Pomôže znalosť angličtiny k lepšej práci?
Ahojte, robím momentálne v administratíve, mzdarku. Predtým som robila rôzne, vedúcu v predajni, sklad, administratívu. Mám 35 rokov, rodinu. Rozmýšľam nad nejakým jazykovym kurzom. Že by som sa fakt naučila angličtinu, maturovala som z nej, viem sa rukami nohami dohovoriť, ale nie je to taká angličtina na úrovni, čo by som mohla ponúknuť zamestnávateľovi. Myslíte, že by mi to pomohlo získať lepšiu prácu? Oplatí sa do toho pustiť? Či dnes už vie anj každý a ja by som dom nebola pre trh zaujímavá? A ak môžete poradiť, nejaké osvedčené kurzy, kde fakt sa človek naučí komunikovať. Ďakujem za jazdu radu..
@anonym_autor určite skúšaj. Ja mám tiež rodinu a dieťa ZŤP. Ešte len to je koniec sveta.
@anonym_83305b tak to ma mrzí 😥
určite ano. ked som si hladala prácu, tiež mi vela ponuk "uniklo" práve koli AJ.. Tiež robim mzdárku😀
@anonym_883829 a hľadala do si prácu mimo miezd? Či len lepšie platené v tomto obore?
italki.com lektori z celeho sveta. Nasa ucitelka mi dve deti naucila rozpravat anglicky este pred tym ako vedeli pisat. Ak budes chciet poslem ti nasu lektorku.
italki.com lektori z celeho sveta. Nasa ucitelka mi dve deti naucila rozpravat anglicky este pred tym ako vedeli pisat. Ak budes chciet poslem ti nasu lektorku.
@ljmmm wau a za ako dlho sa tak naučili? Koľko hodín do týždňa?
@ljmmm ahoj, môžeš mi poslať na tú tvoju lektorku kontakt, resp meno. Kukla som tu stránku. Môžeš mi prosím vysvetliť, ako to funguje?
Ja sa idem najbližší rok pripravovať na odbornú AJ - mám ju síce na úrovni C1, ale potrebujem sa doučiť odborné výrazy a terminológiu potrebné k mojej práci + ešte jednu skill v odbornej AJ a okrem toho sa chcem dostať vo francúzštine aspoň na úroveň B2. Pevne verím, že mi to otvorí dvere k medzinárodným spoluprácam v mojom odbore. Príp., že to zaváži pri výbere aj na SK trhu. AJ sa idem učiť ako samouk (som zároveň aj lektor AJ, aj keď už roky neučím, takže to nie je problém), FR sa idem učiť s lektorkou - spojíme jazykový mentoring s konverzačnými hodinami.

@anonym_83305b tiež v práci máme mladú babu po škole, vie sa dohovoriť, nepotrebuje k tomu odborné výrazy, lebo rieši stále len to isté neodborne veci, čiže v pohode... A nepotrebuje vedieť žiadne iné veci, stačí jej ťa angličtina a zarobí viac ako ja. Preto nad tým rozmýšľam, je veľká škoda, že som v zahranici neostala dlhšie, veľmi to ľutujem. Teraz mám rodinu, to sa už nedá vycestovať, tak chcem skúsiť aspoň takto...
@anonym_autor určite skúšaj. Ja mám tiež rodinu a dieťa ZŤP. Ešte len to je koniec sveta.