak maju taky dopyt, preco by ucili za 10e. Ak tomu zodpoveda kvalita. Zakladny fakt je ale, ze by som si nikdy nekupila kurz za tisic euro, ked tam nie je ani jedna skusobna hodina.
No ja by som toľko určite nedala. Kdeže. To kto ma plat 27 eur na hodinu? Prezident? 🙄
@anonym_autor moja dcéra doučuje angličtinu, má vyštudovanú britskú univerzitu, certifikovaná na úrovni C2 a berie 18 € za celú hodinu, nie 45 minút. Je študentka, má to ako menšiu bokovku, žiadne veľké sumy tým nezarába. Učí deti našich kamarátov a moje kamarátky, ktoré občas potrebujú s niečim pomôcť väčšinou pracovne.
@anonym_ebd9b7 tak viac než 27 € berie aj šikovný grafik bez vysokej školy... to nie je žiadna vysoká hodinovka. Otázka je, čo v tomto konkrétnom prípade autorka za 27 € (a pravdepodobne to bude len školských 45 minút) dostane a kto je pani/slečna lektorka. Či bude končiť kurz nejakým zmysluplným certifikátom, alebo či ju ten kurz aspoň na také testovanie dostatočne pripraví atď... Nedá sa to posúdiť len tak.
@simca06022011 výsledok nebude rýchly. Po dokončení kurzu A2 úroveň. Tisíc eur v riti. Rozmýšľala som že radšej sa budem učiť sama zatiaľ kým nenájdem lektorku s normálnou cenovou kategóriou
@anonym_autor ak máš končiť na úrovni A2 za tieto prachy, tak to sa pani asi udrela do hlavy. Si stiahni duolingo a budeš to mať na tejto úrovni zadarmo a možno aj rýchlejšie ak budeš trošku šikovná. Nehovoriac o tom, že na internete nájdeš x tutoriálov zdarma, stačí si ich šikovne vyskladať. A prepni do angličtiny s titulkami seriály, filmy, pesničky...
@anonym_autor Ono sa to moze zdat ako vela, ale ked ta lektorka pracuje na seba a plati si dane a odvody, za predpokladu ze oduci 80 hod. mesacne, zarobi v cistom okolo 2100€. Ak si z toho potom este plati najom na miestnost, pripadne uctovnicku a ine vydavky, tak bud ma mozno 1000€ po vsetkych nakladoch, alebo sa musi fakt ze obracat. Taka je situacia na Slovensku bohuzial, stat malych podnikatelov a zivnostnikov zderie aj z gati, a preto si musia nastavit ceny tak, ze im beru konkurencieschopnost voci roznym lacnym appkam a velkym firmam.
@anonym_autor Nepoznáme lektorku, cena je bežná. Za 36 hodín sa nedá naučiť viac než základy. Jedine, že budeš navyše doma pokračovať samoštúdiom po každej hodine. Ak ti nevyhovuje cena, je milión ponúk. Aj abbey1 učí. A vysoký zárobok to nie je, veď koľko sa dá odučiť po sebe hodín za deň? To nie je kávička, pc, facebook, trochu ťukania, ale klient za klientom po sebe a každý chce 100 %. A potom odvody, dovolenka len neplatená, zrušené hodiny. Je to adekvátna suma.
@anonym_autor Ono sa to moze zdat ako vela, ale ked ta lektorka pracuje na seba a plati si dane a odvody, za predpokladu ze oduci 80 hod. mesacne, zarobi v cistom okolo 2100€. Ak si z toho potom este plati najom na miestnost, pripadne uctovnicku a ine vydavky, tak bud ma mozno 1000€ po vsetkych nakladoch, alebo sa musi fakt ze obracat. Taka je situacia na Slovensku bohuzial, stat malych podnikatelov a zivnostnikov zderie aj z gati, a preto si musia nastavit ceny tak, ze im beru konkurencieschopnost voci roznym lacnym appkam a velkym firmam.
@mala_arkana V čistom? 27x80=2160 € v hrubom. Ale tak appka a lektor sa nedá porovnávať a už vôbec nie duolingo. To je pre tých, čo sa radí pohrajú a sú ochotní za to platiť :D mysliac, že sa vzdelávajú.
@mala_arkana V čistom? 27x80=2160 € v hrubom. Ale tak appka a lektor sa nedá porovnávať a už vôbec nie duolingo. To je pre tých, čo sa radí pohrajú a sú ochotní za to platiť :D mysliac, že sa vzdelávajú.
@anonym_429ee8 Hej, som sa sekla. Kazdopadne nasa vlada si mysli, ze kazdy, co robi na seba je hotovy Elon Musk a treba ho skonsolidovat tak, ze je rad, ked prezije dalsi mesiac. Toto vidim stale - Slovaci radi nadavaju na vysoke ceny, ale tu na tom fakt nikto nebohatne. Teda okrem koalicie.
@anonym_429ee8 Hej, som sa sekla. Kazdopadne nasa vlada si mysli, ze kazdy, co robi na seba je hotovy Elon Musk a treba ho skonsolidovat tak, ze je rad, ked prezije dalsi mesiac. Toto vidim stale - Slovaci radi nadavaju na vysoke ceny, ale tu na tom fakt nikto nebohatne. Teda okrem koalicie.
@mala_arkana Preto to vysvetľujem. Keď to berieš ako hodinovku, znie to úžasne. Lenže to potom skôr superhrubá mzda. A keď chceš mať 4 týždne v roku voľno, povedzme na Vianoce a v lete, už to vychádza 1980 € v hrubom, ale každý týždeň musíš dodržať 20 hodín + príprava + zháňanie študentov + účtovníctvo/byrokracia. Už to tak skvelo neznie.
@mala_arkana ale ona zrovna v tomto odvetví nemôže nastaviť ceny podľa nákladov, ale primárne podľa toho, čo vie za vykalkulovanú sumu ponúknuť. Ak je schopná, adekvátne vzdelaná a vie naozaj dobre naučiť, tak pokojne nech si účtuje aj viac. Vo všeobecnosti ale platí, že najhorší možný variant je doučovať len jeden predmet. To je ekonomický nezmysel, ak nemá vlastné priestory alebo nepracuje pre agentúru...

@anonym_autor platím synovi 20€ za 45min. - sjl